Aký sirup na kašeľ pre dieťa, ktoré má 2 roky a 7 mesiacov?
Ahojte, dvera ma posledné 3 dní vecer kašeľ. Cez den je ok, len ten kašeľ večer aj v noci. Aky sirup by som jej mohla dat ? Ma 2 roky a 7 mesiacov🙂
@anonym_autor v lekarni treba otvorit usta a opytat sa
@anonym_autor suchý? Vlhký? Na suchý stoptussin, ktorý tlmí suchý a dráždivý kašeľ. Na vlhký solmucol, ale ten sa dáva Max tak 3 hodiny pred spánkom, lebo napomáha vykaslavaniu hlienov. Ak sa mi dieťa vyslovene dusi kašľom v spánku, dávam zodac, iné mamičky dávajú fenistil kvapky. Ale tieto lieky neliečia kašeľ, len ho tlmia, aby sa dieťa mohlo vyspať.
@anonym_b9245d vlhký kašeľ ma, chcem skúsiť najskôr takto lebo cez den je ok, nema ani sople nic. Ak by jej neprechadzalo samozrejme sa zastavíme u Dr. Ďakujem za radu
@anonym_autor v lekarni treba otvorit usta a opytat sa
@really8 ani neviem co ti na toto napísať. Sme na mk, kde si radia prevažne matky. Taka bezdetna zena v lekárni mi nebude vediet povedať, co zabralo jej dieťaťu.
@anonym_autor Ahoj teraz sme to mali, dala som cez den solmucol rano a poobede a vecer mucosolvan junior. Preslo to za cca 2dni. Davam aj antihistaminika konkretne aerius. Toto je u nas taka doliecovaca istotka.
@really8 ani neviem co ti na toto napísať. Sme na mk, kde si radia prevažne matky. Taka bezdetna zena v lekárni mi nebude vediet povedať, co zabralo jej dieťaťu.
@anonym_autor ta bezdetna zena v lekarni ma skolu aby ti vedela povedat co tvoje dieta moze a co mu zaberie. Paneboze neverim ze to co si napisala myslis vazne🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@anonym_autor Ahoj teraz sme to mali, dala som cez den solmucol rano a poobede a vecer mucosolvan junior. Preslo to za cca 2dni. Davam aj antihistaminika konkretne aerius. Toto je u nas taka doliecovaca istotka.
@anonym_autor este doplnim, ze mame aj rezimove opatrenia :
vetranie caste
cibula narezana k posteli
zvlhcujeme vzduch
na noc natieram jazvecom hrudnik + nejaka silica ( eukalyptus, teatree olej, davaju aj tymian - u nas alerg. reakcia tak ten nedavam)
+ teply termofor na hrudnik)
@anonym_autor vecer dithiaden ak ma taky kasel len vecer poprípade pocas spanku ja davam malej ak vidim ze kasle vecer pred spanim tak dam dithiaden 1 2 vecere .... akurát som riesila tento mesiac dvakrát....sestrička mi odporučila.tussin kvapky a nam zabrali povedala ze tie sirupy len rozkaslu ovela viac a mala pravdu prvýkrát som dala sirup ked som povedala ze.isla sa kaslom.zadusit tak mi tie kvapky odporucila
@anonym_autor vecer dithiaden ak ma taky kasel len vecer poprípade pocas spanku ja davam malej ak vidim ze kasle vecer pred spanim tak dam dithiaden 1 2 vecere .... akurát som riesila tento mesiac dvakrát....sestrička mi odporučila.tussin kvapky a nam zabrali povedala ze tie sirupy len rozkaslu ovela viac a mala pravdu prvýkrát som dala sirup ked som povedala ze.isla sa kaslom.zadusit tak mi tie kvapky odporucila
@zuzkaa1991 tussin je na suchy kasel, aj ked je na baleni napisane ze na vsetky druhy kaslu.
@zuzkaa1991 tussin je na suchy kasel, aj ked je na baleni napisane ze na vsetky druhy kaslu.
