icon

Atopický ekzém a pohotovosť

13. nov 2022

Syn sa už pol roka približne lieči na atopický ekzém.
Dnes sa mu to zhoršilo, a strašne si to škriabe. Myslíte, že by mu vedeli niečo na pohotovosti dať? Či by ma poslali s ním domov, že to nie je akútne. Ďakujem za názor, poprípade skúsenosť

Atopický ekzém a pohotovosť
Strana
z2
autor
16. nov 2022

@sono2 ako kedy, ale väčšinou také blato stále

anabell1985
25. nov 2022

My sme vylucili mlieko a natierali la roche posay lipicar ekzema med krasne sa to zahojilo

sono2
25. nov 2022

No tak To ma intoleranciu nejakú
Skus múku vysadit mlieko kravske a kuracie mäso.
To ma moja dcéra a už v nedeľu cez víkend ma úplne inú stolicu. Tak isto pečivo všetko vyskúšal jeden víkend. A ten ekzém ma hrozny, že to už neriešite. Moja dcéra kožné prejavy už nemá žiadne. Na alergiu sa pýtajte.

zara1357
Autor odpoveď zmazal
slavomira236
25. nov 2022

@zara1357 áno to je pravda dcérka má histaminovu a keď zje niečo čo nemôže hneď ekzém vystupi

autor
27. nov 2022

@sono2 neriešim? Veď už som bola milión x pri lekárovi. Toľko krémov ,olejov čo prestriedal. Však sme u doktora pecený varený. Pýtala som sa ho či to nemôže byť jedlom, nie nemôže. Podľa neho. Tak prosím nehovor, že neriešim..

autor
27. nov 2022

@zara1357 ďakujem za radu vyskúšam. A zjavne potom čo čítam, zmením aj lekára.

sono2
27. nov 2022

Lenže to jedlom je. Veď sa vypýtaj na alergologiu, každé kožné ochorenie je z vnútra a jeho stolica je dôkazom. Si ho vyskusala stravovať ako som ti doporučila?

sono2
27. nov 2022

Súčasný vol doktor keď ti toto povedal

autor
27. nov 2022

@sono2 a čím nahrádzať múku, aké pečivo kupovať.

sono2
27. nov 2022

Máš veľa variant z kukuričnej ražnej. Môžeš si piecť sama.
Pozor špalda je tiež pšenica, ale žitna, proste ostatné neni problém.
Moja dcéra ma tak, tvoj syn môže mať iné. Treba skúsiť.
Najčastejšie máš ale toto kravské mlieko neni to ale laktoza ale bielkovina, čiže nestačí odstrániť laktózu. Vyskúšaj, uvidíš hneď na stolici a pýtaj sa na alergologiu aj krvné testy spomeň dennodenne u hnačku
Sopeľ ráno syn nemáva? Plný nos v noci?

deadlylucy
Odpoveď bola odstránená
sono2
27. nov 2022

@deadlylucy určite pomôže zmeniť doktora, ktorý hovorí, že to nemá z jedla. Pretože to je hlúposť a vlastne jej kožného ani netreba Pretože nejakú masť jej napíše aj obvodný a krem kupi na suchu pokožku hocikde na internete.
Synovi to treba najprv vysušiť a potom premastit.
Ja osobne by som na to použila kortikoidnu masť ma to škaredé. V tomto štádiu je možné že by ho na tom štípalo všetko.

jesenzima
27. nov 2022

Mojmu dieťaťu sa vyhadzuje ekzém vždy iba od jesene do jari ... Máva to aj zapálené, natierame, niekedy je to lepšie, niekedy horšie.. takže stravou to podľa mňa úplne byť nemusí....

autor
27. nov 2022

@sono2 už mi nechcel predpísať kortikoidnu, mal ju v auguste. Ako momentálne to ma už relatívne pekne. Len otázka znie dokedy. Jemu to dosť aj voda zhoršuje, a máme pocit že aj slnko a niektorá tráva.

zara1357
Autor odpoveď zmazal
sono2
27. nov 2022

No veď treba zistiť čo to vyvoláva.
Ja som dostala krém, ale použila veľmi zriedkavo, odkedy vieme, čo je dcére, kožné prejavy nemá. Len kremujeme po kúpani.
Chápem to tak, že ste krémovali kortikoidmi len keď to mal v takomto stave, lebo v takomto stave ich fakt treba. Akonáhle vylúčite, čo mu robí zle, alebo veľmi obmedzite, bude všetko fajn.
@zara1357 nemáš pravdu, moja dcéra dcéra je alergická na bielkovinu čiže kompletne mlieko, aj bez aj s laktozou, všetko živočíšne.
Ak má zisťovať čo je synovi, musí vylúčiť kompletne mlieko a mliečne. Múku, moja ma ešte kuracie mäso. Ma to ale v takej miere, že da sa.
V škôlke je normálne ale doma podľa pravidiel. Cez víkend ma úplne inú stolicu čiže je to jasné.
On môže mať kadečo, treba to zistiť, ved to je jednoduché zobrať krv urobiť testy na koži.

sono2
27. nov 2022

@jesenzima a tvoje dieťa má akú stolicu? Pevnú? Čo nos, smrka/ kycia? a testoch ste boli? Keď tvrdíš tak presvedčené? Lebo kožné prejavy sú vždy nejaká intolerancia / alergia.

jesenzima
28. nov 2022

@sono2 netvrdím to presvedčene, nevravím, že to nemôže tak byť. U nás je to sezónne proste. Stolica normálna, žiadne smrkanie... Stery vždy negatívne..

ivanaa346
3. feb 2024

Prosím ako ste dopadli s exemom .Prešiel synčekovi ? Čo mu pomohlo ?

autor
4. feb 2024

@ivanaa346 no musí jesť minimum histaminov, má alergiu na bielkovinu kravského mlieka tak aj to sme vylúčili a celkom sa to teraz dá. Mame špeciálnu masť od doktora a ešte som taký krem kúpila v lekárni aby sa mu nwvysusovala koza

tinka1234567
11. apr 2024

@tatianaba môžem sa opytat ake potraviny syncekovi zhoršujú ekzém?

Strana
z2