Alergia alebo ekzém u štvormesačného bábätka

kattien1992
9. máj 2021

Ahojte dievčatá, nevyskytlo sa niečo podobné u vašich detičiek? U malého to bolo najprv na krku, potom postupne chrbatik a cez víkend výrazne zhoršenie už aj na ručičkach a pod kolenami a chrbatik celý (je to červené a úplne suché bez vyrážok)... Bruško iba jeden malý fliacik. Žiadny prášok som nemenila, je plne kojeny (nemôže to byť z môjho jedla?), nevyzerá, že by ho to svrbelo. Zajtra ideme k doktorke, ale zaujíma ma co nato poviete.

ctrl
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
karhu
9. máj 2021

prat bez prasku, alebo preplachnut vsetko s cim pride jeho pokozka do kontaktu este raz.. a obliekat len bavlnene, natierat kremom pre atopikov a mydlo pouzivat len pre ekzematicku pokozku...v kazdom pripade navstivit kvalitneho kozneho lekra..

kattien1992
autor
9. máj 2021

@karhu všetko robím okrem toho mydla, umývam s čistou vodou. Myslíš, že je to atopicky ekzém? :(

karhu
9. máj 2021

@kattien1992 neviem co to je, ale toto su minimalne opatrenia
nas ma tiez suche cervene zapalene flaky po tele, od koznej sme dostali nejaky zapachajuci v lekarni miesany krem, ktory natieram, ked je najhorsie
zhorsuje sa to, ked jedava vela muky, mlieka a cukru a zapoti sa..zaprasene prostredie plne roztocov tiez nepomaha..
v kazdom pripade treba navstivit kvalitneho kozneho lekara..

ctrl
9. máj 2021

@kattien1992
@karhu

https://www.youtube.com/watch?v=6mHG-DJJ1bw


Tu je video ako a čím vyčistit matrac od roztocom.
Ja to mám už za sebou .

kattien1992
autor
10. máj 2021

@karhu
@ctrl ďakujem za rady. Aj doktorka skonštatovala ekzém, dala recept na kyselinu mliečnu... Tak som zvedavá co to bude robiť..

ctrl
10. máj 2021

@kattien1992 ok len okrem toho ak chcete pomôcť babetku zmierniť priznaky treba vyčistit pracku a matrac a zmeniť na ecologycko setrne pracie prípravy k citlivej pokožke lebo inak je to točenie stále dokola .

ctrl
10. máj 2021

@kattien1992 bohuzial exzemy sú z práškov aj detských lebo obsahujú plnidla, ktoré dráždia pokožku hlavne keď sa dieťatko spoti vtedy sa uvoľňujú do pokožky z pradla ktoré je vyprate v komerčnom prostriedku . Môže sa to prejaviť aj začervenanie svrbením alebo suchou červenou pokožkou .
Eurona tieto plnidla neobsahuje .