icon

Ako zvládnuť výter z konečníka u dospievajúcej dcéry?

27. aug 2025

Ahojte, mám 15 ročnú dcéru, ktorá ide dnes ku doktorke na výter z konečníka no ona sa strašne bojí. Ona sa aj návštevy lekárky bojí. Chcem sa spýtať ako to bude prebiehať? Bude robiť sestrička alebo mne da paličku nech jej ja urobím na WC? Musím byť pei tom aj ja? Keďže pre dcéru bude trápne už len to ze sa ma vyzliecť pred sestričkou tak musim tam byť aj ja? Ako dcéru upokojiť, že nič to nieje?

anonym_f04da7
27. aug 2025

V tomto veku som dostala do ruky paličku a išla si to urobiť na záchod sama... Takže si myslím, že slečna môže byť v pokoji 😄 a určite to zvládne 🙂

sweet20
27. aug 2025

@anonym_autor vysvetli jej, ze o 3 roky bude chodit na gynekologiu, tam sa tiez bezne robia vytery... take velke dievca by sa nemalo pred lekarmi hanbit, aj ked si nepamatam ako to mne mamka vysvetlovala ale bolo to ok.. musis jej to vysvetlit, ze si to urobi sama na wc a pred lekarmi sa nema hanbit, ved lekarom je jedno ako vyzerame, potrebuju nas vysetrit

unicornlady
27. aug 2025

A nedá vám to domov? Aby ste doma vzali vzorku zo stolice a doniesli?
Ja si to tak pamätám, ak doktorka niečo zisťovala, dala mi nádobku a mala som doniesť vzorku.

// jaj, pozerám, že to vzorka z konečníka, nie zo stolice, nejak som to zle pochopila

kaca222
27. aug 2025

Mňa teda nikto ne wc neposielal 😃 mala som 19, normálne som si stiahla gate, predkloníte sa, sestrička urobila výter, trvalo to asi 3 sekundy. Radšej jej neslubuj že pôjde na wc, nefunguje to tak všade 😃

sweet20
27. aug 2025
@kaca222

Mňa teda nikto ne wc neposielal 😃 mala som 19, normálne som si stiahla gate, predkloníte sa, sestrička urobila výter, trvalo to asi 3 sekundy. Radšej jej neslubuj že pôjde na wc, nefunguje to tak všade 😃

@kaca222 aj to mi napadlo

kaca222
27. aug 2025
@unicornlady

A nedá vám to domov? Aby ste doma vzali vzorku zo stolice a doniesli?
Ja si to tak pamätám, ak doktorka niečo zisťovala, dala mi nádobku a mala som doniesť vzorku.

// jaj, pozerám, že to vzorka z konečníka, nie zo stolice, nejak som to zle pochopila

@unicornlady to je iné, takto ako ty píšeš sa nosí vzorka zo stolice, odoberá sa takou lyžičkou do nádobky. Predpokladám ale že autorkina dcéra ide len na výter z konečníka

autor
27. aug 2025

Aha tak ďakujem ešte jej to pred tým nejak vysvetlím a musíme byť pri tom aj ja?

sweet20
27. aug 2025
@anonym_autor

Aha tak ďakujem ešte jej to pred tým nejak vysvetlím a musíme byť pri tom aj ja?

@anonym_autor pockas ju vonku v cakarni, na zaciatku mozes ist s nou ale ked bude vysetrenie, povies, ze pockam vonku

anjelicek26
27. aug 2025

Zavolaj sestricke, spytaj sa na postup, nema zmysel mat v hlave kino. Ked budete vediet ako, vies dceru lepsie pripravit na to.

majamat
27. aug 2025
@anjelicek26

Zavolaj sestricke, spytaj sa na postup, nema zmysel mat v hlave kino. Ked budete vediet ako, vies dceru lepsie pripravit na to.

vcelku fajn ti poradila @anjelicek26
dohodni sa so sestrickou, snad je mila a nie nejaka protivna a vyjde vam v ustrety a nebude dceru moc stresovat.
podla man pri nej byt mozes.
cos a tyka vyteru, neviem aky maju zvyk v ambulancii, ale teda ja osobne by som to nenechavala na pacientovi. ide o to, ze tam treba dodrzat urcite zasady a je to parsekundova zalezitost. vyter sa robi zvycajne pri zistovani mikrobiologickeho stavu konecnika. ci tam nei su nejake infekcie. tam treba dodrzat zasady sterility. s tycinkou sa nesmie nicho dotknut, iba vojst priamo do konecnika. sama sebe si to tazko takto urobi. tiez tycinku mozes drzat len za ten vrchnacika aked ju vkladas do obalu, nesmies ju obtriet napr o obal, iba priamo dovnutra vlozit.
ide tam o to, ze akymkolvek dotykom inde,a ko to ma byt, sa mozu na tycinku preniest bakterie, ktore realne v konecniku nie su a potom vyjdu vysledky ine, ako by mali.
takze to nei je len take jedoduche, ze urbit vyter. dolezite su zasady, ktore treba dodrzat.

autor
Autor odpoveď zmazal
sisska96
27. aug 2025

Však už je veľká preboha. Niektoré baby už chodia aj ku gyn v tomto veku

sweet20
27. aug 2025
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor na taketo veci sa pripravuju dievcata este pred menzesom... nezmeskala si nieco? 😐 lebo s tymto som sa este nestretla.. chapem keby mala 10 , ale ma 15, niektore dievcata uz maju aj prve sexualne skusenosti v tomto veku, chodia ku gyn..

anonym_e8bd27
27. aug 2025

@anonym_autor nič jej nebudeš robiť ty. Dá dole gate, prehne sa, sestrička urobí výter, neznamená to, že jej paličku vopcha do zadku. Sekundova záležitosť. Ty tam byt nemusíš.

anonym_c83591
27. aug 2025

trochu dramatizujes aj ty, bud to urobi sestricka alebo jej da palicku nech si to urobi na zachode (stretla som aj s jednym aj s druhym posutpom). preco by si MUSELA byt pritom??
ktovie ci ju v tom strachu nepodporujes, ked kvoli tomu pises na MK a riesis ako ju len upokojit... proste tomu netreba venovat ziadnu pozonost, je to sucast zivota a naozaj ide o totalne sekundovu blbost, neprovnatelnu s inymi vysetreniami. ze pripravovat ju na to🙈

viestta
27. aug 2025

Myslim si, ze uz je dost velka na to aby ste celu situaciu zbytovne nedramatizovali. Ani ty a ani ona. Vysvetlit, ze je to zdravotnicky ukon, sice nie ziadna lahoda, ale patri to k zivotu a netreba to tak prezivat. Ziaden ukon netreba zbytocne tabuizovat a mystifikovat, pretoze pridu aj diskonfortnejsie.

sweet20
27. aug 2025

Ako to dopadlo? Ale asi sa to nedozvieme

jananovotna88
27. aug 2025

Syn dostal skúmavku s paličkou a išiel na vecko. V 21 storočí sa od takej formy upustilo