icon

Bábätko sa neusmieva

ala48
9. máj 2010

ahojte, mam 7 mesacne dievcatko a akosi sa na nas nechce usmievat a nereaguje na svoje meno... sem - tam nam velkoryso hodi nejaky ten usmev ale ziadne rehovanie sa... na cudzich sa neusmeje vobec.. je to normalne?????? uz sa zacinam bat...

Strana
z2
zuzborka
11. nov 2015

@ala48
Zdravim ala.chcem sa opytat ako sa to nakoniec s vasim dievcatkom vyvinulo?mam 6mesacnu dcerku a zatial sa tiez sama spontanne nahlas nesmeje iba ked jej robime srandy a tiez vobec nevyska od radosti,len sucha nozickami a kyva ruckami ked sa tesi ale bez zvukov.Inak si blaboce,mrnka.Je to v norme?dakujem za odpoved

ala48
autor
12. nov 2015

ahoj, uz som pisala vyssie jednej kocke, mala je ok len je to taka tichsia povaha 🙂 🙂 🙂 🙂

ala48
autor
12. nov 2015

@sardinka335 hmmmmmmmmm

ala48
autor
12. nov 2015

@sardinka335 kultura prejavu neopustaj nas 😨 😨 😨 😨

sardinka335
12. nov 2015

@ala48 sedliacky rozum tu uz davno mnohe opustil....ked čítam tie otazky. O moju kulturu ty nemaj ,,boja,,.

sophiaannabela
12. nov 2015

@ala48 downov syndrom by to byt nemal a ani ta nechcem strasit ale brat mojej najlepsej kamaratky mal presne tento isty problem a lekari hovorili ze to nic nie je tak ho zobrali na kramare kde po kriku suhlasili ze ho vysetria a zistila mu autizmus.za vysetrenie nic nedas takze sa na to popytaj.radsej si vydobyt vysetrenia ako sa stale utapat v pochybach 🙂 drzim palceky a isto to dobre odpadnes

sophiaannabela
12. nov 2015

@ala48 downov syndrom by to byt nemal a ani ta nechcem strasit ale brat mojej najlepsej kamaratky mal presne tento isty problem a lekari hovorili ze to nic nie je tak ho zobrali na kramare kde po kriku suhlasili ze ho vysetria a zistila mu autizmus.za vysetrenie nic nedas takze sa na to popytaj.radsej si vydobyt vysetrenia ako sa stale utapat v pochybach 🙂 drzim palceky a isto to dobre odpadne

anefi
12. nov 2015

@sophiaannabela Tema je z roku 2010. Zakladatelka temy potvrdila, ze dcerka (teraz uz 6 rocna) je zdrava 🙂

alaguema
12. nov 2015

@sophiaannabela ako majú vyšetriť 7 mesačné dieťa na autizmus???

sophiaannabela
12. nov 2015

@anefi haha no dakujem, ani som si to nevsimla 🙂

sophiaannabela
12. nov 2015

@alaguema ak maju lekari podozrenie tak mozu dieta pozorovat a stanovit diagnozu co najrychlejsie.ale ja neviem jedinu skusenost s autizmom jej kamaratkin brat ktoreho pozorovali cca od pol roka, neusmieval sa, na fotkach nemal ziaden vyraz, neplakal.ale az ako dvojrocnemu mu to potvrdili

paris3
12. nov 2015

@anefi ahoj! Naša mala sa tiež veľmi neusmievala do cca 1 roka. Pamätám si, aké to bolo pre mňa frustrujúce. Každá mamina chce, aby sa dieťatko usmievalo.
Usmiala sa sem tam, ale žiadne rehoty. Ked sme robili sasoviny a grimasy, tak na nas pozerala veľkými vypulenymi očami, že ci nám nesibe. 😀
Teraz ma štyri roky preč a je z nej celkom veselé dievča. Boli sme u psychologicky (z iného dôvodu) a tá jej diagnostikovala nadpriemerne IQ. Je sikulka a veľmi chapava.
Takže to nemusí byť hneď nejaká vada, ale povaha, alebo skrátka iné zmýšľanie 🙂

anefi
13. nov 2015

@paris3 Aj ja dufam, ze dcerka je len vaznejsej povahy. Je este velmi mala na akekolvek zavery. Najhorsie je, ze ju porovnavam s jej starsou sestrickou, ktora je od narodenia velky smejo. Mladsia dcerka je ina, menej sa smeje a ma aj mensi zaujem o ludi (slabsi ocny kontakt). Na internete hned vyskoci diagnoza autizmus ☹ Snazim sa vsak mysliet pozitivne. Je fajn vediet, ze takychto deti je viac a vobec to nemusi znamenat nic zle.

