icon

Alergia na zvieracie roztoče u dcérky

angienina
26. nov 2018

Dobrý deň, mojej dcérke diagnostikovali alergiu na zvieracie roztoče. Prejavuje sa jej to vyrážkami na rúčkach, medzi prstami a na nožkach. Vyrážky svrbia. Chcem sa opýtať, či ste sa už stretli s niečim podobným? Je možné aby sa takto prejavovala alergia? Ďakujem pekne.

renirv
26. nov 2018

nedali jej na to ziadne masticky alebo vam nepovedali ako zabranit tomu aby s nimi prisla do kontaktu? ved to nemozu len takto nechat

angienina
autor
26. nov 2018

@renirv Dostali sme na to najprv silné kortikoidné masti, kt. síce zaberali ale nie na 100% a potom jej to zmenili a predpísali sírovú masť a telové mlieko Excipial, pretože jej nechceli v jej veku dávať tie silné mastičky. Mali sme doma psíka a mačku, ktoré sme dali preč ale alergia neustupuje. Preto sa pýtam, či je možné aby sa alergia na zvieratká prejavovala takýmto spôsobom...

janinah
26. nov 2018

Tak neviem,či jej neškodia aj roztoče ,ktoré máš všade naokolo,v látkach,najviac je ich v matracoch,perinách,gauč. súprave,okrem koženej.Posielam pozvánku do sk. Mamičky alergikov,tam si prečítaj staršie príspevky,ja som tam písala o protiroztočových opatreniach....

evitka83
26. nov 2018

@angienina mne sa medzi prstami robia svrbive pluzgieriky, vyrazky ako prejav potravinovych intolerancii... skusila by som vysadit cukor, lepok a kravsku bielkovinu na par tyzdnov zo stravy, nech sa creva zregeneruju a potom postupne zavadzat naspat do stravy a uvidite, co z toho to je. Intolerancie nemusis byt potvrdene z vysetreni a aj tak to moze clovek mat. Vlastna skusenost. A pokial viem, tak v pripade alergie, ked odstranite alergen, symptomy postupne vymiznu, kedze nema co telo drazdit. Skor to bude kombinacia niecoho, tie zvierata jej vadili, ale asi to nie je vsetko

angienina
autor
26. nov 2018

@evitka83 Ďakujem pekne, skúsim 😊