icon

Alopécia u 10-ročného dievčatka

essinna1
3. apr 2023

Prosím vás dcérke 10 rokov výpadali kruhovo vlasy . Boli sme u kožného krv , stolica ok , ideme na štítnu . Na aké vyšetrenia sa ešte pýtať ? Zistila sim to u dcérky cca pred dvoma týždňami . Začínajú jej tam rast vlasky . Len ja sa bojím že výpadaju . Ex manžel prišiel o vlasy keď mal 13 . Teraz brala priebehu mesiaca dvoje ATB mala vysoké horúčky ktoré nešli zbiť dole 39,6 skončili sme na pohotovosti pichli jej kortikoid a o tri dni dostala aj prvú menštruáciu . Už tri roky odmieta chodiť k otcovi len on ju stále nútil teraz bola mesiac doma a ja som jej vravel že kým nebude chcieť nepôjde . Myslite že to moze môže byt mix toho všetkého ? Vysoké horúčky , kortikoid prvá menstruacia a ,, ukľudnenie sa že už nemusí k otcovi ? Bojím sa aby neprišla o vlasky . Je tu niekto kto si prešiel vypadávanie vlasov ,’? Diagnózu má iná alopecia areta . Dakujem každej mamke ktoré mi napíše

Strana
z2
malicka1986
Odpoveď bola odstránená
essinna1
autor
20. apr 2023

@palculienka40 aconuziva na ukľudnenie ? My pijeme každý večer menovku a caj má dobrú moc

palculienka40
20. apr 2023

@essinna1 valerianu, ked je horsie lubovnik. A mam take kvapky nervamin od diochi tie sa daju dlhodobo. No a hlavne ta psychoterapia.

majuska0022
12. nov 2025
@kornelies

@essinna1 Nechcem Ta strasit, genetika je svina. Ries trichologa, na SK je iba 1 trichologicka ambulancia. Lopuch a podobne veci maju placebo efekt.

@kornelies môžeš mi odporučiť dobrú trichologicku ambulanciu ? Zatiaľ ďakujem

Strana
z2