icon

Atopický ekzému trojmesačného synčeka

liluska86
15. mar 2018

abojte mamicky 3 tt som liecila maleho 3 mesacneho synceka kozna nam povedapa zevraj mame seboroidsku dermatitidu a stale mam to nepomahalo co predpisala mastr.maly to mal len ma mozkach taky vysip. no vcera sa to zacalo zhoršovať po celom tele. pouzila som kyselinu mliecnu od 2 koznej dr ktora nam diagnostikovala atopicky exem.rano mal vsetko cele cervene a vyhazdane este viac dokonca aj na chrbte. cecer som ho okupala s olejom co nam predpisala 2dr a natrela som kortikoid mastou kedze je to v hroznom stave. myslite ze sa to da vyliecit alebo to uz bidr mat nastalo na celom telicku . dnes placem celu den

kompletne postihnute cele telicko.

Strana
z2
lucia_9
18. mar 2018

Krem s obsahom aloe vera alebo excipial ci ako sa to pise.Obmedzit mlieko a mliecne vyrobky casom.Ekzem nie je vazna choroba ... ja to mam tiez a objavuje sa to pod vplyvom stresu, nevhodneho jedla... alebo prachu.Da sa to len potlacit... telo tak dava najavo, ze sa nieco deje 🙂

dominika234
18. mar 2018

@liluska86 ahoj môj malý mal presne tot iste asi od prvého mesiaca tiež sme s ním behali po kožných na gastre sme s ním boli nakoniec nám povedali že je to pravdepodobne alergia na kravské mlieko ja maleho nekojim takže má špeciálne mlieko maleho som s ničím nekremovala len s kortikoidovu masť mal to po celom telíčku už takže sa ináč nedalo žiadne olejceky ani masticky všetko mu to len zhorsovalo kúpať výhradne bez akejkoľvek kozmetiky do kúpeľa mu davam len balneum hermal plus z lekárne a ked mal kožu už lepšiu začali sme natierať celé telíčko s excipial tiež z lekárne maly ma 5 mesiacov a sem tam sa mu ešte objaví take malé ložisko hned natriem s kortikoidom a zmizne periem v hipoalergenom praciom prostriedku od loveli

babatecko2001
18. mar 2018

Skuste vyskusat bepanthen na exem, stoji okolo 13e, ale nech to stoji co to stoji, nam velmi pomohol....nakolko sme pouzivali vselicoho nic nezabralo, ani mast od koznej ani ine masti...ale mozem povedat tento bepanthen exem SUPER!!!a to mala mala taky exem ,len maly fliacik a stale sa jej zvacsoval, mokval, svrbel....skore uzdravenie

vegetarian13
18. mar 2018

nasa mala ma ekzem od dvoch mesiacov, nie hrozny, ale vzdy sa objavujuci.......chodili sme ku koznej, ale sme prestali, pretoze ju nebudem natierat kortikoidnymi kremami, to nikam nevedie.....napriek tymto kremom sa nam to vzdy vracala.....ja som to vzdy tak citila, ze je ekzem potrebne liecit zvnutra.......az potom ked sa mala odplienkovala pred cca 3/4 rokom, nastali problemy s kakanim......nedavno som ju zobrala do Madarska k jednej pediatricke na testy potravinovych intorerancii a testy nam ukazali alergiu na KM, vajicka, psenicu........uz vyse mesiaca sme na diete, s vylucenim tychto potravin a kakanie sa nam zacina upravovat, aj ekzem......iba vtedy vyjde, ked nie je poriadne vykakana......skusala som jej cca 2 tyzdne dozadu davat kozie mlieko/hoci sa neodporuca/, vyhadzala sa zihlavkou, takze sa alergia na KM len potvrdila........no a kedze ma al. aj na psenicu, musime jej davat bezlepkove potr., lebo psenica je skoro vo vsetkom.........hoci na lepok nie je alergicka.......nasa pediatricka na SK si tvrdi svoje, ze sa to u malej do jedneho roka neprejavovalo, akozeby nie? vsak od dvoch mesiacov ma atopicky ekzem.......v juni bude mat tri roky.........rozhodli sme sa, zatial ju nedat do MS, kedze musi prisne dodrziavat dietu..........dr. v Madarsku mi ale povedala, ze sa nemusim bat, ze to neznamena, ze cely zivot bude alergicka na KM.......mlieko mi ani nevadi, vsak kupovane je bordel.........a tie vitaminy , mineralne latky, bielkoviny vobec nie je problem nahradit.......takze ja odporucam ju otestovat, alebo skus vyradit mlieko......ale vstko z mlieka, maslo, syry, atd. srvatka, kazein....atd. treba si to nastudovat, drzim palce, ale viacmenej je to v Tvojich rukach, Ty musis odsledovat co dietatu vadi 🙂

