icon

Antibiotiká Zinnat

lilly0812
15. okt 2015

Dobry den, po kolkych dnoch uzivania by mali ATB Zinnat zabrat? Syn ich uziva od pondelka no stale velmi kasle, jeden den to bolo trosku lepsie no nad ranom sa to opat zhorsilo. Od kaslu mame aj Ambrobene sirup, ten uzivame od soboty aj tak kasel neustupil.

Strana
z2
eeffka
15. okt 2015

@lilly0812 ja som hovorila o beznej pohotovosti, ale prepac zacinam mat z teba dojem ze kde ta postavia tam stojis, lekarka kazala, tam by ma neobjednali, ORL sa neda , do TN daleko.......
je to TVOJE dieta a budte znasat dosledky TVOJICH rozhodnuti, tak ak nie si ochotna byt bojovnejsia kvoli sebe, mala by si byt za dieta.

lilly0812
autor
15. okt 2015

@eeffka tiez si myslim. Ak by aj nedala Zinnat da Augmentin, tie uzival v septembri a tie iste 2 krat za sebou nemoze dat. Zmena pediatra uz som uvazovala nad tym no maju plny stav iny pediater mi ho nevezme, jedna vyhoda je, ze pediatricku mame blizko domu.

babulka82
15. okt 2015

@eeffka suhlasim @lilly0812 CRP vam neurobila ,na ORL vas nevezmu ,tvoje dieta sa doma dusi a ty to neriešiš tak kto potom. Lieky mu nezaberaju a podla mna už ani nezaberu ,ty musiš bojovat.Obleč ho a vezmi ho k inemu dr.

lilly0812
autor
15. okt 2015

@eeffka nie je to tak len respektujem doktorku, nechcem mat problemy. Keby bolo nutne ist na pohotovost so synom idem, na krcne som volala, skutocne nemaju ani jeden volny termin.

lilly0812
autor
15. okt 2015

@babulka82 nedusi sa. Kde som pisala, ze sa dusi, nedusi. Ina mamicka pisala, ze sa jej dcera dusila pri uzivani Zinnatu. Mrzi ma, ze clovek tu poziada o rady a namiesto toho ho tu kritizuju. Boli sme v utorok na kontrole, dychanie je v poriadku.

andrejta
15. okt 2015

@lilly0812 a ake problemy nechcces mat? Za to ze vezmes decko k inemu doktorovi ta nikto neposadi do basy ani pokutu nedostanes 😉

lilly0812
autor
15. okt 2015

@andrejta uz sa stalo, ze som odmietla antibiotika a doktorka ziadala aby som podpisala prehlasenie, ze na vlastnu zodpovednost odmietam ponuknutu zdravotnu starostlivost.

lilly0812
autor
15. okt 2015

@andrejta davnejsie tiez pri uzivani Zinnatu maly ho nechcel, vzdy ho vygrckal som bola ziadat o zmenu liekov. Do karty napisala odmietaju uzivat Zinnat, rozbili flasku pricom Zinnat bol doma v chladnicke. Predpisala mu dalsiu flasu Zinnatu a zvysila davku.

simca06022011
15. okt 2015

@lilly0812 neobsedi ani pri rozpravkach? 🙂 Podla mna vydrzte a zaberie to... teraz su ale vsade chroi ludia, ORL nic ine nevyriesi... Ale veru trvala by som na nejakych odberoch ak by este raz ochorel, teraz je to,fuk, ved atb uz beriem a je dost pravdepodobne ze by vo vytrroch ani nic nebolo. Btw nam vezme vyter aj pediatricka. A neboj... moja mala tiez atb pojedla viac... a zaujimve NIKDY nemala zvysene CRP. A vytery vacsinou cels zoo... ale v poslednej dobe ani to nie a zaberu atb do par dni, minimalne pamycon. Zase nemame ich uz kazdy mesial,ale ked nastupila do kolektivu boli sme doma pol rok... atb aj 4 za sebou... a dookola a zleposvalo sa to... tento rok atb mala raz sirup a raz pamycon ;) to sa zlepsi 🙂)) hlavne stravu a pitnx rezim a aspon nejake kludne hry nech si mlady pan najde 🙂)) ani u nas to nejde vzdy🙂)))
A najdite si novu oediatricku, to co je za divozienku? 🙂)) atb sa zasadne nestriedaju ked netreba,tj ked je tam nane rezistencia.

