icon

Aký vplyv ma fajčenie dojčiacej matky na dieťa?

lubos29
1. aug 2011

Ahojte,chcel by som sa opýtať a poradiť aký môže mať vplyv na bábätko ak je kojené a mamička fajči?

saranata
2. aug 2011

@lubos29 je tažke prestat to chápem ako bývalý fajčiar, aj ked deti su tá najlepšia motivácia, niekedy to nejde....ak hovoríš že ju to mrzí a snaží sa tak ju podporuj-nie kritizuj, ak naozaj doma nefajčí vobec ....tak to nie je taká katastrofa si myslím ......je to závislost a niekomu sa to možno lahko povie ..aj ked , ako som povedala vyššie ja som bola silná fajčiarka a dá sa to..kvoli dietatu určite
ak je aj prikrmovaná a aj dojčená tak to nie je tak zle , pokial naozaj doma nefajčí.....podla mna skor vadí to že je matka zafajčená a smrdí po dyme z cigariet a dieta či chce alebo nechce to musí dýchat , takže ak príde domov a nefajčí a chce to zvládnut tak je to dobre, aj tak po pol roku sa zavádzaju dietatu aj príkrmy pevnej stravy takže dieta nie je uplne dojčene tak tie dve cigaretky v práci ....nechcem povedat že je to ok ale nevadí to až tak si myslím....
určite ju netreba zatracovat ako nezodpovednu matku-pod týmto pojmom si viem prestavit iný druh matky!!!
ako hovorím podporuj ju v tom aby nefajčila, pochvál ju ako je to super že doma nefajčí a nebude mat zo seba zlý pocit a pojde to lahšie....

lubos29
autor
2. aug 2011

@saranata ja ju podporujem urcite nanu nekricim ved nechodi ani ofajcena...mne ide len oto ze mala ma rada jej mliecko lebo ju to aj ukludnuje a ked zafajci hoci len jednu cigaretu tak do mlieka sa urcite dostanu tie skodlive latky a to ma stve 😠

wieruss
2. aug 2011

@lubos29 ak chces aby prestala, tak jej jednoznacne nedavaj nic pocitovat ani nerob sceny ani na nu netlac! Najhorsie co moze byt je tlak partnera, aby si prestal fajcit ...Tvoja zena je dospela, rozhoduje sa sama za seba a podpora, ze ju pochvalis ze nefajci ked je doma je ovela viac ako zdrb, ze mala 3 cigy v praci 😉

zuzika2426
2. aug 2011

@lubos29 tak ked chce fajcit, tak nech nekoji. kupte umele mlieko a dajte to. Vela zien nema mlieko ani dva mesiace a deti su zdrave. Racej umele ako ked fajci si myslim ja. Materske mlieko od pol roka aj tak nema vyznma pre dieta , od pol roka je uz len od smadu. To mi povedala lekarka. A od pol roka sa deformuju aj prsia ked sa pokracuje v kojeni.
Riesila by som to "umele mlieko" a basta.
Nesudim nikoho , ale tiez mala zivot pred dietatom . Isla spat do prace, medzi kolektiv kde chodili fajcit. Ked jej zakazes bude nervozna a to bude prenasat na dieta. Je to normalne, svoju povinnost si splnila, kojila do pol roka co je dolezite a po pol roku sa len prikaja ked ma mlieko.

lubos29
autor
2. aug 2011

@wieruss ja ju nedrbem nastvala ma lebo mi to zatajila vies a oto horsie to bolo ze som nato prisiel ....keby mi to povedala sama tak by som to pochopil skor 🙂 .....teraz to uz neriesim je to nanej lebo viem ze nepomoze ak nanu budem tlacit 😒

lubos29
autor
2. aug 2011

@zuzika2426 tak nema to lahke kedze chodi do prace a ma aj stresujucu robotu mne len ide o zdravie malej aby potom nemala niejake problémy a hlavne take co si clovek ani nevsimne...ja neviem do kolko mesiacov potrebuje byt babatko kojene ale mas pravdu ze radsej umele mlieko ako mlieko s nikotinom 🙂

mis_ka
2. aug 2011

@zuzika2426 to co je za kravinu ze po pol roku nema kojenie vyznam... sorry ale to je velmi pochybny nazor, a este od lekarky

lindda
2. aug 2011

Ja som tiez fajcila pred tehu ale sekla som s tym a uz roky nefajcim a u mna to nebol ziadny problem nastastie 🙂
Ale poznam mamicky ktore pocas celeho tehu fajcili potajomky a radsej nekojili ,, pre mna mimotiadne sebecke ak ma matka od prirody dar a povinnost kojit a zahodi to kvoli fajceniu alebo inemu presvedceniu ,,,
Ale je to len na matke ,nam ostatnym ostava iba sa pohorsovat a rozculovat 😖
Do mlieka to ide 100% i ked ja uz som poculaaj take ze telo matky je velky filter a nieje to az tak nebezpecne kazdopadne smradla matka a ciste vonave babetko nejde k sebe..
Ale ako pisem vyzsie tie co fajcia to vidia inak .

