icon

Alergia na bielkovinu z kravského mlieka u bábätka

elizme
27. mar 2025

Ahojte žienky,
Čítala som tu viac diskusií a vy tu mate s týmto určite skúsenosti. Mám doma dva a pol mesačné bábätko a cez víkend som mu našla v stolici krv. Doktorka usúdila, že najpravdepodobnejšie to bude alergia na bielkovinu z kravského mlieka. Keďže dojčím, od pondelka nejem nič mliečne, a registrujem zmenu akurat v tom, ze malý mi prestal kakať, pred tým aj 6 krat do dňa, teraz ledva raz. Je mi to zvláštne, pučí sa občas tak isto ako aj pred tým, ale neplakaval ani predtym ani teraz. Vy ste si všimli zmenu instante, alebo až po dvoch týždňoch? Krv v stolici uz teda odvtedy nemal.

simona92101
27. mar 2025

@elizme ja by som zasla za gastro lekarom a dala vysetrit stolicu a krv,a nie konat podla usudku obvodnej🙈

danielahamar
27. mar 2025

Dojčenie dieťa nemusí kakať viac dní, pučiť sa môže, lebo nemyslím, že uz má v poriadku čreva. Eliminacny test robíš vlastne teraz. U môjho do 3dni bolo vidieť viditeľné výsledky, ale koža sa hojila 4mesiace, má 4r a nemôže mlieko vôbec, stolica do 5min.
@simona92101 na gastro vôbec netreba zatiaľ, ak reaguje na eliminacny test.

elizme
autor
27. mar 2025

@danielahamar ďakujem za odpoveď, môj našťastie nemá žiadne iné príznaky, ani ekzém ani nič len tu krv tak sme sa dosť zľakli. To že sa stále pučil pri kakani, aj v noci sa na to budil mi všetci vrátane doktorky povedali, že je normálne tak to teda asi ma z toho. No nechám tomu čas, uvidíme po dvoch týždňoch asi viacej.

anavixy
27. mar 2025

Ale eliminacna dieta je to prve co sa pri podozreni na abkm robi, takyto postup je uplne v poriadku, netreba hned utekat na gastro a robit odbery atd. Je to zakladny diagnosticky nastroj, ktory ma v urcitych pripadoch dokonca vacsiu vahu ako krvne testy (ktore mozu byt falosne negativne). Zmena sa moze dostavit az za niekolko tyzdnov, od pondelka je strasne malo casu na zmenu, odporuca sa eliminacna dieta na 2-4 tyzdne.

danielahamar
27. mar 2025

@anavixy m9j mal mesiac eliminacny a my sme práve ten prípad, kedy krv je negatívna aj u malého, aj u mňa.