Asymetrické plazenie dieťaťa
Pred 2tyzdnami sa mi začal maly plaziť ale je to este take pomale skuša ale vsimla som si ze viac pouziva len pravu nohu a lavu taha ,ruky strieda .. mam ist hned za fyzio alebo pockat?
@anonym_autor môžeš ho kludne fyzio ísť ukázať ale stresovať sa preto extra nemusíš. 🙂 možno má len tú nôžku slabšiu a potrebuje ju dotrénovať
@denkabemommy ono niekedy ju použije ale vacisnou je vynecha
@anonym_autor návštevou nič fyzio nepokazíš, a budeš aj ty istejšia a o niečo múdrejšia. Ja tam rada chodím aj so sebou 🙂
@anonym_autor Klud. Skusa novu vec len 2 tyzdne. Potrebuje spevnit svaly.
Moja sa tak stvornozkovala celý čas, v podstatne sa od začiatku len odrážala jednou nozickou, ostalo jej to až pokým nezačala chodiť a všetko je v poriadku. Už ma 10 rokov o dva týždne a zdravá ako repa 🙏❤️ Proste našla svoj štýl a držala sa ho
@anonym_autor treba ist na fyzio, symetria je pri plazeni a stvrnozkovani dolezita, prepaja to aj hemisfery a v buducnosti to vplyva aj na schopnost ucenia sa v skole (riesim to teraz so skolakom, preto viem)
@anonym_autor treba ist na fyzio, symetria je pri plazeni a stvrnozkovani dolezita, prepaja to aj hemisfery a v buducnosti to vplyva aj na schopnost ucenia sa v skole (riesim to teraz so skolakom, preto viem)
@carduelis to fakt? Moja sa fakt plazila úplne svojim štýlom a je čistá jednokarka, hra na gitare, chodí na umeleckú školu na výtvarnú, gymnastiku.....proste akčné dieťa a za celý minulý rok vynechala 4 hodiny. Ale tiež som mala obavy, lebo všetky deti naokolo rovnako stvornozkovali,, len moja sa líšila....
My sme to so synom riesili. Treba povedat pediatricke a posle vas. U syna sa to upravilo.
@carduelis to fakt? Moja sa fakt plazila úplne svojim štýlom a je čistá jednokarka, hra na gitare, chodí na umeleckú školu na výtvarnú, gymnastiku.....proste akčné dieťa a za celý minulý rok vynechala 4 hodiny. Ale tiež som mala obavy, lebo všetky deti naokolo rovnako stvornozkovali,, len moja sa líšila....
@7miriam77 ano, dieta ma rozne reflexy ktore musia odzniet alebo sa aktivovat v spravnom case (uchopovy reflex, atd…), ak sa tak nestane ovplyvnuje to neurovyvoj a moze sa to zacat prejavovat aj takouto asymetriou a dalej sa to nabaluje. Je super ze tvoja dcerka je ok 🙂 ale u niekoho to moze znamenat zle polozeny “zaklad stavby” a potom sa to bude nabaľovat
@anonym_autor pripájam sa k názoru že s preventivnou návštevou fyzio nič nepokazis. My sme takto sli ked sa nám krpec pretáčal len do jednej strany, ukázala nám ako ho veľmi jednoducho podporiť v Tom aby šiel aj do druhej, pár krát sme mu doma pomohli a zrazu išiel pekne sám do oboch strán 🙂
veľa detí sa tak plazí, jednou nôžkou sa akokeby odrážali aby išli do predu....

@anonym_autor môžeš ho kludne fyzio ísť ukázať ale stresovať sa preto extra nemusíš. 🙂 možno má len tú nôžku slabšiu a potrebuje ju dotrénovať