Aký sirup na upokojenie dvojmesačného bábätka?

katches69
31. okt 2022

Caute, aky sirup na upokojenie pre 2mesacne babo by ste mi odporucili? Piste len tie ktore mate odskusane, dakujem 😇

belllinka
31. okt 2022

Bože, aký sirup? Čo ho chceš uspať na pol dňa? Veď ho zober na ruky a upokoj 🙄

layla123321
31. okt 2022

@katches69 upokojiť v rámci čoho? Koliky?

thoughtfulweirdo
31. okt 2022

Viem, že na toto sa nepýtaš, ale tuším, že za touto otázkou je zúfalstvo. Vedz, že je normálne, že niektoré bábätká veľmi veľa plačú, mrnčia, nevydržia samé ležať snáď ani minútu, majú problém spať. Niekedy sa môže zdať, že s tým tvojím musí byť určite niečo v neporiadku, hlavne ak máš okolo seba samé spinkajuce, papajuce, smejuce sa a to tvoje je iné. Riešením nespokojnosti a nepokoja bábätka nie je medikácia, ale náruč matky. Úplne chápem, že sa túžiš najesť aspoň občas ako človek za stolom dvoma rukami, ísť sama na zachod alebo si aspoň na 5 minút sadnúť, zažila som. Náš krpec prereval 15 hodín do dňa takmer pol roka 🤷🏻‍♂️ u mňa pomohlo sa s tým zmieriť. Kým som sa stále snažila nájsť riešenie, "napraviť" ho, bola som stále nervózna. Keď som to prijala, že fajn, toto je teda môj život na určitý čas, zrazu sa to zdalo zvladnutelnejsie. A keď som to zvládla ja, dokážeš to aj ty. Držím palce!

glorikarebeka
31. okt 2022

Určite by som nedávala len tak sirupy tak malému dieťaťu
Upokoj sa ty a aj dieťa bude pokojné

deti95060810
31. okt 2022

sedalia - odporučil nám pediater - len to bolo bábo vo veku cca 7 mesiacov...
takže sa skús poradiť v lekárni.
tak malé bábo som vždy kojila a upokojilo sa. a ešte vždy pomohli prechádzky v kočíku.

patka06
31. okt 2022

žiadne sirupy
hľadaj príčinu, keď ju odstrániš bude bábätko pokojné

viestta
31. okt 2022

Radšej ako sirupy sa treba sústrediť na to aby si si ty oddýchla. Zapojiť do starostlivosti otecka, pripadne babky. Nezabudnem, keď som bola z toho môjho kolikoveho s refluxom uplne na pokraji zrútenia. Jedneho pekného dňa som bola u mamy, zaspala som o piatej a zobudila sa na druhý deň okolo deviatej. Vyspata, kľudná, spokojná. Mama opatrila mladého aj večer aj v noci. Nič viac pre mňa spraviť nemohla, od tej noci zo mňa prestal byť uzlík nervov. A nastal zázrak, aj malý sa nejak zázračne ukludnil. Alebo aj nie, len už som to tak nevnímala.

sojorez
31. okt 2022

@katches69 Treba najst pricinu. Nepises, ako sa dieta prejavuje, mozno tam ani problem nie je - niektore deti su proste vzrusivejsie, narocnejsie, potrebuju dozriet. 2 mesacne dieta je este malicke na to, aby si na nom bez vedomia pediatra skusala rozne sirupy...

elis248
31. okt 2022

@thoughtfulweirdo presne toto som si tiež prežila pri prvom. Je to neskutočné zúfalstvo, keď robím čo môžem a dieťa len plače. Čím viac som skúšala, tým väčšie nervy som mala. Až som prijala fakt, že je to proste povaha bábätka a bolo to zvládnuteľnejšie.

macikovaiveta
31. okt 2022

@katches69 Možno je hladné, vyzliecť dupačky nech si pokopka nožičkami, zmeniť polohu, môže mu byť teplo, alebo chladno, poskušat 🤷‍♀️

aliaray1
1. nov 2022

@katches69 ziadne sirupy prosim ta 🙏. V 2.mes to bol aj u nas obcas mortal combat a to som ako 1.rodicka v takmer 40ke naraz: kojila + prikrmovala, riesila koliky, brusnu herniu, diagnostikovany reflux, nadchu, kasel a ked to odznelo...v 2.5 mes.zacali zubky.

Zvladnes to. Tvoje babanko je leziacik a nevie si same pomoct, ma iba vas a potrebuje vela nehy, lasky, rozumneho jemneho empatickeho pristupu. Ked place, nie je to len tak ale nieco mu je a kazda z nas ked zacinala len hadala co to tak moze byt.

Drz sa, vyspi, daj sa dokopy a s usmevom a dobrou naladou vsetko lahsie zvladnes.

katches69
autor
1. nov 2022

@belllinka mam vsetko odskusane nezabera hadam vobec nic

katches69
autor
1. nov 2022

@layla123321 áno, mame vsetko odskusane, polohy, masirovanie, cvicenie, kvapky,probiotika zmena mlieka. Nosenie , tisenie.

layla123321
1. nov 2022

@katches69 nám na boľavé brucho pomohol len čas.... A to sme tiež poskusali všetko možné. O dva dni bude mať 4 mesiace a je to oveľa lepšie.

katches69
autor
1. nov 2022

@layla123321 ja dufam ze to coskoro tiez pominie

aliaray1
1. nov 2022

@katches69 ak boli brusko, nam velmi pomohol Espumisan L do kazdeho jedla alebo pred kojenim a plus Babycalm kvapky

katches69
autor
1. nov 2022

@aliaray1 mali sme espumisan l a chvilu len pomohol a babycalm mame tiez

aliaray1
1. nov 2022

@katches69 oki ak si davala oba pocas dna a nepomohlo, mozno plus bio gaia (nasa po nej mala velmi riedku stolicu).

Este mi napadlo, skontrolovat jej spodne dasienka...my sme neverili, nasej fakt isli od 2.5 mes.zuby. Mala take biele bodky namieste spodnych a biele bodky aj na dasienku okolo a neboli to afty. Do noci sme boli hore s nou co stale plakala a napadlo nas to ako posledna moznost...a veru...dali sme 2.5 ml nurofenu a do 10 min zaspala.

Inak moze mat afty alebo sor, to si asi vylucila, ze?

Ked ju drzis na rukach, place? Lebo ak nie, ci nema skryty reflux? Vtedy pomaha taky sirup na to...nasej to velmi zabralo ked bolo nevyhnutne.

katches69
autor
2. nov 2022

@aliaray1 o tom refluxe som aj rozmyslala sem tam grcka, grcala vela a ked vygrcala tak aj revala ako keby ju potom palila zaha. Mam ar mlieko zlepsilo sa to a mam aj gastrotus. Ja som tiez rozmyslala tie zubky ale co ja viem, nepozerala som skusim sa pozriet...