icon

Aspergerov syndróm - radíme si

mija_ja
5. sep 2017

Ahojte maminky. Viem že je tu už diskusia na túto tému, ale nejde mi tam pridať príspevok, skúšala som všetko možné , radila s adminom a nič, tak zakladám novú tému s trošku odlišným ladením. Je pre mamičky, ktorých deti už majú AS diagnostikovaný a potrebovali by skôr poradiť ako pracovať s deťmi ďalej 😉
Ja by som Vás chcela hneď na úvod poprosiť o 2 rady. Potrebovali by sme nejaky materiál na výučbu sociálnych vzťahov. Na nete som našla len 1 knižku, aj ta je na Sk dosť predražená, ale verím že je aj niečo iné dostupné v tejto internetovej dobe :D A druha prosba hlavne pre maminky z Trnavy. Kam chodíte na terapie? Diagnostiku máme u Mudr.Jánošíkovej, ale je velmi vyťažená, tak ak by niekto poradil niekoho iného skvelého v TT budem velmi vďačná 😉

anieli_1
5. sep 2017

@mija_ja ahoj my chodíme na canisterapiu a neľutujem ani cent pretože mám poradcu a terapiu v jednom ....Čokoľvek sa radím s ňou aj cez net mimo terapie...

mija_ja
autor
5. sep 2017

@anieli_1 ahoj, čo je to za terapiu a cenovo ako? 🙂

mija_ja
autor
5. sep 2017

@anieli_1 Už to pozeram na nete, to je terapia so psíkmi. Vážne Vám to tak zaberá a v čom? ako to prebieha? My máme odporučany nácvik sociálnych vzťahov , vyslovene situácie životné sa učiť ako na ne reagovať a potom ešte písanie, alebo teda kreslenie. Za rok ide do školy a odmieta kresliť ,maximalne počmara papier ked ho v školke donutia. Bude sranda v škole , dovtedy musime trošku potrenovať :D

anieli_1
6. sep 2017

@mija_ja ahoj tak stojí to dosť 20€ na hodinu chodíme každý týždeň ....Ale všetko je to o ľuďoch alexko má terapiu so steniatkom hrajú sa na školu dostane pravidlá čo musí dodržať a aj kreslí aj právo neviem listy vypracúvajú ....Naučil sa že hodina konci keď zazvoní zvonec že v triede keď niečo chceme tak sa musí prihlásiť cvičí si na ňom silu...Resp tieto deti necítia silu a len nechce havinkovi ublížiť tak sa učí ako na to a podobne ..Nechodíme ešte dlho ale chodí tam veľmi rád...

ella_smella
6. sep 2017

Ahoj, na FB je uzavreta skupina pre AS, tam najdes viac info.. https://www.facebook.com/groups/163666210312953
Vzniklo aj Obcianske zdruzenie HANS, popozeraj...

mija_ja
autor
6. sep 2017

Fú ja som samoživitel, takže 20eur na hodinu u mna nehrozí 🙂 Naviac psíka doma máme a nejak velmi onho neprejavuje záujem, jeho momentalne zaujimajú len autá , ved to určite poznáte ked sa pre niečo nadchnu všetko ostatne ide bokom 😉 Ono každe dieta je iné, náš nemá ani problém so silou. Ak dostane svoj amok nemá tendenciu ubližovať, ja ho od začiaku , ked som ešte ani nevedela že ma AS viedla k tomu že hnev davame von rôznymi formami. Dupali sme a vycapali vankuš, čarbali na papier, alebo paličkou po zemi ked sme boli vonku, alebo sa držíme za ruky a beháme dokola. Ja skôr vidim že máme problém s kontaktom s ludmi, zvlášť detmi. POtrebovali by sme sa trošku socializovať. Jemu niekto niečo povie, aby sa trošku posunul, alebo čokolvek a on hned amok a 20minut ho utišujem . S detmi to nevie vôbec, pre istotu sa ich stráni. Psychologička hovorila že takymi obrazkovymi kartičkami, alebo fotkami by sa mal učiť kokretne životne situácie. Ako zoznámenie sa s niekym, ako osloviť deti, ako sa podeliť o hračky, ako si požiadat ked niečo chce atd. Ale uznavam že obsediet mi neobsedi na zadku ani 10minut, len neviem čo by ho prilakalo aby tam obsedel,zvlašt pri činnosti čo ho nezaujima , čo v škole budu určite aj take predmety. Ale zlatunkí sú, hlavne že to vam pomaha 😉

mija_ja
autor
6. sep 2017

@ella_smella Nejaku stranku na FB som včera našla, len ma stale ešte neprijali .Neviem či je to tato doma pozriem tuna nemam pristup na FB. Ďakujem pekne za rady 🙂

lenko
6. sep 2017

nás teraz čakajú sociálne terapie u nás v NZ, v špeciálnej škole pre autistov.

ella_smella
6. sep 2017

@mija_ja hod mi do správy tvoju mailovu adresu, pridam ta tam

martinka46
25. okt 2017
erika121212
19. okt 2019

@anieli_1 ahoj, mohla by som Ťa veľmi pekne poprosiť o info kam chodíte na canisterapiu? Ďakujem

anieli_1
21. okt 2019

@erika121212 ahoj prepáč ze píšem až teraz ale nebola som tu a chodíme do Klasova

erika121212
22. okt 2019

@anieli_1 ahoj veľmi pekne ďakujem za info, idem si to vyhľadať 😊

anieli_1
22. okt 2019

@erika121212 pošlem ti do IP kontakt neviem ci iba na niečo na internete... Ona ma aj školu pre spec deti doma a tak