Alergická reakcia z používania plastových lyžičiek Babynova
Maminy, pozor na výrobok - 4ks farebných plastových lyžičiek BABYNOVA zakúpených v Kauflande (1,09 ,-). A zároveň ma zaujíma vaša skúsenosť s daným výrobkom.
Po necelom týždni používania sa mojej dcére vyskytli vyrážky okolo pusiny, vysušené a popraskané pery. Nevedela som najskôr z čoho to môže mať. Zistila som to vtedy, keď som sama náhodou jedla jednou z lyžičiek. Mala som podobné príznaky, vyrážky v ústach, dokonca aj okamžité nepríjemné pálenie v ústnej dutine, škriabanie v hrdle, zdrsnenie a znecitlivenie jazyka a chuťových pohárikov.
S výrobkom som zaobchádzala podľa návodu, to znamená, nevyvárať, pred prvým použitím umyť a umývať len s jemným čistiacim prostriedkom atď. Dokonca sa na obale uvádzalo: "vhodné do umývačky", ale tam som to nedala ani raz.
Je mi ľúto, že som na to u dcérky neprišla hneď a že som vôbec výrobok kúpila. Uvádzali, vraj, pre detičky... Tieto plastové lyžičky už nepoužívame a ani ich neodporúčame!!
Moze to byt, treba vyrobok zahlasit na prislusnom urade, teraz neviem, ci SOI alebo inu. Tiez oboznamit Kaufland, pretoze moze ist o nebezpecny vyrobok, ktory moze poskodit zdravie. Vyrazky odfot a zdokumentuj.
Neviem, ci ide o rovnake lyzicky, my sme ich pred par rokmi kupili v bile a doteraz ich pouzivaju obe moje deti a nikdy ziadny problem nebol

my pouzivame cajovu kovovu 🙂