Atopický ekzém u 3,5 mesačného bábätka
Ahojky...malinka ma 3,5 mesiaca a ma atopicky ekzem.Mavala ho na tvari,to uz preslo,teraz co ma na ruckach a nozickach.Kremujem stale.Chcela by som vediet,ze ci ten ekzem maju vase babatka a maju na nieco alergiu , napr.na kravske mlieko alebo maju tento ekzem bez alergii a proste to chce cas a prejde to?Lebo u prvej dcerky som takyto problem nemala.
Dakujem
@miirkka1 nam pomohla kombinacia kupania v ovsenych vlockach z DM + kremovanie excipialom (mali sme na recept od pediatricky) neskor sme presli na Adermu. Spominam si, ze sme syna kremovali aj 3-5x denne na poskodenych mietach, kym to nezmizlo. Nie len vecer a rano - to nestacilo.
Náš malý má ekzem a zistili mu alergiu na kravske mlieko a bielko
Často je ekzém spájaný s potravinovou alergiou, y nas sme to vyriešili tak že sme prestali používať všetky maste oleje krémy od kožnej do kúpeľa som jej dávala soľ s kryštálmi mŕtveho mora a prestali prať pracimi praškami.
@miirkka1 u nás ekzém spustilo očkovanie, ja som kojila tak som zmenila komplet jedálniček vyhodila som mlieko, cukor, bielu múku, čokoládu a iné alergény pomaly sme sa toho zbavili úplne.
Na českom modrom koníky existuje skupina ,,poradňa pro atopický ekzém,, tam je návod ako upraviť stravu, ak ste po očkovaní skús druhu dávku odložiť a rozdeliť inekcie na dva krát (dá sa to) atopický ekzém sa zhoršuje vždy keď telo má nejakú záťaž, teda napríklad vírus, alergény v potravinách, očkovanie, rast zubov všetko zhoršuje stav.... Ja som sa úplne vyhla kortikoidnym krémom od koznej, používali sme len obyčajnú zinkovu masť na ložisko, keď bolo veľmi zle tak gencialnu violet,zbytok telíčka sme natierali Biodermu atoderm pp
@miirkka1 ahoj..moj syn ho ma tiez teraz sme to oddialili,uz hldhu dobu sa neukazal ale dr.mi povedala,ze sa moze ukazat aj po desiatich rokoch....stale premastuj pokozku a do kupela pridavaj take hydratacnu bodu ,ktoru by ti mal predpisat detsky dr.
Stale kremujeme...dufam ze to casom prejde.. ja tiez mavam ten atopicky ale len sem tam sa to objavi nie vzdy
@ivanalik je toto ešte aktuálne? Moj maly to teraz ma po celom brusku :(
@miirkka1 ahoj, ako si to vyriešila? Mam ten isty problem s malym 3 mesiace.. hrozne je vyhadzany q suchý na brusku.. a kozna len milion masti dava... a nic
@ludinka no mne kozna dala strasne dlhy protokol ale o strave mi tak všeobecne. Teraz po prvom ockovani sa to zhoršilo.. ak kupeme v ovsených vločkach a natieram vsetkym možným a zdá sa mi to kontraproduktívne... neda sa nejaky normlany jednoduchý rezim??
@babyttcirl ahojky.No nakoniec sme to zistili az v 6mesiaci.Dcerke brali krv na alergiu na mliecnu bielkovinu a boli zvysene hodnoty a taktiez eliminacnou dietou.No nikdy by som nebola povedala,ze moje dieta bude mat alergiu a to je kojena
@babyttcirl ahoj skus sa objednať resp. skus si na internete naštudovať stránku pani Vera Zikova... myslím ze by ti mohla pomôcť
@miirkka1 cize ako ste na tom teraz? Uz je vsetko v poriadku?
@babyttcirl stale drzime obe bezmliecnu dietu nabuduci tyzden ma vysetrenie u gastro,ako sme na tom.Neviem ci nema aj ine alergie.Sa mi to zda ze aj na vaj.bielok.
@miirkka1 a uz jej to prešlo? Teda mate pod kontrolou?
