icon

Asymetrické plazenie dieťaťa

12. júl 2025

Pred 2tyzdnami sa mi začal maly plaziť ale je to este take pomale skuša ale vsimla som si ze viac pouziva len pravu nohu a lavu taha ,ruky strieda .. mam ist hned za fyzio alebo pockat?

denkabemommy
12. júl 2025

@anonym_autor môžeš ho kludne fyzio ísť ukázať ale stresovať sa preto extra nemusíš. 🙂 možno má len tú nôžku slabšiu a potrebuje ju dotrénovať

autor
12. júl 2025
@denkabemommy

@anonym_autor môžeš ho kludne fyzio ísť ukázať ale stresovať sa preto extra nemusíš. 🙂 možno má len tú nôžku slabšiu a potrebuje ju dotrénovať

@denkabemommy ono niekedy ju použije ale vacisnou je vynecha

denkabemommy
12. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor návštevou nič fyzio nepokazíš, a budeš aj ty istejšia a o niečo múdrejšia. Ja tam rada chodím aj so sebou 🙂

beata_k
12. júl 2025

@anonym_autor Klud. Skusa novu vec len 2 tyzdne. Potrebuje spevnit svaly.

7miriam77
12. júl 2025

Moja sa tak stvornozkovala celý čas, v podstatne sa od začiatku len odrážala jednou nozickou, ostalo jej to až pokým nezačala chodiť a všetko je v poriadku. Už ma 10 rokov o dva týždne a zdravá ako repa 🙏❤️ Proste našla svoj štýl a držala sa ho

carduelis
12. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor treba ist na fyzio, symetria je pri plazeni a stvrnozkovani dolezita, prepaja to aj hemisfery a v buducnosti to vplyva aj na schopnost ucenia sa v skole (riesim to teraz so skolakom, preto viem)

7miriam77
12. júl 2025
@carduelis

@anonym_autor treba ist na fyzio, symetria je pri plazeni a stvrnozkovani dolezita, prepaja to aj hemisfery a v buducnosti to vplyva aj na schopnost ucenia sa v skole (riesim to teraz so skolakom, preto viem)

@carduelis to fakt? Moja sa fakt plazila úplne svojim štýlom a je čistá jednokarka, hra na gitare, chodí na umeleckú školu na výtvarnú, gymnastiku.....proste akčné dieťa a za celý minulý rok vynechala 4 hodiny. Ale tiež som mala obavy, lebo všetky deti naokolo rovnako stvornozkovali,, len moja sa líšila....

zuzanaete
12. júl 2025

My sme to so synom riesili. Treba povedat pediatricke a posle vas. U syna sa to upravilo.

carduelis
12. júl 2025
@7miriam77

@carduelis to fakt? Moja sa fakt plazila úplne svojim štýlom a je čistá jednokarka, hra na gitare, chodí na umeleckú školu na výtvarnú, gymnastiku.....proste akčné dieťa a za celý minulý rok vynechala 4 hodiny. Ale tiež som mala obavy, lebo všetky deti naokolo rovnako stvornozkovali,, len moja sa líšila....

@7miriam77 ano, dieta ma rozne reflexy ktore musia odzniet alebo sa aktivovat v spravnom case (uchopovy reflex, atd…), ak sa tak nestane ovplyvnuje to neurovyvoj a moze sa to zacat prejavovat aj takouto asymetriou a dalej sa to nabaluje. Je super ze tvoja dcerka je ok 🙂 ale u niekoho to moze znamenat zle polozeny “zaklad stavby” a potom sa to bude nabaľovat

nikolani
13. júl 2025

@anonym_autor pripájam sa k názoru že s preventivnou návštevou fyzio nič nepokazis. My sme takto sli ked sa nám krpec pretáčal len do jednej strany, ukázala nám ako ho veľmi jednoducho podporiť v Tom aby šiel aj do druhej, pár krát sme mu doma pomohli a zrazu išiel pekne sám do oboch strán 🙂

mogaa
13. júl 2025

veľa detí sa tak plazí, jednou nôžkou sa akokeby odrážali aby išli do predu....

zuzanaete
13. júl 2025
@mogaa

@mogaa Nie je problem odrazanie sa nohou, ale nestriedanie stran, pouzivanie iba jednej nohy.

zuzanaete
13. júl 2025
@mogaa

@mogaa Nie je problem odrazanie sa nohou, ale nestriedanie stran, pouzivanie iba jednej nohy.