@petulkahu ano prve dva dni mala ale prechadzalo jej to do vlhkeho. Používali sme naďalej fakt kazdy den bol lepsi a do 5dni bola bez.kaslu a to bola riadne zahlienena ;)
Ja som napisala svoju skúsenosť z tohto mesiaca kedze az týždeň vydrzala v skole som zvedava kolko vydrzi teraz kedze vcera nastupila.
Vyskusala.som za 7r toho dost a zatiaľ tie kvapky rychlo zabrali ;)
@anonym_autor ta bezdetna zena v lekarni ma skolu aby ti vedela povedat co tvoje dieta moze a co mu zaberie. Paneboze neverim ze to co si napisala myslis vazne🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@really8 to ja ale nespochybnujem, ja som chcela len proste radu ja nechápem o co ti ide, naozaj 😅
Na vlhký ambrobene, my dávame do inhalatora miesto vincetky, ale dá sa aj piť
Na suchy sme mali teraz ditustat
stoptussin aspon 2 hod pred spanim , zvlhčovač a vyvýšená ležiaca poloha
podla mňa jej zatekajú sople preto kašle ak je to vlhký
My zvlhčujeme difuzerom s olejmi cez deň, dávam aj do kúpeľa na noc Tymianový krém na hruď a sinupret nám zaberá pekne.
Ešte pred spánkom (mimo kúpania, respektíve po kúpaní čo je cca dve hodky u nás) dávam nožky do teplej vody a eterickým olejčekom na lepšie dýchanie a máme pokojnejšie noci
My zvlhčujeme difuzerom s olejmi cez deň, dávam aj do kúpeľa na noc Tymianový krém na hruď a sinupret nám zaberá pekne.
Ešte pred spánkom (mimo kúpania, respektíve po kúpaní čo je cca dve hodky u nás) dávam nožky do teplej vody a eterickým olejčekom na lepšie dýchanie a máme pokojnejšie noci
@antonka akože ma pokojnú noc vcelku,nebudi sa na to. Len to, ze pokasliava
@anonym_autor áno, moji tiež spia a kašlu 😅 len my sme na nervy lebo z toho nespime 😁 ale celkovo ju tam asi čosi dráždi, preto pokašlieva 🙂
@antonka mne tieto zvuky nevadia, jz som si zvykla ze z jednej strany chrape manžel a z druhej mala čosi 😂😂😂😂
@anonym_autor tak potom kde je problém 😅 začínam sa trošku strácať, či je treba poriešiť kašeľ alebo ste s tým vlastne všetci oki :D
@antonka samozrejme ten kašeľ. Len ty si písala, ze tvoje dieta to nerusilo v noci ale teba, preto som napísala, ze som zvyknutá ked sa u nas chrape 😀 je to len 3ti večer a noc tak jej rada niečo dam aby sa pripadne nezhorsilo🙂
@antonka samozrejme ten kašeľ. Len ty si písala, ze tvoje dieta to nerusilo v noci ale teba, preto som napísala, ze som zvyknutá ked sa u nas chrape 😀 je to len 3ti večer a noc tak jej rada niečo dam aby sa pripadne nezhorsilo🙂
@anonym_autor áno, no ja som už dlho doma začínam debatu s našim rodinným životom zo všetkého:DDD
No pokúšaj, základ je vlhko a prírodné olejčeky na dýchanie sú častokrát účinnejšie ☺️

@anonym_autor suchý? Vlhký? Na suchý stoptussin, ktorý tlmí suchý a dráždivý kašeľ. Na vlhký solmucol, ale ten sa dáva Max tak 3 hodiny pred spánkom, lebo napomáha vykaslavaniu hlienov. Ak sa mi dieťa vyslovene dusi kašľom v spánku, dávam zodac, iné mamičky dávajú fenistil kvapky. Ale tieto lieky neliečia kašeľ, len ho tlmia, aby sa dieťa mohlo vyspať.