icon

Autizmus u 7 mesačného bábätka

mms212
15. jún 2016

Zdravim vsetkych rodicov i buducich a aj nerodicov. Tazko sa mi zacina a hladaju slova. Len hy som chcela vediet ci moze byt pozorovany autizmus u 7 mesacneho dietatka? Dcera pri hre je zaujata ze ked sa k nej prihovaram ani sa neobzrie; pozera sa vsade inde len nie na mna,nakoniec sa ale pozrie. Neustale pohybuje rukami hore dole,stereotypne ma aj hypertonus takze cvicime vojtovku. Pisl.dva tyzdne uziva pyridoxin,prestala si gagotat, usmievat sa nahlas sa uz nezasmeje. Viem ze u tak maleho duetatka sa neda povedat ci na alebo nema. Chcem sa spytat rodicov ktori maju doma 5aketo deti,ake boli v mladsom veku ako dojcata? Kedy sste si zavli vsimat ze nieco je ine ? Dakujem vopred. Pred nesiavom sme boli ockovany...

Strana
z2
petula0905
26. jan 2021

@maca2017 ako to je s odstupom času?

maca2017
26. jan 2021

@petula0905 Krpec začal trošku kvakotat až po roku. Medzitým sme začali chodiť na logopediu, od 15 mesiacov je v jasliach. Tak sa rozbehol úplne. Boli sme 1x u Janosikovej so záverom že je malý a 2x u Lazikovej. Prvý krát ho uzavrela ako expresivnu poruchu reči čo logopedicka vyvrátila. Pred dvoma týždňami rediagnostike nás uzavrela s tym, ze je dieťa vo vývoji, ale nevyzerá to na žiadnu poruchu. Kontrola podľa potreby. Aj logopedicka nás vyradila, ze nieje treba. Pekne rozprava, síce nie uplne čisto ale tvorí vety a cielene komunikuje. Zdielanie super aj keď nie vždy s nočným kontaktom. Ten je stále taký vlažný, ale asi ho nepotrebuje povedala doktorka. Je šikovný, rozumný v škôlke ho veľmi chvália. Tak hádam už to bude ok...A vy?

skaja_111
8. nov 2023

Ahojte ako je to po takej dlhej dobe ? Potvrdilo sa niečo ? Riešim so 7mesacnou to iste

maca2017
8. nov 2023

@skaja_111 My sme ok. Už iba logopédia, stále nerozpráva čisto. Je šikovný, rozumie, na rok ide do školy (teda dúfam 😊). No a očný kontakt stále nejak veľmi nepotrebuje 😊😊😊😊

evi_cenka
27. jan 2025

@mms212 ahojky, moj maly je na tom podobne .. s tym hypertonusom sa vam to podarilo dobre rozcvicit? Moj sponuje nohy, tri mesiace cvicime a pokroky vidim len slabe...

anonym_a398f7
14. okt 2025
@maca2017

@skaja_111 My sme ok. Už iba logopédia, stále nerozpráva čisto. Je šikovný, rozumie, na rok ide do školy (teda dúfam 😊). No a očný kontakt stále nejak veľmi nepotrebuje 😊😊😊😊

@maca2017 prosim ako ste na tom s odstupom casu?

anonym_a398f7
14. okt 2025
@tinka1507

@mms212 ahoj, akosi dopadla s malou, podobne priznaky ma aj moj syn, hoci ma len 4 a polmesiaca....totalne ponoreny do hry s hrackou, cely blazeny pozera do stropu a rozhadzuje rucickami, tesi sa....na mna nereaguje, akoby som mu bola ukradnuta, vdaka

@tinka1507 ahoj, ako ste dopadli prosim?

maca2017
14. okt 2025
@anonym_a398f7

@maca2017 prosim ako ste na tom s odstupom casu?

@anonym_a398f7 My dobre. Zvládol prvý ročník. Teraz je druhák. Síce s nim šijú všetci čerti, ťažšie sa v škole sústredí ale je v pohode. Rozumie, učenie mu ide, tak uvidíme. Autizmus úplne vylúčený 😊

anonym_a398f7
14. okt 2025
@maca2017

@anonym_a398f7 My dobre. Zvládol prvý ročník. Teraz je druhák. Síce s nim šijú všetci čerti, ťažšie sa v škole sústredí ale je v pohode. Rozumie, učenie mu ide, tak uvidíme. Autizmus úplne vylúčený 😊

@maca2017 dakujem…ak mozem napisem neskor sukromnu spravu.

maca2017
14. okt 2025
@anonym_a398f7

@maca2017 dakujem…ak mozem napisem neskor sukromnu spravu.

@anonym_a398f7 OK 😊

tinka1507
18. okt 2025
@anonym_a398f7

@tinka1507 ahoj, ako ste dopadli prosim?

@anonym_a398f7 Vsetko je v poriadku, syn ma 8 rokov, a je zdravy chlapec, v skole mu to ide vyborne. Je tretiak. Boli to zbytocne obavy.

Strana
z2