Atrézia anu a recta
Mam 11 rocneho syna, ktory sa narodil s touto vrodenou chybou, mal 4 operacie, jeho doktor tvrdi, ze uz je vsetko v poriadku, ale on sa stale pokakava, ma nejaka mamicka takyto problem? Skusali sme aj psychologicku ale nic nepomohlo. Dakujem velmi pekne za pridanie sa do diskusie . . .
@rencatko32
@rencatko32 Ahoj, ako sa máte? Ako sa darí synovi?
@katemed bohužiaľ zažili sme u nej to isté...tak.er pol roka mi mazala medové fúzy okolo úst.. Najskôr dobre, tiež som verila.. Potom keď nekakal tak zacala že ja sa zle stravujem, že málo pije a vrchol bolo ze ma psychicky blok z kakania..skončilo to ostrou výmenou názorov a odchodom z Kramárov.
@inulcek mrzi ma,ze vam takto vsetci povedali ze uz je to konecny stav🥺viem,ze kazda mama veri,ze zly sen raz skonci a ze ten pocit,ked mi malu po porode zobrali a vsetko co sme si kazda mama i dietatko zazili prosto nie je😔
Tvoj syn vie,ze si spravila maximum a z toho co citam viem i ja,ze vdaka tojmu maximalnemu usiliu je to sikovny chlapec,ktory v zivote dokaze to,co si da za ciel. Kopec deti,ktore nemaju ziadny zdravotny problem ani z polovice nedokaze,co on teraz👍 s tou stolicou je to teda zaujimave🤔verim,ze na MR vam na nieco pridu....po skusenostiach s lekarmi,co mas, na koho by bolo dobre sa podla teba obratit?dakujeme.
@katemed Ahoj, no veľmi príjemný a čo som aj počula je v BB p. Novotný, u ktorého sme aj boli, ale veľmi dobrý pocit som mala aj z Martina, len tam sme boli len na tom vyšetrení ale z toho ako som počúvala toho doktora, viac ich zaujíma táto diagnóza. Rozhodnutie je len na tebe. Ja som sa na nich obrátila prostredníctvom mailu a p. Novotny mi priamo volal. Co sa týka Martina, tam som sa obrátila na prednostu p. Lacu a on nám vybavoval toto vyšetrenie. Skus.... Drzim palce!
@inull5 Ja sa teším s Vami, že ste na tom takto a naozaj úprimne a veľmi. My sme to šťastie nemali. Teraz je už veľký a z lekárskeho hľadiska sa aj MUDr. Novotný vyjadril, že je to na konci. Žiadna operácia by mu stav nezlepšila. Viete si predstaviť aké bolo naše sklamanie😔 Aj tú malú nádej, ktorú som mala, mi vzal. On za to nemôže, on nás neoperoval a čas sa vrátiť nedá, možno keby... ale naozaj len KEBY... Držte sa!
@inulcek och😞😞 to ma veľmi mrzí ze to takto dopadlo. Ach jaj..to sklamanie si naozaj predstaviť neviem.
Podľa doktora je môj syn taka rarita medzi deťmi s touto vyvojovou vadou keďže sa narodil s úplným uzáverom konečníka (pri tomto vraj je takmer isté že tam zvierac nie je alebo je veľmi slabý) , predsunutim konečníka a napriek tomu tam ten zvierac bol a funkčný a v 18 mesiacoch nepotreboval plienku.
Ahojte. Ja sa chcem spýtať kde ste zohnali Hagare? Syn mal opakovane spravený plastiku konečníka a mali by sme začať dilatovat. Ďakujem
@rencatko32 Ahojte, ako sa máte? Zmenilo sa u Vás niečo? Môj syn má 12 rokov a sme na tom stále rovnako. Boli sme na análnej sonografii, rektalnej manometrii, tam mu zistili, že zvierače sú v poriadku a mali by aj normálne fungovať, ale nefunguju😔 a v septembri nás čaká MR.
Ahojte dcérka ma 3 roky ideme na ukončenie stomie koľko ste boli v nemocnici, a ako ste začali kakat ako ju to naučím ďakujem
@alisia244 Ahoj, moj syn mal 4 mesiace, ked ho robili, v nemocnici sme boli tyzden a kakat sme zacali okamzite a zial kakame doteraz. Syn ma teraz 12 rokov, zvierace ma v poriadku, cvici, sportuje...Vyskusali sme vselico....Budem silno drzat palceky a mysliet na vas, nech vam to dobre dopadne😘
@rencatko32 Ahoj, v akých kúpeľoch ste boli?
Ahojte prosím o radu sme po zanoreni stomie v sobotu sme prvý krát pekne skákali viac krát na základe toho nás v nedeľu pustili z nemocnice dcérka ma 3 roky no ako sme prišli domov včera malá raz vetry a stolica iba večer a aj to iba 4 fazulove bobky dnes ešte nič bojí sa potlačiť neviem či jej mozem dat už cipok dilatovat už nemáme nerada by som skončila v nemocnici ďakujem za odpoveď
@alisia244 chlieb môže?? U nás bolo práve pečivo, mäso, mlieko, ryža, výrobky kde sa nachádzal glutaman dosť problém na začiatku. Lekár mi povedal ze strava určitý čas po operácii by mala byť čo najviac "tekutá". Často som jedlo mixovala, mäso takmer vôbec nejedol pretože po ňom bola stolica tuhá. Ryby sa osvedčili, ale bez prílohy. Pečivo som mu tiež takmer nedávala a keď ano tak to bolo celozrnné, čo najviac semienok, často som varila pšeno, pohánku. Dusila cuketu, iné tekvice,brokolicu atď. Na tu tuhú stolicu treba dávať pozor a konečník a črevo na ňu zvykať postupne.

@katemed Veru, vyskúšali sme všetko možné, teraz najnovšie v lete 2019 nám v BA aj v BB povedali, že je to konečný stav, operácia už nie je možná, nepomohla by mu. Feedback mu vraj tiež nepomôže, tak cvičíme a cvičíme.... Harmony, Vojtova metóda, domáce cvičenie a veľmi ho bavi tanec- break a tam naozaj maka. Okrem toho lyžuje, korčúľuje, bicykluje, pláva - keď ideme do vody tak dávame výplachy a strava co najtuhsia, aby vydržal. Strava od 3 rokov upravená, bezmliečna a trochu aj bezvyšková. Vždy sme mali redšiu stolicu a nikto nevie prečo a keď sa podarí, že ma tvrdšiu- tešíme sa, ale žiaľ, to mame málokedy. V lete 2019 sme boli aj v Martine na endoanálnej sonografii, kde nám potvrdili, že zvierače sú v poriadku a odporučili nás ešte na MR na porovnanie, ale to sme ešte nestihli absolvovať. Chodíme, keďže sme z BA Košnárovej, ale v júni 2019 sme boli aj u Jursovej, aby sa aj ona na nás pozrela, ale nič nové sme sa nedozvedeli. Operoval nás Vidíščák.