icon

Ako zvládnuť stravu pre 6-mesačnú dcéru?

petronela11111
19. dec 2024

Pekný deň prajem , dnes sme boli na vstupnej kontrole dcéra bude mať 23.decembra 7 mesiacov váži necelých 8kg podľa doktorky je obézna. Ok . Mne tak nepríde . Ale beriem ..
Podľa doktorky by mala vedieť koníka , mala by vedieť pravidelne búchať rukami po stole . Dcéra je na mliečku stále pije ho pravidelne. Príkrmy sme skúšali zatiaľ jej to veľmi nejde papať ale skušame ďalej .. nevidím nič zle na Tom trošku ochutnať a skúšať príkrm ale doktorka povedala že na raňajky má jesť chlieb s vajičkom , polievku má jesť , ovocie hrušky, jablká. Preboha ja toto do malej nenatlačim každý deň aj keby som neviem ako chcela ..čo mám robiť alebo ako skúšať podľa vás ? Mala je veľmi šikovná dokáže všetko čo deti v jej veku dokážu ..vníma , hra sa ..otáča sa ako to len ide .. začína sedieť , je pevná , kope ,z bruška na chrbát sa otáča a z chrbátika na brucho . krásne pozoruje. Ďakujem.

belllinka
19. dec 2024

@petronela11111 a čo ti vlastne zje okrem mlieka? 7- mesačná na UM by už mala mať zavedený minimálne obed a desiatu alebo olovrant namiesto mlieka.

dagas
19. dec 2024

náš malý má zajtra 7. Mesiacov včera sme boli na poradni a má 8,6 kila,73 cm. Nevravela nič. On práveže moc nechce mlieko. Pije ho iba do spanku a v noci takže príkrm dávam 4 x denne. Chleba s vajčkom? Mne nezje ani príkrm ked má kúsočky nie to zjesť na raňajky chleba s vajíčkom. Dávam mu obžúvať chlebík alebo rožok ale napína ho..

meganka13
19. dec 2024

môj bude mat 6 mesiacov 28.12 a má 8,1kg Dr. vraví, že poriadny chlap ako sa patrí... Je na MM a príkrmy máme zavedené zeleninku a mäsko. Zje celkom dosť a ešte sa dotlačí mliekom. ..On by bol schopný si dať aj 5 chodov za deň, tak radšej ideme pomaličky. Vaša dr. ma čudný jedálniček, kývla by som hlavou a robila si po svojom. Dôležité je ochutnávať a primerane veku sa postupne stretnúť s alergénmi, nie zjesť plnú misku a nahradiť úplne mliečko, aspoň ja to tak mám, keďže plánujem kojiť aj ďalej

jgk24
19. dec 2024

moja dcera zacala jest az po roku...o chvilu bude mat dva a len nedavno zacala jest vsetko-ranajky, desiata, obed, olovrant kedy ako a vecera...ale bola kojena...nestresuj sa, este ma na take jedlo dost casu 🙂

daja07
19. dec 2024

@petronela11111 ak sa nemylim, tak kojene deti by podla odporucania mali zacat s prikrmami po ukoncenom 6.mesiaci, cize ked bude mat 7 mes. Moje dieta ma rok, a nezje toto, co vam doktorka odporuca a chlieb ochutnal az tento tyzden.
Ja to mam tak, ze najprv rozne druhy zeleniny, kazdu novu potravinu skusam 3 dni po sebe a pozorujem, ci je to ok, ci sa nevyhadze a pod. zacala som stale obedmi, nech mam do vecera priestor odpozorovat, ci je dieta po jedle ok. potom bezlepkove kase varene na vode, do toho ovocie, avokado, zltok, strukoviny, masko. toto je taky mix potravin do roka, varene na rozne sposoby a v roznych kombinaciach. myslim si ze to uplne staci. Po roku ja davam lepok, mliecne lahko stravitelne vyrobky, ryby (tie mozno aj skor), cele vajicko a pridavam z ovocia a zeleniny, co este neochutnal, resp. nebolo v sezone, ked zacal jest a teraz to v sezone je/bude.
Moje druhe dieta asi do roka a pol bolo viac kojene ako jedlo. Mala ochutnavka jedla a potom na prsnik. Momentalne ma 6 a normalne je, takze urcite nebude kojene do dospelosti 🙂

diewcatqoo
19. dec 2024

Ehm, moja dcera este nema ani 6 mesiacov a uz ma vyse 8 kil, takze co by na nu tvoja doktorka povedala 🙂
Doktorka je nejaka starsia pani? Tie obcas maju take divne navrhy jedalnickov. Napr. u starsieho syna sme mali pediatricku, ktora bola tesne pred dochodkom a podla mna ona by nam odporucila dat v 7. mesiaci kludne aj rezen 🙂
@daja07 za ukonceny siesty mesiac zivota sa povazuje den, ked dieta dosiahne 6 mesiacov veku. Nie 7.

belllinka
19. dec 2024

@daja07 to je aká logika, že ukončený 6. mesiac rovná sa 7 mesiacov? 🙂

ina2405
19. dec 2024

@petronela11111 náš mal v 5 mesiacoch 8300, kojený a doktorka ho pochválila. Teraz má 7 mesiacov a jedáva mäsovo-zeleninové príkrmy, z kúskov ho ešte napína. Nehrozí, že chlieb s vajcom by zjedol😆

daja07
19. dec 2024

@belllinka
@diewcatqoo ano, som sa pomylila vdaka za opravu. Neviem to tam uz ale opravit