Alergia na zlato u detí a rodičov

18. jún 2023

Ahojte, tie čo máte alergiu na zlato, podedili to vaše deťúrence? Chceme dcérke kúpiť náušničky a stále váham z akého kovu. Ja môžem nosiť len chirurgickú oceľ, alebo striebro na iný kov a hlavne na zlato mám škaredú alergickú reakciu, neviem aká je pravdepodobnosť, že to dcéra mohla podediť. Náušnice zo striebra pre deti sa mi až tak nepáčia, ale zas nechcem vyhodiť veľa peňazí za zlaté ak ich nebude môcť nosiť. Prosím o skúsenosti

h2
18. jún 2023

A musí mať nutne náušničky?

autor
18. jún 2023

@h2 nutne ich nemusí mať nik... Ale toto nebolo predmetom otázky, zbytočne to tu budeme rozoberať , zas sa tu len zvrtne zvada medzi múdrymi a múdrejšími...

martina1201
18. jún 2023

Na toto nedá nikto odpoveď na 100%. Ja napr som alergická na bižutériu a kov z ktorého je vyrobená, ešte ani chirurgickú oceľ nemôžem mať v uchu. Dcéra nosí hocijakú bižutériu a nemá s tymproblem. Najlepšie by možno bolo dať urobiť testy dieťatku.

andreakotesova
18. jún 2023

@martina1201 ja tiež môžem mať v uchu len zlato. Moja dcéra tiež. Ani striebro, či chir. ocel neznesieme. Dcéra si dokonca dala na prst bižu prsteň a do par sekúnd jej opuchol a ocervenel.

nevenka
18. jún 2023

Starsia dcera nemohla mat zlte zlato. Ja nosim hocico, maloco mi vadi, ale moja mamina nemoze bizu vobec a zlato tiez nie. Ine kovy neskusala, bude mat 70 rokov a nausnice proste nenosi. Kupila som dcerke strieborne, rhodiovane, aj tie jej vadili, dali sme potom chirurgicku ocel a fajn. Teraz mal syn 1.sv.prijimanie, dostal retiazku, tak som jej vytiahla tiez a aj zlate nausnicky, co dostala ako babatko a v pohode.
Mladsia dcerka ma 5 mesiacov, jej sme dali nastrelit, ma z plastu. Skusila som jej dat z bieleho zlata, co dostala, mala ich 1 den, lebo to su take s klasickym zapinanim a malinke ma na to este usko, len som chcela skusit a mala tie po 1.dcerke zo striebra par dni a dala som naspat tie plastove, najlepsie jej to ukaze na usku. Nereagovala zle na nic.
Dala by som asi na Vasom mieste nastrelit take z medicinskeho plastu, neskor by som jej vyskusala dat nejake mensie, co doma mate na den-dva a uvidite. Bud zlte alebo biele zlato. Mozno nebude reakcia a mozete kupit take.
Asi by som vobec neuvazovala o ruzovom zlate vo Vasom pripade, hoci mne sa velmi paci, aj to nosim, ale tam je viac medi este ako v zltom, to vy este viac asi mohlo vadit. To biele je zase rhodiovane, tak to je taky dost nealergizujuci kov, to by mohlo byt lepsie.

pininka1
18. jún 2023

Moja mama môže čisté zlato a ja detto, nedôveruje ani striebro žiaľ v ušiach, iba žlté a biele zlato. Predtým som mohla aspoň prstene akékoľvek, dnes už ani toto nemôžem

lucik194
18. jún 2023

nasa mlada moze len biele zlato

ostatne bizu, striebro, plast, chirurgicka ocel, zlte zlato ma hned hnis ....

pribinak
18. jún 2023

Kúp nejaké lacné detské náušnice zo záložne. Das ich doma na 24 hod do liehu a môžeš dať dcérke
Uvidis vi bude reakcia
Ak nie, tak môžeš kúpiť v zlatníctve nejaké čo sa jej budú páčiť