Astma alebo nosné mandle. Čo spôsobuje dusenie?
Ahojte chcela by som sa vas spytat uz som z toho zufala raz astma raz nosne mandle ze treba vybrat. Az tak sa dusi ze zvracia . Mozu to byt nosne mandle ? Dnes doktorka obvodna ze to je nabeh na astmu a dnes alergologicka ze nosne mandle treba vybrat tak isto aj obvodna to povedala.... som z toho magor
Berie lieky na alergiu aj na astmu a u ORL sme boli u dvoch jeden treba vybrat a druhy ze netreba.
Mate prosim skusenosti s nosnymi mandlami ze az tak sa dusi az zvracia? Pri astme viem ze to je normalne ale rada by som chcela vediet co to sposobuje taha sa to dlho.
Motate sa v kruhu trapis sa ty aj dieta
Mandle von
@taktotedanie no az ked bude mat 3 roky a 15kg moze sa vyberat , no ked aj vyberiem... mozu to sposobovat tie nosne mandle az tak ze sa dusi az sa povracia? Sice uz viem kedy ide zvraciat okamzite vtedy idem von s nim na cerstvy vzduch.. lebo obvodna si stoji za tym ze to je astma skorej ale tiez odporuca vybrat mandle..
Tak keď traja lekári povedali že vybrať a ešte to aj dieťaťu sťažuje dýchanie tak nieje o čom. Minule som čítala (či je to pravda ale neviem), že ak sú nosné mandle zväčsené, spôsobujú problémy, drží sa na nich povlak atď a tie hlieny nonstop stekajú dole tak to môže byť jeden z faktorov na vznik astmy. Aj naše dieťa malo veľké problémy s dýchaním, ale nezvracalo z toho, mandle sme dali vybrať a je to oveľa lepšie.
Mozu
Neotalala by som uz
Nám sa to tak deje kvôli nosnej mandlí. Ľahne si, do hodiny grcia hlieny. Operovať v BA sa môže aj pod 3 roky.
My sme na tom boli podobne, ale vo veku okolo 4 rokov. Aj teraz vie dcéru potrápiť respiračné ochorenie. Keď je chorá, lahne, tak kasle hlieny. Ale veľmi pomáha nasonex. Po ňom je ako úplne zdravé dieťa, a to berie roky ešte aj montelukast, kvôli ponamahovej astme. My sme šli cestou nasonex, nie vyberania mandlí, na orl odporúčanie.

vyzera to tak, ze chodite dookola. Pozri ak sa to taha uz dost dlho tak to treba utat. Dajte vybrat nosne mandle - je to jednodnova chirurgia a bud sa riadne polepsi alebo nie. Ak nie, budete mat istotu, ze to mande byt nemozu a lekar sa bude sustredit na astmu. Takto si ho len pohadzuju ako horuci zemiak.