icon

B krivka a zväčšená nosná mandla

26. jún 2025

Čaute, syn ma podla nalezu orl zvacsenu jednu nosnu mandlu a na tej strane aj B krivka …. Aktualne nasadene steroidy a po lete kontrola …. Mate niekto skusenost ze sa B krivka zlepsila bez vybratia mandle? Ďakujem

ninka99865
26. jún 2025

Aj C sa nám zlepšila.. a myslím že nosova mandla je len jedna

zuzkaa1991
26. jún 2025

My sme mali B ale to mala po chorobe zacala zle pocut (ako som zistila detom rychlo sadnu zadne sople na uska) mesiac brala sprej a zlepsilo sa aj krivka naspäť na A potom po chripke po polroku zas to.iste

Plus zväčšena mandla moze neskor spôsobovať aj ine problémy ale.ak je uz B neváhala by som nad zakrokom....ja som odkladala.2r zakrok ale my sme.mali krivku spravnu ale ine veci a neskor sa zistilo ze zle pocuje preto mame nks

ankare
26. jún 2025

Môjmu synovi vybrali nosovú mandlu, mal stipulky v bubienkoch a zlepsilo sa mu všetko. Po čase sa ale všetko vrátilo do starých koľají. 😔

pandusica
26. jún 2025
@ankare

Môjmu synovi vybrali nosovú mandlu, mal stipulky v bubienkoch a zlepsilo sa mu všetko. Po čase sa ale všetko vrátilo do starých koľají. 😔

@ankare a riesili ste to nejako dalej. Mojej dcere minuly rok v juli odstranili nosovu mandlu, mala stipuly v usiach, vypadli jej cca dva tyzdne dozadu a uz hned ma C krivku. Bolo to zlepsene a zase zle. Tak ani neviem co robit.

ankare
26. jún 2025
@pandusica

@ankare a riesili ste to nejako dalej. Mojej dcere minuly rok v juli odstranili nosovu mandlu, mala stipuly v usiach, vypadli jej cca dva tyzdne dozadu a uz hned ma C krivku. Bolo to zlepsene a zase zle. Tak ani neviem co robit.

@pandusica Zatiaľ neviem. Som zúfalá z toho. Synovi aj začalo hucat v ušiach, najmä v noci. Vieš, to je tak, keď sa rieši len dosledok a nie príčina. 😔

anonym_23baac
5. dec 2025

Ahojte, viem, že je to staršia téma, ale možno ste medzičasom zistili niečo viac ako poriešiť B krivky okrem operácie. dcérka mala aj B krivky aj zväčšenú mandlu. Boli sme na zavedení stipuliek aj výbere mandle. Stipulky mala presne rok, pričom jednu stipulku mala na každej kontrole upchatú, takže bohvie ako vôbec ten rok počula respektíve nepočula. Potom ďalšia operácia na vybratie stipuliek. Na prvej kontrole po zahojení bubienkov znova krivky B a odvtedy je to už asi rok čo má stále B krivky. Nemôže to byť tým, že by sa do uška ten prístroj iba zle vložil? Alebo ak sú zvukovody príliš úzke tak vychádzajú chybné krivky? Ja som už zúfalá, do ďalšej narkózy ju nechcem dať a načo vlastne ak by sa jej znova upchala stipulka alebo ešte horšie obe naraz. Ako ste riešili tieto B krivky vy?