icon

Alergia a následný zápal priedušiek

helen4
25. apr 2018

Ahojte.Moze mi niekto potvrdit ze aj z alergie na travy,plesne a psa moze to zajst aj na zapal priedusiek?,..vzdy nam to takto skonci,aj napriek tomu ze uzivame na alergiu lieky a dychame ventolin.
,...alebo sme neskoro nasadili lieky???.
Maju to takto aj vase deticky.Dakujem.

kubkovamama
25. apr 2018

Alergia a zápal priedušiek sú dve rozdielne veci,ale pľúca môžu byť podráždené a stav prejsť až do astmy.Moj tak začal cca 2-3rocny.Silna alergia asi na všetky trávy,srst pes,macka,zajac.Ani jediný! liek nepomohol.Jedine Zodac v akutne dní aj to len aby sa nepovedalo.Teraz má 10r,beha po záhrade,mame psy,macku.😀Po alergií ani stopa.Je tvoj v kontakte s alergénmi až tak často,ze sú z toho ako si myslíš zápaly?Ventolin je dosť stará forma liečiva..Skôr možno zmena prostredia a stravovania,porozmyslaj aj nad nejakou psychickou záťažou v rodine atd

nela6
25. apr 2018

@helen4 áno moze, ja to tak mávam, sem tam ked je nejaky naval alergénov alebo ako mam astmaticky záchvat /cca raz za 5r/...lieky na alergiu sa neuzivaju ked sa alergia nevyskytuje, takze by som netvrdila, ze neskoro nasadené lieky... Treba sa liecit, vakcíny atd... Nech imunoalergolog poradi co sadne najlepsie na diagnozu

sense
25. apr 2018

Ja ako alergicka som este nemalazapal priefusiek, ale tento rok sa trapim riadne...lekar mi zvysil davku "oblbovakov" a oci ako rajciaky ale uz sa to lepsi

erikule
Autor odpoveď zmazal