icon

Aký je rozdiel medzi reedukačným a liečebným centrom?

6. feb 2026

Prosim vas, aky je rozdiel medzi tymito dvoma zariadeniami.. vsade citam ze reedukacne ze v podstate zle, ze tam dieta nedavat.. len neviem kam teda ked ja ho doma nezvladam.. atd.. viete mi to polopatisticky vysveltit? Hlavne tie co si tym presli, kam ste sa obratili, atd. Dakujem velmi pekne .. pripadne ake ventrum, sanatorium odporúčate co mate stym skusenost. Dakujem

Strana
z2
autor
7. feb 2026
@anonym_aac201

@anonym_autor veď skús sa popýtať…. Za to nič nedáš, možno to budú považovať za nejaký krok vpred, alebo minimálne za snahu riešiť to ďalej… možno ponúknu niečo iné, ale ak ta to v podvedomí trápi, rieš to. Nie je to hanba, je to záujem pomôcť vlastnému dieťaťu. A zdravie dieťaťa je najdôležitejšie. Aby to nebolo ešte horšie 🙏 u nás to smerovalo do extrémov presne v puberte, presne deviaty ročník…

a ake extremy sa prejavovali u vas.. a skola ako zareagovala

anonym_aac201
7. feb 2026
@anonym_autor

a ake extremy sa prejavovali u vas.. a skola ako zareagovala

@anonym_autor to by som napísala iba súkromne….

autor
7. feb 2026
@anonym_aac201

@anonym_autor to by som napísala iba súkromne….

@anonym_aac201 neni problem.. len ako si napiseme ked sme pod anonymom 🤔

anonym_aac201
7. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_aac201 neni problem.. len ako si napiseme ked sme pod anonymom 🤔

@anonym_autor 🤷‍♀️

autor
Autor odpoveď zmazal
ester2003
12. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_aac201 nebol.. zatiial mi dr nic nevravela o hospitalizacii . Neviem no..

@anonym_autor podľa mňa reedukačne centrum keď majú podozrenie na aspegera je úplná blbosť iba mu ublizite tým... Povedzte psychológovi kam chodíte aký je problém a on navrhne liečenie možno psychiatra a lieky nie hneď reedukacka (mimochodom reedukačné je niečo ako basa pre deti)

autor
13. feb 2026
@ester2003

@anonym_autor podľa mňa reedukačne centrum keď majú podozrenie na aspegera je úplná blbosť iba mu ublizite tým... Povedzte psychológovi kam chodíte aký je problém a on navrhne liečenie možno psychiatra a lieky nie hneď reedukacka (mimochodom reedukačné je niečo ako basa pre deti)

@ester2003 on chodi aj psychiatricke, mal aj lieky, nejaky cas ich bral, ale potom uz nechcel.. aj bolo lepsie, ale znova je to na figu, nic ho nebavi, nema ziadny zaujem.. a to ze v skole na praxi vystraja, nerobi, ucitelke nadal do piii.. takze navrhla ona ze reedukacne.. ja som sa spojila aj s psychiatrickou ,ta navrhla liecenie lenze odvtedy nic, cakam kedy sa este ozve, psychologicka sa mi neozvala vobec.. teraz zaciatkom marca ideme do speci CPP na diagnostiku co ma alebo nema Aspergera ( klinicka psychologicka to vidi tak, ze ma ) .. v skole su oboznameny ake ma dg.. ze ma aj depresiu, uzkostne stavy.. poruxhu osobnosti a teda ze nas caka aj toto vysetrenie.. len mam dojem ze hlavnena tej oraxi nevie ako ku nemu pristupovat, ked nerobi a odmieta robit .. tak zjavne je na neho taka tvrdsia, co u neho vyvolava stavy takej agresie. .a roRlzrusenosti.. cele zle 😞😞

ester2003
14. feb 2026
@anonym_autor

@ester2003 on chodi aj psychiatricke, mal aj lieky, nejaky cas ich bral, ale potom uz nechcel.. aj bolo lepsie, ale znova je to na figu, nic ho nebavi, nema ziadny zaujem.. a to ze v skole na praxi vystraja, nerobi, ucitelke nadal do piii.. takze navrhla ona ze reedukacne.. ja som sa spojila aj s psychiatrickou ,ta navrhla liecenie lenze odvtedy nic, cakam kedy sa este ozve, psychologicka sa mi neozvala vobec.. teraz zaciatkom marca ideme do speci CPP na diagnostiku co ma alebo nema Aspergera ( klinicka psychologicka to vidi tak, ze ma ) .. v skole su oboznameny ake ma dg.. ze ma aj depresiu, uzkostne stavy.. poruxhu osobnosti a teda ze nas caka aj toto vysetrenie.. len mam dojem ze hlavnena tej oraxi nevie ako ku nemu pristupovat, ked nerobi a odmieta robit .. tak zjavne je na neho taka tvrdsia, co u neho vyvolava stavy takej agresie. .a roRlzrusenosti.. cele zle 😞😞

@anonym_autor rozumiem.... No podľa mňa reedukačne určite nie (tam dávajú väčšinou deti ktoré nechodia do školy alebo majú problémy zo zákonom ) .... To že nechce pracovať alebo je vulgárny nieje dôvod na reedukačné ...

autor
14. feb 2026
@ester2003

@anonym_autor rozumiem.... No podľa mňa reedukačne určite nie (tam dávajú väčšinou deti ktoré nechodia do školy alebo majú problémy zo zákonom ) .... To že nechce pracovať alebo je vulgárny nieje dôvod na reedukačné ...

@ester2003 no len vysvetli to ucitelkam.. ony vidia len to, ze je problemovy.. ale rozpravala som sa aj s psychiatrickou a priklana sa aj ona ku tomu, ze bude zjavne Asperger.. ale to ideme na doagnostiku konecnr terqz v marci.. tak uvidime co to prinesie..mne dokonca ta ucitelka povedala ze ho moze dat na sud za ro ze jej nadal.. 😐😐

ester2003
27. feb 2026
@anonym_autor

@ester2003 no len vysvetli to ucitelkam.. ony vidia len to, ze je problemovy.. ale rozpravala som sa aj s psychiatrickou a priklana sa aj ona ku tomu, ze bude zjavne Asperger.. ale to ideme na doagnostiku konecnr terqz v marci.. tak uvidime co to prinesie..mne dokonca ta ucitelka povedala ze ho moze dat na sud za ro ze jej nadal.. 😐😐

@anonym_autor ale to je vaše dieťa a nie učiteľky .... Vy rozhodujete o Tom kde bude vaše dieťa čo bude robiť a tie vyhrážky že ho môže udať určite neurobí a ak aj hej nič z toho mať nebude a dupľom keď je podozrenie na aspegera.... Ak je takýto pretože je to jeho povaha a nie aspegera v reedukacnom sa to ešte zhorší a príde domov ešte horší ako tam šiel a keď je to aspeger tak sa tam rovno zblázni ....

Strana
z2