saranata
2. aug 2011

@zuzika2426 to čo si napísala ohladom mlieka je najvačšia sprostost aku som kedy počula, a ak toto povedala naozaj nejaká "lekárka" tak by som pochybovala o celom jej pôsobení......

zuzika2426
2. aug 2011

@mis_ka Materske mlieko najlepie pokryva vsetky vyzivove naroky a energeticku potrebu rastuceho organizmu dietatka do 6 mesiacov. Potom vyzivu nahradza tuha strava a materske mlieko je na prikrmenie. To znamena ze zo stranky vyzivy nemy vyznam. urcite ma vitaminy to je jesne. LEN POKIAL FAJCI NECH NEKOJI A DA UMELE A NIC SA NESTANE

michaela.g
2. aug 2011

@lubos29 laktacna poradkyna mi vravela ze pre babo je lepsie ak matka koji a fajci nez aby prestala kojit.

No ale moj nazor, mne to pride nechutne, mam nervy aj ked moj otec fajci a potom ide velice malu laptat, ide ma z toho porazit 😠 . Aj preto sme navstevy u rodicov ubmedzili na minimum, pokial nema "stary otec" rozum... 😒 A u nas doma je prisny zakaz fajcit 😉

ela2710
2. aug 2011

@lubos29
@zuzika2426 nehnevaj sa, ale toto je blbost, radsej nech koji a fajci, presne ako pise
@michaela.g nez by mala kupovat umele mlieko, aj my sme na UM, ale keby som mohla, tak by som ho nekupovala, lenze tam je to ine, no vzdy lepsie materske nez umele bez ohladu na to, ci zena fajci alebo nie, materske mlieko je ovela zdravsie nez umele.
a aj mne to pride nechutne, ked fajciarka koji, lenze mne ani nepride lubosova manzelka ako nejaka extra tuha fajciarka, 2-3 cigarety denne nie je zas dake extra hrozne mnozstvo ...

zuzky1104
2. aug 2011

@lubos29 hrozny dosledok, nikotin totiz kompletne prechadza do materskeho mlieka, ak sa matka dietata nevie vzdat fajcenia, co nechapem 🙄 , asi som staromodna, tak radsej nech prejde na umele mliecko vzaujme zdravia dietata-mensie zlo

zuzky1104
2. aug 2011

mozno nie je az taka tuha fajciarka, ale ked malemu pridava nikotin akoze v malych davkach do materskeho mliecka ale zato pravidelne, no dakujem pekne 😒

pandula
2. aug 2011

@lubos29 stress sa da odburat aj zvysenou davkou B-vitaminkou, vela zdravje vyzivi atd.. hlavne nech papa pravidelne vyvazene a pije vela vody, bylinkovych cajov, kamilkovy napriklad je super.
naozaj fajcit a kojit neni dobra kombinacia 😔

mal by si zenu podporit v nefajceni. koli robote by si nemala kazit zdravie svoje a hlavne malej. nikdy nevies aka aj najmensia davka nikotinu moze mat vplyv na take male telicko

vela stastia v nefajceni. 😅 😉

lubos29
autor
2. aug 2011

@michaela.g aj unas je Miska zakazane fajcit ...aj ja si myslim ze stale je dobre kojit lebo vyzivne latky ktore obsahuje mlieko nenahradi nic len ide oto ze obsahuje aj skodlive ked mamka fajci....kto vie ako dlho moze trvat po fajceni kym sa dostanu tie skodlive latky prec 😕

lubos29
autor
2. aug 2011

@pandula no ved to je moja rec ako hovoris kto vie aky vpliv to moze mat....problem je v tom ze ona ma taku pracu ze pravidelne jest nemoze aj keby chcela....no musim jej nasadit niejaku liecebnu vitaminovo-cajovu kuru 🙂

