Alergia na kravské mlieko a sóju u 6 ročnej dcérky

martinka05
13. mar 2012

Ahojte, včera nám zistili alergiu na kravské mlieko a sóju (potvrdené z krvi), a ja som zostala bezdradná, že čo ďalej ☹ mám 6 ročnú dcérku, ktorá navštevuje MŠ a v septembri pôjde do školy. Rada by som si vymenila rady a skúsenosti s mamičkami, ktorých deti majú tiež tieto alergie. Nám teraz odporučili dvojmesačnú diétu bez mlieka a potom máme prísť na kontrolu. Takže od dnes začíname ☹ mám z toho trochu obavy, keďže dcéra nebola nikdy nejaký veľký jedák a teraz jej určité potraviny musím obmedziť. Ďakujem Vám za všetky názory, rady a postrehy 🙂

tinki
13. mar 2012

@martinka05 ahoj..
neboj, zvládneš to, je nás tu viac takých, pripájam link, tam sa opýtaj.. 😉 Počítaj, pozri si niečo..prípadne napíš IP, ak sa chceš niečo opýtať..Dcéra ti pravdepodobne preto veľa nepapá, lebo jej to spôsobuje alergia na mlieko. Aj u nás to tak bolo, po vynechaní mlieka, mi už dcéra normálne papá. Nie je to také strašné ako sa to zo začiatku zdá, ver mi.

https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/alergia-...

lubicagasparik
27. máj 2012

@martinka05 Ahoj,aj nám zistili alergiu na mlieko a soju ako to zvládate vy?čo ste vynechali ?

martinka05
autor
28. máj 2012

Ahoj my sme už tretí mesiac na diéte, vylúčili sme úplne všetko čo obsahuje mlieko a sóju, tým pádom sme schudli ☹ v 6,5 rokoch máme len 17,5 kg ☹
Zaujímavé je, že je brali aj krv na alergológii a tam má všetko negatívne. Tak uvidíme ako dlho ešte budeme na diéte.
A vy ste mali aké problémy, ako sa to prejavovalo? Pozerám, že máš tri detičky u ktorého je alergia? Ak chceš nejakú radu kľudne mi napíš aj IP.

lenka19791
8. jan 2013

Ahojte mamičky, mojej 8-ročnej dcérke zistila dr. na gastro ambulancii z odberu krvi, že má neskutočnú alergiu na mliečko. Nechápala som tomu, pretože ja som u nej nepobadala žiadne príznaky. Švagriná má chlapcov a tí neskutočne kašlú, chodia aj na liečenia kvôli alergii na KM. Mojej dcérke akurát nechutí papať, je chudučká, je druháčka a váži 21 kg. Dr.povedala,že u nej je práve ten príznak--nechuť do jedla, bledosť, únava na alergiu KM. Tak neviem.... chcem ísť ešte k imuno-alergologičke nech urobí komplet testy. No neviem, čím mám jej mliečko nahradiť. Práve na ňom doslova žila ked nechcela normálne jesť, aj počas choroby ju držalo práve mlieko... ach jaj... fakt neviem... Prosím Vás, ak máte doma alebo okolí alergika na KM a máte nejakú skúsenosť, prípadne radu akú náhradu môžem dávať, prosím Vás o názor. Krásny deň prajem.
Lenka.