icon

Antibiotiká nezabrali a dcéra má kašeľ

katka2505
22. dec 2014

Ahojte baby,potrebujem radu..malá brala týždeň antibiotiká, amoksiklav..boli sme po týždni vo štvrtok na kontrole, ešte trochu pokašlievala..doktorka povedala, že je to v poriadku, nech jej dávam už len fenistil, že to už môže byť len ako alergia na ukľudnenie..no od piatku sa zase rozkašľala..cez deň ani nie, len v noci ju dusí, tak sucho, niekedy ju až napne..doktorka od dnes už nerobí..tým že idú sviatky, tak sa bojím, aby sa jej to nevrátilo a neboli sme na tom ešte horšie a ani jej nebudem mať kde niečo kúpiť..a ešte z tých antibiotík mala takú redšiu stolicu a má dosť červenú riťku..natieram jej to sudocremom, no nejako jej to nezaberá..viete mi poradiť nejaký dobrý krém?

eeffka
22. dec 2014

@katka2505 ak lekarka nerobi ma zaskok, ja tiez dnes idem k nahradnej lebo nasa ma dovolenku, kasel tazko povedat, pred sviatkami by som isto radsej zbytocne isla este raz k lekarke ako behat po pohotovostiach a to nie som typ co bezi k lekarke s kazdym soplom.
Sudocrem je fajn.

bibistec
22. dec 2014

no v prvom rade lekarku asi niekto zastupuje tak urcite ak by bol problem chod tam, robila jej crp? ci je to fakt bakteria? a k antibiotikam sa davaju probiotika to by malo dat do poriadku tu stolicu, neviem ake ti lekarka poradila. ale co sa tyka kasla tak teraz je vsade take cudne chorobne obdobie lebo aj u nas v skolke deti na atb a kasel neprechadza dokonca aj zvracaju ako ich napina a dlho to trva aj 2-3 mesiace. Ale ak mas pochybnosti tak chod urcite k zastupujucej lekarke v krajnom pripade na pohotovost.

gabkostanka
22. dec 2014

@katka2505 urcite chodte este pred sviatkami k zastupujucej lekarke, mojmu mladsiemu zvykne amoksiklav, cedrox tiez slabsie zabrat, on dostal na doliecenie este biseptol, potom uz bolo fajn

siska53
22. dec 2014

@katka2505 na zadocek ( zapareny ) sa nam osvedcil bepanthen.
Davala si aj probiotika? S odstupom dvoch hodin od atb?

Na kasel vam nieco davala? Skus cibulu s medom. A stavu z toho.. Zvlhcuj nostek a nech este fuka..
Tie choroby su v poslednej dobe otrasne.

katka2505
autor
22. dec 2014

@siska53
Dávala som aj probiotiká..a na kašeľ Mucosolvan Junior

siska53
22. dec 2014

@katka2505 tak potom radsej chod. Ide 5dni volna..aj my radsej s malou ideme. Nech nam povie,ci toto vsetko ma od zuba alebo uz sa to zvrhlo do dacoho ineho.

marcelatje
22. dec 2014

@katka2505 dúfam že si toho lekára stihla. Na kašeľ je dobrý aj tymiánový sirup - receptov na nete nájdeš dosť. A určite to nepodceňuj. Kamoškina malá tiež "len" kašľala, najmä v noci a bol z toho zápal pľúc 🙄

belbel
22. dec 2014

My sme boli u lekárky s iným problémom asi pred dvomi tromi týždňami, upozornila nás, že je veľa zápalov pľúc, dokonca často bez závažnejších príznakov, ktoré by sa mu dali pripísať, sama som bola svedkom, že tam mala dve decká zrontgenované a zápal pľúc. A hopla, naozaj dcérin spolužiak aj suseda potom a obom sa aj po ATB skomplikoval stav, išli znovu a už to bol zápal pľúc. Tak si myslím, že po ATB zhoršenie by som skontrolovala u lekárky, nech máte pokojné sviatky a bez komplikácií.

katka2505
autor
29. dec 2014

boli sme baby, doktorka jej spravila CRP..zistila, že nemá žiadny zápal ani baktériu, ani keď ju počúvala, nič nepočula..zmenila nám sirup a musím si zaklopať, prešlo to..

denisse1311
Autor odpoveď zmazal