Aký je postup pri kúpeľoch Kováčová Marína?
Ahojte, dcera ma skoliozu chrbtice,ma odporúčané kúpele včera sme boli na odberoch krvi u dr .chcem sa opýtať aký je ďalší postup? Čo sa bude diať?
@zuzicka122 môžem sa opýtať ? Tiež zrejme riešite kúpele a už ste boli na odberoch . Nič vám k tomu viac nepovedali?
@tina7729 príde ti vyrozumenie z poisťovne, že ti kúpele schválili. Tam bude číslo kúpeľného schvaleneho návrhu. A ty už len zavoláš do kúpeľov, ktory termín ti vyhovuje.
@stanulienkat ďakujem oni potom aj povedia čo vziať dieťaťu do kúpeľov aj na ako dlho tam bude? A čo škola ak pôjde počas školy tam? Treba samozrejme. Upovedomiť jej školu a ako to bude tam zo školou celkovo? Budú sa učiť ,znamkovat? Či bude mať vymeskane a budeme musíte dohanat keď sa vráti domov
@tina7729 v tom schvalenom navrhu ti napisu na kolko dni to je. Zoznam veci neviem, ci ti napisu. Ked tam budes volat, tak sa opytaj na ucebnice a zosity. Oblecenie zhodnotis sama kolko coho.potrebuje. Ucit by sa malimpodla osnov, nemalo by dieta dohanat neskor uvivo. A skolu damozrejme treba upovedomit.
Ak si sinista, ze ti to schvalia, tak uz si teraz volaj o termin. Lebo vsadecsa caka aj niekolko mesiacov na termin.
@stanulienkat ďakujem 🙂
@stanulienkat a škole treba aj niaky papier od dr že ide do kúpeľov?
@tina7729 ahoj, prosim, mna zaujalo to, ze dcera ma skoliozu a boli ste na odberoch krvi. Pediater alebo kto vam robil odber krvi a preco, co z neho zistovali? Ja chodim s dcerou len na ortopediu, rehabilitacie, ale odber krvi jej nerobili
@sunsflower odber krvi kôli kúpeľom treba neviem čo sa v ňom zistovalo
@tina7729 nam pediatricka vypisala navrh na kupele, ale odber krvi dcere nerobila. Tiez pojdeme do Mariny
@sunsflower tak to neviem prečo lebo sa to robí aspoň čo viem. Môžem sa opýtať dcérka má aku skoliozu myslím koľko stupňov
@tina7729 dcera ma 7 rokov, skoliozu typu S, hore 30 st, dole 25. Mozno jej budu robit taketo vysetrenie az pred nastupom do kupelov, ked treba dolozit potvrdenie o zdravotnom stave. Priloha k ziadosti bola u dcery len popis rtg a diagnoza od ortopeda, ine laboratorne vysetrenia nie.
@sunsflower nosí aj korzet? Moja ma korzet
@tina7729 ano nosi aj korzet. A kolko ma dcerka stupnov a rokov?
@sunsflower moja ma 34 stupňov a má 12 rokov
@tina7729 a ake cviky cvici, podla akej metody? Sm system alebo nieco ine? V akom veku jej zistili skoliozu? Casom sa to zlepsuje alebo zhorsuje?
@sunsflower klasické cviky na spevnenie , chodili sme aj na rehabky tiež. No zistili cca 2 roky dozadu. Zlepšenie nevidím ale som rada že sa nezhoršilo a dúfam že nezhorší .a u vás ?
@tina7729 dcera sa uci sm system, plus klasicke rehabilitacne cviky. Skoliozu jej zistili minuly rok, az v lete bude mat po roku rtg, tak zatial neviem povedat, ci sa to zlepsuje alebo zhorsuje
@sunsflower no už máme aj termín a dosť skory
@tina7729 kolko dni pred nastupom vam dali vediet termin? Dcera bude mat standardnu izbu alebo nadstandard? Poslu aj nejake pokyny co si zbalit alebo ake je vybavenie izby?
@sunsflower ja som dnes volala termín máme na 5.3 a pošlú inštrukcie ešte
@stanulienkat ešte sa opýtam viem že dcéra potrebuje potvrdenie o zdravotnom stave do kúpeľov ale ja ho potrebujem tiež keď ju idem tam odviesť nebudem snou tam v kúpeľoch
@tina7729 ked ju ides len odviest, tak by si ho nemala potrebovat.
@stanulienkat ďakujem 🙂
@sunsflower ako ste? Už máte termin na kúpele ?

s dovolenim sa pripnem, tiez by som chcela vediet ako sa postupuje. dakujem