lilly0812
autor
15. okt 2015

@simca06022011 su len 2 rozpravky pri ktorych vydrzi sediet.Ak mu pustim co sa mu nepaci spusti krik. Pamycon mame aj my, vlastne mame aj Nasuvin a k tomu aj morsku vodu do nosa. Je pravda, ze cez den kasle pomenej ako vecer a rano. Hneva ma, ze robi napriek. Viem, ze vzdor odznie sam ale niekedy je maly fakt velmi zly.

lilly0812
autor
15. okt 2015

@simca06022011 Teraz je vela ludi chorych, podla pediatricky sa ti siri aj vonku. Ked vonku prsi a fuka nebrala by som ho von. Minuly mesiac ked bol chory bolo pekne a teplo este to mal aj odporucenu hodinku dve vonku no toto pocasie je zle, keby aspon neprsalo. Nadcha malemu presla, aspon to.

simca06022011
15. okt 2015

@lilly0812 ako kazde dieta, moja ked nema 39a viac neude lezat... 🙂)) ale kresli si a hra sa, lietanie sme zatrhli a ked zaberu atb beriem ju na prechadzku tak na pol hodinu hodinu nech sa jej vyvetra hlava ;) aj ked je takto, ved nemusite medzi ludmi chodit 🙂 my nestretneme nikoho 🙂

lilly0812
autor
15. okt 2015

@simca06022011 zvysenu teplotu mal cez vikend a to len trochu. On sa hra, hrame sa aj spolu robi vselico mozne len pri tom "musi" behat 🙂 co uz s nim, hlavne, ze je vesely 🙂

lilly0812
autor
15. okt 2015

@babulka82 nemam pocit, ze by nejako pomohli

andrejta
15. okt 2015

@lilly0812 no a? Ona nech si tam pise co chce, ty si zakonny zastupca dietata. A ty jej podpisovat nemusis nic, pretoze to nie je tvoja povinnost zo zakona. Ona je IBA lekarka a nie verejny cinitel. Tak si kus dupni. Prefpokladam, ze to je nejaka storocna skostnatela pediatricka, ku ktorej chodila este tvoja mama. Inak ked sa tak bojus, tak siten recept zober aak nechces davat atb, tak nedavaj. Na nos jej to vesat nemusis. No ja inak vyjednavam so svojimi lekarmi, aj s pediatrickou 😀

mikim
15. okt 2015

@lilly0812 1x ked ho brala mala 3 a pol, ale vtedy som jej ho rozdrvila medzi lyzickou as cajom vypila, teraz ma 4 a pol a ked hobrala druhykrat , prehltla bez problemu, ale on sa robi aj v sirupe. mna lekarka presviedcala, ze nezaberie, ze deti su voci nemu dnes uz rezistentne, ale u nas ihned vysledok a dieta uz len s ambrobene povykasilavalo.

siska53
15. okt 2015

@lilly0812 na treti den by uz malo byt lepsie.
Ked sa neciti lepsie vobec,volala by som lekarku.
Mne sa tak stalo ze ani po 3.dni bez zmeny,tak mi dr.zmenila atb a tie zabali.

babulka82
15. okt 2015

@lilly0812 ideš sem aby ti niekto pomohol ale tu pomoc odmietaš a na tvoju otazku či tie atb zaberu ,nie nezaberu na kašel. Už by davno zabrali keby boli učinne na dany bacil.

simca06022011
15. okt 2015

@siska53 atb nemusia zabrat za 3 dni ale im doma ani nie je horsie.. Iba kasle... A to moze kludne aj mesiac... Atb na to nepomozu aj leby to bol bacil..

siska53
15. okt 2015

@simca06022011 mne tak povedala doktorka. Ani mne nebolo horsie,ale ani lepsie. Tak som prisla a zmenila mi atb. A nie je prva, ktora mi povedala,ze po 3.dni ma byt lepsie. Jasne,ze kaslat moze aj mesiac,moj drahy kaslal aj 2mesiace.

Strana
z2