@ludinka zmena tvojho jedálnička naozaj pomohla? Co si teda jedla?
@marika_valarikova aku hydratační vodu?
@babyttcirl ekzem jej presiel ako som vysadila vsetko mliecne komplet.Sice ostala jej suchsia pokozka,ale to je najmenej.A alergia ci presla este neviem,akurat dnes sme boli na kontrolnych krvnych testoch.Dam vediet🙂
@babyttcirl a my sme skusali velmi vela kremov a jedine co skutocne pomahalo ,je Eucerin na atopicky ekzem.Teraz sa s nim kremujem aj ja a obe deti.Starsia dcerka mavala pupaciky po lickach,tie jej tiez zmizli a celkovo pokozka uplne hydratovana.
@miirkka1 Atopicky ekzem sme zvladali podobne ako asi kazda z nas, co tu pisete, teda od narodenia. Je to moje prve dieta a hlavne prve tri roky som si s nim odkrutila kade tade po lekaroch. Ja viem, ze to u nho bolo od ockovania a v kombinacii s mliekom (dokonca aj mojim materskym) a mliecnymi vyrobkami pripadne ked zjedol paradajky, kecup ci jahody, hned ten ekzem bol horsi a horsi. Zial, zvladali sme to len mastickami a kremami od koznej a ked bol stav horsi tak aj kortisteroidnymi mastickami. Fakt sme od malicka chodili ku koznej ako na hodiny klavira, odporucala nas cez leto do kupelov Smrdaky, ale to zabera tak na par mesiacov a znovu bol v zime ekzem a este horsi. V noci sa skrabal a budil a rano mal krvave doskriabane predlaktia. Mal to aj pod kolenami v zahyboch. Vzdy pomohla morska sol do kupela, ale fakt aspon 200g nasypat do vane, aby to pripominalo more a vecer poriadne premastit. My sme chodili raz za leto k moru a to sa mu vzdy po dvoch dnoch kupania sa v mori cela pokozka zlepsila, tak bol pokoj aspon do zimy. No ked mi kozna, ked sme tam zas pravidelne prisli oznamila, ze s ekzemom sa uz proste zije cely zivot a len sa utlmuje kremami a dietou, nechcela som jej verit. Nemozem vinit ockovanie, u niektorych deti sa kombinacia ockovanie a mlieko zle znasa, ale dcera napriklad s tym nemala vobec problem a riadne je ockovana, ziaden ekzem.
Teraz uz mame po problemoch. Pred 2 rokmi sme dostali tip na purifikacny program. Syn mal vtedy uz 14r a absolvoval mesacny purifikacny program, dostal z tela vsetok sajrajt von. Uz ma 16 rokov a ziaden ekzem od vtedy nema, ani psoriazu vo vlasoch. Tym postupnym saunovanim (nizke teploty okolo 60 stupnov) sa mu potom vylucili vsetky skodlive latky z tela von a teda aj zle vedlajsie latky z ockovania. Ten program je zalozeny na saunovani s pridanim mineralov a vitaminov a doplnovanim rastlinnych tukov a doplnenim jedalnicka o vela zeleniny (nie paradajky) minimalne 300g denne. Robia to v KE, PO, BA, Levice a pri BB. Niektore deti to zvladnu uz ako 9 rocne, ale napr kamosov syn az ked mal 13r, lebo mu dlho nechutila zelenina ani rastlinne oleje. Neviem, ci som vam teraz pomohla, ale nadej na vyzdravenie tu je. Skoda len, ze tento program nepreplaca poistovna, ale za tie peniaze nam to stalo. Nehovoriac o tych prebdenych nociach a vysedavani v cakarni u koznej. Plus tie peniaze za maste, co nie su na predpis ani neratam a malo co zaberali. Iba zial tie kortikosteroidne. Tak co, pomohla som vam nejak? 🙂

@miirkka1 ahoj ak chceš posli mi foto do IP... Resp. Skus si na nete vyhľadať kvasinkova infekcia u detí... Je kojena? Alebo naUM? Ak chceš napíš mi... Mame s tým skúsenosti...