Antibiotiká Ospen 400 u malých deti

zuzna08
10. aug 2015

Ahojte, aké máte skúsenosti s antibiotikami Ospen 400 pri hnisavej angíne ? Dakujem

lubbie
10. aug 2015

Ahoj, prave ich berieme 5-ty den. Zatial ziadny problem. Myslim, ze zacali zaberat tak na druhy-treti den, podla teplot hadam, lebo tie uz potom nemal. Zlepsenie stavu, maly (skoro 4 roky) uz ma hlas, pred tym len sepkal, ale je stale zachripnuty. Malo papa, nemoze dobre prehltat. My sme mali podla lekarky zacinajucu anginu s podozrenim na sarlach. Este nie su vysledky streru z krku, tak uvidime. Ked mal maly 2 roky, dostal hnisavu anginu, stale 40-tky teploty. Vtedy nam lekarka predpisala Penebene (tiez penicilinovy sirup). Ten zaberal takto podobne...Ako ste na tom vy? Kolko ma maly?

zuzna08
autor
10. aug 2015

@lubbie moj maly ma 2 roky, v sobotu sme skoncili na pohotovosti, co mal velmi vysoke horucky a tam urcili diagnozu : hnisava angina..mame ich nasadene od soboty vecera, dnes som s nim sla k dr a ta hovorila, ze by horucky maly prestat pravdepodobne zajtra, teda asi na ten 3 den v co dufam, lebo stale horuckuje. Hlas ma uz chyteny a ked spinka, tak strasne chrci, ako kedy bol upchaty nos, vraj za to mozu mandle, tak ani neviem ci mu dat kvapky do nosteka
Vy mate teraz co?

lubbie
10. aug 2015

Presne toto mal maly v dvoch rokoch v maji - hnisavu anginu. Tiez tak chrcal a teploty sa velmi tazko zrazali. Davala som mu striedavo Paralen cipky a Nurofen sirup. Nam dala vtedy lekarka Penebene sirup. Myslim, ze tento Ospen ma podobny ucinok, je to penicilin. Tiez zabral tak po troch dnoch. Neboj, ulavi sa mu. Teraz mame nieco ako anginu, mozno sarlachovu anginu, ale vraj len zacinajucu. Naposledy bral tie penicilinove antibiotika Penebene pred skoro dvoma rokmi, takze anginy nemava casto, toto je vlastne druha v zivote. Mozno chytil nieco v skolke, mozno to ma z toho ze pil studenu vodu v tychto horucavach ked lietal a skakal +zmrzlina...neviem.

zuzna08
autor
10. aug 2015

@lubbie my sme boli v utorok na infuzii v nemocnici a dnes zastupujuca detska povedala, ze sme si to odtial doniesli..ale hlavne aby tie antibiotika zabrali a drobci boli zdravi

lubbie
10. aug 2015

Drzim palce!!!

zuzna08
autor
10. aug 2015

@lubbie este ak sa ta mozem opytat, na ho chrcanie( ako keby upchaty noztek) si davala nieco?

lubbie
11. aug 2015

Ani nie, lebo to chrci hlien na tych mandliach. Do nosa som mu striekala len Mar Plus.

nejakemeno
13. apr 2017

Ahojte stara diskusia ale musim napisat ze vdaka Bohu za Ospen lebo nam predpisali na pohotovosti Augmentin duo a na hnisavu anginu max neucinny liek mali sme 4dni nezrazitelne horucky bolesti a v ustach afty velke ako moje palce podotykam ze dcerka ma 2 roky, z augmentinu ju nadrapovalo na vracanie a bolelo brusko.. akonahle nam nas lekar dal ospen tak hned po prvom dni sme nemali horucky malej chutili jest no na nezaplatenie.. treti den na ospene a ako zdrava. 🙏

majica11
28. júl 2018

Ahjte. Mame prvy krat ospen tak dufam pomoze. Maly ma 2roky a hnis vraj na lavej madle. Horuckuje este ale uvidime rano. Mal zatial 1krat tak hadam treti den bude fit.

majica11
28. júl 2018

Augmentin nam nepomaha ne som spokojna radsej zinat alebo nieco ine

nejakemeno
30. júl 2018

@majica11 uvidite bude mu ovela lepsie. 🙂 prajem skore uzdravenie

blanche32
23. okt 2018

Ahojte. Aj my máme od včera Ospen. Chcem sa spýtať na dávkovanie. Mám dávať 6,5 ml ale v príb. letáčiku je písaná jedna odmerka, čo je 2,5ml. Tak teraz neviem. Nie je to veľa? Malý má 4,5r a cca 15kg.

mishkamishka
23. okt 2018

@blanche32 ahoj, aj my tak mame, pozerala som, odmerka plna ma 5 ml, co je ak si dobre spominam tu strednu velkost (maju to tam tych zvlastncyh jednotkach) a moja ma 17 kg, tiez ma 6,5 ml, teda kusok viac ako odmerka a v tej strednej velkosti je to smerom k vyssej hranici, usudila som, ze vypocet je ok, 3x denne. Super zabral, hned prvy den klesli teploty, clovek by si myslel, ze jej nic nie je, ale 10 dni doberie.

blanche32
24. okt 2018

@mishkamishka Ďakujem

veronika2593
13. jan 2020

Prosim vas maju sa tieto antibiotika odobrať cele?

majica11
13. jan 2020

@veronika2593 kazde antibiotikum.sa musi dobrat cele inac sa moze choroba vratit.

nejakemeno
17. jan 2020

@veronika2593 tieto penicilinove sa beru 7-10dni takze odporucaju lekari 10dni.

mishkamishka
17. jan 2020

Ja doplnim nasu skusenost s Ospenom. Na osmy den brania lieku sa mi mala ohadzala do takej ukazkovej zihlavky od hlavy po paty, ze krajsiu som v zivote nevidela. Posledne davky som jej teda uz nedala. Tri dni to trvalo a same to potom zmizlo. Nechala som jej to zapisat do karty u doktorky, aby jej uz Ospen nepredpisovala.

bubla42
14. nov 2020

Dobrý deň. Viem že je to stará diskusia ale potrebujem radu . Syn (4roky ) má od pondelka strašne bolestí hrdla tak sme šli v stredu večer na pohotovosť keďže nič nezaberalo,tam nám bolo povedané že má akútny zápal mandlí a doktorka nám dala ospen 400 dokonca 7,5 ml každých 8 hodín . Potrebujem vedieť či mu ten liek už konečne aspoň na 3tí deň zaberie pretože sa už nedokážem pozerať nato aké má bolesti a ako trpí . Ďakujem