Alergia a problémy s očami
Ahojte, nemate niekto skusenost s alergiou a problemom s ocami. Krpec berie Zodac kvapky (na odporucanie ocnej, inak bral Spirabel od alergo). Kvapky do oci ma Zaditen. Vlasy, tvar si umyva a aj tak ma furt cervene svrbiace oci.
Co uzivaju Vase deti na alergiu na oci?
Aj ja používam livostin. Sú fakt dobre. Nikdy mi nič iné nezabralo viac ako toto. Mám 19rokov 🙂 trosku zaštipkaju ale svrbenie je v sekunde preč.
Dobrý deň, hľadám po internete foto ...a presne váš príspevok mi našlo, chcem sa spýtať dcéra ma presne takého akoby sivé kruhy okolo zreničiek a nechce to zmiznut nepomahaju kvapky ani maste od očnej a alergologička povedala, že alergia to nebude. Viete si prosím spomenúť čo vám pomohlo a čo presne to bolo? Ďakujem
@lucygb ahoj a ma aj cervene oci?
Syn je alergik, takze toto mal z alergie. Avsak prva ocna to riesila atb kvapkami a po xtej navsteve povedala, ze uz nie je nic ine, co by mu dala.
Takze som zasla za inou ocnou, pretoze neexist, ze sa takato banalna vec ako cervene oci bez infekcie neda vyriesit. A sice to bolo drahe (s alergiou sa mi zdalo zbytocne platit za sukromnu ocnu, ku ktorej chodi dcera, ale tak nakoniec pomohla prave ona), ale konecne nam pomohla.
Vysvetlila mi, ze ide o nejaky specialny prejav alergie, kedy opuchaju drobne krvne vlasocnice alebo take nieco. To je ten sivy kruh okolo duhovky. Vrajk to je neprijemne a svrbi to. Co mozem potvrdit, syn si stale suchal oci.
Su na to kvapky efflumidex na liecbu neinfekcnych zapalov oka. Je to kortikosteroid. Mozu zvysovat ocny tlak, takze po prvej/druhej liecbe sme boli na kontrole. Uz si nepamatam presne davkovanie, myslim, ze sme to mali par dni viac krat denne, potom sa znizila davka a po cca 10 dnoch vysadit.
Tento rok som uz len napisala dr a na dialku mi predpisala kvapky a kvapkali sme tyzden a potom len ibycajne kvapky na alergiu.
A funguju ako zazrak. Nam zachranili minule leto.
@lucygb ahoj a ma aj cervene oci?
Syn je alergik, takze toto mal z alergie. Avsak prva ocna to riesila atb kvapkami a po xtej navsteve povedala, ze uz nie je nic ine, co by mu dala.
Takze som zasla za inou ocnou, pretoze neexist, ze sa takato banalna vec ako cervene oci bez infekcie neda vyriesit. A sice to bolo drahe (s alergiou sa mi zdalo zbytocne platit za sukromnu ocnu, ku ktorej chodi dcera, ale tak nakoniec pomohla prave ona), ale konecne nam pomohla.
Vysvetlila mi, ze ide o nejaky specialny prejav alergie, kedy opuchaju drobne krvne vlasocnice alebo take nieco. To je ten sivy kruh okolo duhovky. Vrajk to je neprijemne a svrbi to. Co mozem potvrdit, syn si stale suchal oci.
Su na to kvapky efflumidex na liecbu neinfekcnych zapalov oka. Je to kortikosteroid. Mozu zvysovat ocny tlak, takze po prvej/druhej liecbe sme boli na kontrole. Uz si nepamatam presne davkovanie, myslim, ze sme to mali par dni viac krat denne, potom sa znizila davka a po cca 10 dnoch vysadit.
Tento rok som uz len napisala dr a na dialku mi predpisala kvapky a kvapkali sme tyzden a potom len ibycajne kvapky na alergiu.
A funguju ako zazrak. Nam zachranili minule leto.
@bazarik84 Dobry den,mame podobny problem ako ste mali vy,Syn 5r rovnake cervene svrbiace oci s opuchom,dostal antalerg a tie iste kortikoidnw kvapky ako vy ale mal kvapkat 6 dni a potom vysadit a ako vysadil tak do 2 dni sa mu to vratilo a teraz neviem co robit,strasne trpí,zajtra ideme k alergologicke,vam po tych 10 dnoch preslo a uz sa mu to nevratilo?ďakujem
Neviem ci to je pre deti ale ja som tak silny slergik ze je to pre mna peklo s nemat tie lieky ja nevychadzam ani z domu. Minule sa mi stalo ze mi opuchlo viečko. Tak napriklad ja uzivam jednu tabletku volaju sa Omarit ale pri takychto situaciach aj 3 denne + kvapky do nosa a do oci tiez 2x Allergodil

@bazarik84