Alergia na kravské mlieko

edajna6
5. sep 2022

Ahojte
Poprosím o radu alebo či už niekomu bolo takto s malým.
Nedávno dovŕšil 6mesiacov , pije Nutrilon od malička žiaden problém. Pred mesiacom som začala s prikrmovaním na obed zo zeleninou po lyžičkách. Ale všimla som si že má opuchnuté ďasná. Po týždni prikrmovaní mal problém kakal dosť veľa a mal riedku stolicu potom pár krát také krvné vlásočnice sa objavili, menej jedol , horúčku nemal spánok mal dobrý. Neťahal sa nerobil ten pohyb že by mu bolelo brucho. Prešli sme na bezlaktózové mlieko. Po týždni bolo všetko v poriadku týždeň som kŕmila už s normálnym mliekom myslím Nutrilon. Potom som opäť začala od začiatku s prikrmovaním na obed po viac ako týždni zas začal viacej kakať aj v noci, raz viacej raz menej, ale nebola riedka stolica, stále mal raz ako nátierka hustú potom ako praženica troška niekedy redšiu stolicu.Len jeden deň zase mal viac krát také krvné vlásočnice. Termín na gastro máme. Mal odobratý krv a aj zo stolice všetky výsledky mal negatívne.

sirka9
5. sep 2022

A kto posúdil, že sú to krvné vlasocnice? Lebo moja mala také aj po mrkve. Ak je častejšie, riedka stolica, opuchnute ďasná, môžu ísť zúbky a tie sa prerezavaju kľudne aj mesiac. Vtedy zvykne viac kakat, redšie, ma to tak, nakysly zápach. Teploty byť nemusia. Ze ma tuhšie, je zase spôsobené prikrmami. Treba si skúsiť všimnúť po akom jedle ma tie vlasocnice. Nemusí to byť hneď krv. A ešte, keď mal výsledky všetky negatívne.

janetinka27
5. sep 2022

@edajna6 ahoj a ako vies, ze ma alergiu na kravske mlieko? a ake bezlaktozove produkty si mu davala? lebo laktoza je jedna vec, kravska bielkovina je druha vec.

edajna6
autor
5. sep 2022

@sirka9 pediatrička hovorila že na 50/50 že keď je tam krv tak je podozrenie na alergiu kravského mlieka a tým pádom odporučila aby sme týždeň pili len bezlaktózové mlieko. Áno už cítim že sú zúbky trošku prerezané. Ale mal aj takú stolicu že len ako keby tlačil a nič nejde , alebo aj keď tak veľmi malinké množstvo. Potom sa to upravilo mal dobrú stolicu potom po týždni zas ale ja som už hovorila že kvôli zúbkom je to tak len skoro v každej stolici málinko krv také ako keby vlásočnice.

edajna6
autor
5. sep 2022

@janetinka27 hneď prvý krát ako sme boli u pediatričky tak ona posúdila že pravdepodobne bude to alergia na kravské mlieko, ale že sa to zistí na 100% keď pôjdeme s ním na gastro. A tým pádom že mal hnačku, že sa mu nech sa mu tráviaci systém ukľudní tak nech pije bezlaktózové mlieko. Na všetko iné odobrali mu krv nemal zápal nič všetko mal negatívne. Odobrali vzorku zo stolice aj z moču všetko mal v poriadku. Ja som myslela že preto je tak málinko krvi že tlačí veľmi.

janetinka27
5. sep 2022

@edajna6 ahoj, ale ma 6 mesiacov, ake produkty bezlaktozove mu kupujes? to je este malicky na kravske produkty, nie?
moja neter ma alergiu na kravsku bielkovinu. cize moze kozie alebo ovcie mlieko, ale nic kravske.
ale existuje aj intolerancia na laktozu. takze ak ma intoleranciu na kravske mlieko, potom treba zistit, ci na laktozu ci na bielkovinu. lebo je zbytocne a drahe kupovat bezlaktozove mleiko, lebo kravska bielkovina v nom aj tak je, cize je to jedno, ci mu kupis bezlaktozove alebo laktozove, obe mu v pripade intolerancie kravskej bielkoviny skodia.
treba ist na gastro, aj ked v tomto veku je este tazko nieco zistovat, ale aspon najst nejake umele mlieko, ktore mu nebude skodit.

janetinka27
5. sep 2022

na gastre ti potom mozu mlieko aj predpisovat, lebo to co pije neterka, to stoji cca 80e za krabicu. takze treba predpis.

edajna6
autor
5. sep 2022

@janetinka27 pije len Nutrilon, a zatiaľ mu dávam na obed zeleninu, mäsko, a glutén žiadne negatívne reakcie nemal za posledný mesiac na tieto veci, takže veľký otázník že čo by to mohlo byť a nechcem na ňom zatiaľ skúšať iné dojčenské mlieka. Keď pil bezlaktózové tak stolica po pár dňoch bola v poriadku. takže musíme čakať na gastro lebo až koncom októbra sme dostali termín bohužiaľ.

janetinka27
5. sep 2022

@edajna6 a to bezlaktozove bol aky produkt? ake to bolo mlieko?

edajna6
autor
5. sep 2022

@janetinka27 od narodenia pije Nutrilon advanced a keď mal problém tak pediatrička povedala nech pije Nutrilon lactose free , ale som pozerala že je od značky Nutrilon allergy digestive care Pomáha pri tráviacich ťažkostiach a pri alergii na bielkovinu kravského mlieka.

edajna6
autor
5. sep 2022

@janetinka27 takže možno by sme mali skúsiť ten allergy digestive care od Nutrilon ak naďalej bude mať takú stolicu s trošku krvou.

janetinka27
5. sep 2022

@edajna6 aha uz rozumiem, takze ten nutrilon bezlaktozovy 🙂 no mozete skusit, aj ked su drahe, mozno sa to zlepsi. ale urcite ist na gastro, treba odmalicka byt sledovany a oni ti potom tie mlieka budu predpisovat, vela usetris

edajna6
autor
5. sep 2022

@janetinka27 áno určite skúsim, a na gastro sme dostali o 3mesiace neskôr termín takže počkáme a verím len v najlepšom že všetko sa zlepší.

fiona203
5. sep 2022

@edajna6 bezlaktozove mlieka pri alergii na mliecnu bielkovinu nemusia zabrat,kedze neobsahuju mliecny cukor ale bielkoviny stale ano, pri alergii sa v lahkych formach davaju hopoantigenne mlieka, pri tazsich formach dakedy zaberu mlieka len na baze aminokyselin (napr. Neocate) do 1 roku. Nepoznam teda tie produkty od Nutrilonu ci su tam teda tie bielkoviny nejako nastiepene.