dominika234
18. mar 2018

@liluska86 a ešte ked to mal také strašné som mu davala fenistil kvapky proti svrbeniu

ekaterina5
18. mar 2018

nam velmi pomohol Holtov krem- vyborne zabral, a nasledne mastenie s A-dermou, zodac na noc proti svrbeniu, treba skusat, kazdemu zaberie nieco ine...nebojte sa, chce to trpezlivost,dostane sa z toho...

rebekav
18. mar 2018

@vegetarian13 s testami sa na slovensku ohradzuju ze skor ako v.3 rokoch to nema.vyznam robit, takze vas neodporucia na testy dovtedy a predpisu radsej kortikoidy. Mozno je to pravda, ze to nema vyznam mozno je to kvoli financiam. Neviem.

vegetarian13
18. mar 2018

@rebekav urcite aj kvoli financiam, lebo nasa dr. to spomenula, ze to stoji strasne vela penazi......ale testy sme si v HU zaplatili, t.j. jedno kolko to stoji, ide predsa o dieta......kortikoidy iba potlacaju priznaky, nic neriesia.......treba to riesit vnutorne........vacsinou sa atopicky ekzem, ak sa aj "vylieci" ako to nasi dr. hovoria, alebo vyrastu z neho, v neskorsom veku sa objavi ako ine autoimunitne ochorenie, napr. astma.......takze jednoznacne ho treba liecit zvnutra

rebekav
18. mar 2018

Jaaaaj a este mi povedala ze kyselinu mliecnu dalej pouzivat aj ked zhorsuje, ze to treba, ze je to vhodny krem. Najprv som ju pocuvla, ale to sa nedalo, dieta mi revalo,kazdoz hodinou sa to zhorsovalo, krvavy hrudnik, ruky, tak som si povedala ze dost. Dali nam kortikoidy na 7 dni, po 3-4 dnoch mala kozu cistu, tak som vysadila, dr povedala ze som mala este 3 dni pokracovat ale neurobila som to. Dieta prisna, a sli sme k moru, to jej pekne presusilo. A inak ja si uz ani neviem predstavit zeby sme sa tak stravovali, ze jogurt sem jogurt tam, kopa tucnych syrov, chlieb na kila 😂 clovek si zvykne a prijme to. A hlavne ked uvidite vysledky 😉

henrieta1712
18. mar 2018

Ahoj, mojej švagrine malému pomohol krém z Biodermy, pred tým vyskúšala všetko možné, nič nezaberalo,...

lenka15101510
19. mar 2018

@liluska86 určite skúste od značky KAMEDIS topic umývací gél na telo a tvár a k tomu krém na telo a tvár. Je to všetko na prírodnej báze, žiadna chémia a majú aj klinické testy na to robené. Takže na Vašom mieste by som neskúšala chémiu ani kortikoidy ale išla po prírodných preparátoch aby ste malému ešte viac neublížili. Snáď to pomôže, my doma s tým máme len dobré skúsenosti 🙂

Strana
z2