akika722
2. aug 2011

ja možem len tolko..o takej mamičke si myslim že je velmi ale velmi nezodpovedna,vystavuje svoje dieťa rizikam,dostava sa všetok ten bordel do jeho maleho telička 🙄
ked už jej nestoji vlastne dieťa zato aby prestala fajčiť,nemam slov 🙄

lubos29
autor
2. aug 2011

@zuzky1104 niesi staromodna ja som nikdy nefajcil ale si myslim ze ked dlhe roky fajcit proste telo to potrebuje aj ked to nieje ospravedlnenie...nemozem nic povedat lebo snazi sa prestat len dufam ze nestrati volu...hmmm

akika722
2. aug 2011

@lubos29 chcel si poradiť a zastavaš sa jej -obranuješ ju-nepriamo davaš najavo že je to ok 😅 ok,vaša vec..ale niči zdravie vlastneho dieťaťa...ked ma taku pracu myslim že sa da odreagovať aj inač ako cigaretami 😒 a TY by si mal byť prvy ktory jej pomože aby s tym prestala 😒 lebo ked vidi že tebe je to jedno tak to bude jedno aj jej a kto nato doplati?vaše dieťa

jankac1986
2. aug 2011

Ja som tiez fajčila dlhé 4mesiace tehot a dodnes si to neviem odpustiť,aj ked malej nič nie je no prvé 3mesiace mala koliku a myslím že keby som nefajčila mohli sme jej preddíst..teraz by som už cigaretu do úst nevzala ani za nič a ked vidím tehotnú ženu fajčit je mi do plaču :(

zuzky1104
2. aug 2011

@lubos29
pozri lubos, chcel si sa poradit, chcel si poznat nazory zien prevazne, vyberte si z toho, co Vam najviac vyhovuje, vy ste rodicia svojho dietatka 😉

lubos29
autor
2. aug 2011

@akika722 ver tomu ze ju neobranujem nechcem nanu tolko s prepacenim "kydat" mali sme koli tomu dost dlho tichu domacnost a stale jej dohovaram ale tak vies v prvom rade to je nanej aj ked stale donej hucim

akika722
2. aug 2011

@lubos29 na nej..na vas..je to aj tvoje dieťa a aj ty myslim rozhoduješ čo sa mu dostava do telička..ty si OTEC..no suhlasim so slovami zuzky1104

lubos29
autor
2. aug 2011

@zuzky1104 ved viem a som vdacny za vase nazory a dakujem.... samozrejme ze v prvom rade to je nanas

koniarova
2. aug 2011

Jéžiši už sa s toho nepoondite. No tak fajčí, bože. Tak nech prestane kojiť, keď má slabú vôľu a hotovo. Keď chodí do práce, asi už toho aj tak veľa nenakojí.Budete sa stále len hádať a pokazíte si celý vzťah. Keby fajčiť chcela prestať, tak prestane a basta. Verte tomu, že aj ona si uvedomue, čo všetko fajčenie spôsobuje. Nechcem sa jej zastávať, ale je to len na nej Nezmyselné diskusie, čo všetko fajčenie spôsobuje sú o ničom, darmo tu moralizujete.

zuzky1104
2. aug 2011

@lubos29 OK, Lubos, drzim Vam palce, a prajem Vam vela stastia a radosti z Vasej uzasnej dcerky Vanessky 🙂

lubos29
autor
2. aug 2011

@zuzky1104 dakujem Zuzka radsej uz koncime lebo to uz niektorym zacina liest na nervy 🙂

zuzky1104
2. aug 2011

@koniarova
Super, ze si sa ozvala, napisala si uplnu pravdu, proste na plnu "hubu" tak ako to je, ja len tolko len, ze tato stranka modry konik je o diskusiach, tak mozno preto tolko diskutujeme, tak dufam, ze Ta toto az tak velmi zase nenazlosti...hlavne klud a rozvahu, pekny den , 😉

koniarova
2. aug 2011

@zuzky1104 Ja sa nezlostím, len diskutujete stále dokola o tom istom. Ale máš pravdu, radšej sem už nenakuknem, lebo sa fakt nazlostím 😉 ak pozriem a diskusia bude na strane 223 a vy si budete jeden druhému pritakávať, ako len strašne škodí dieťaťu a ona si zatiaľ bude v práci bafkať svoju cigaretku. Ľuboš je rozumný chlap, podľa toho čo čítam a určite to zvládne s manželkou na výbornú. Základné rady dostal, nič viac sa poradiť nedá. Buď prestane fajčiť, alebo kojiť. Toť vsjo. papa