paris3
13. nov 2015

@anefi aj moja sa malo smiala a mala slabší očný kontakt a nie je autistka. Je sice veľmi špecifická a máme trochu problémy, ale to je bežné pri nadaných deťoch. Mňa v živote autizmus nenapadol, aj ked som ju mala možnosť porovnať s deťmi kamaratiek. Treba myslieť pozitívne 😉

babatkoo
13. nov 2015

@petka3012 urcite vam idu zubky 🙂 moj maly sa tiez zmenil vtedy. Bol nervozny, zle spal. A zrazu ked mal 4 mesiace a 2 tyzdne mu vysli zubky a hned sa vratil do svojej pohody.

babatkoo
13. nov 2015

@babatkoo a to plakanie pri kojeni - silny prud?? My sme mali tento problem a ja som o nom nevedela. Silno mi striekalo mlieko, maly ho nestihal prehltat. Zuril pri tom hrozne. Pomohlo len to ze som pred kojenim mliecko trochu odsala a potom si ho prilozila a bolo fajn. Trvalo to ale sakra dlho kym sa naucil pit pri silnom prude.

petjka
26. nov 2015

@anefi mozem sa opytat ci sa nieco zmenilo? Zacala sa malinka usmievat? Moja ma v pondelok 7 tyzdnov a este sa neusmieva prisom syn taky cas uz rozdaval usmevy na kazdu stranu. Mala sa narodila s modrou maskou bojim sa ze bola pridusena a zanechalo to nasledky

anefi
27. nov 2015

@petjka Ahoj, pomalicky sa to zlepsuje. Ma dni, ked sa smeje menej, inokedy zas viac. Cez vikend sa na manzela zacala smiat nahlas, az potom chuda dostala stikutku. Ocny kontakt tiez nie je uplne OK, ale mam pocit, ze aj v tom napreduje. Najhorsie je porovnavat so starsim surodencom. Pevne verim, ze sa to bude stale zlepsovat. Dajme im cas. Ako je na tom tvoja dcerka s ocnym kontaktom? Co ti povedali lekari?

petjka
27. nov 2015

@anefi ahoj vies co zatial sa mi zda ze ocny kontakt celkom ok pozera na.mna a sa mi zda ze aj do oci. Niekedy viac inokedy menej. O dva tyzdne idem na poradnu tak to lekarke spomeniem ak sa nic do vtedy nezmeni. Myslim ze nas posle na neurologiu. Rano sa na.mna po velkom mojom snazeni tak trosku usmiala. Tiez dufam ze sw to bude zlepsovat. Mala si pri porode nejake komplikacie? Mne sa zdalo ze prebiehal moj hladko nerozumiem tej modrej maske. Mola az skoro cierna v tvaricke...

anefi
27. nov 2015

@petjka Ja som mala porod tiez uplne bez problemov. Pediatricke som spominala, ze sa malo usmieva a ze ma slabsi ocny kontakt, tak mi vravela, aby som sa ju snazila stimulovat roznymi hrackami. Cca v 2 mesiacoch nam vravela, ze slabo dviha hlavku ked je na brusku. Ale v 3 mesiacoch sa sama zacala otacat na brusko a pediatricku ju pochvalila, vraj sa velmi zlepsila. Myslim si, ze 7 tyzdnov je strasne skoro na nejake obavy. Hlavne ju neporovnavaj so starsim surodencom. Viem (podla seba), ze je to veeeeelmi tazke, ale sama vidim, ze kazda moja dcera je uplne ina a inak sa aj vyvijaju. Dajme im cas, pevne verim, ze su obe zdravucke 🙂

petjka
28. nov 2015

@anefi musia byt zdravucke 🙂 drzim obom palce 🙂

galib
20. nov 2019

@anefi vidim ze starsia tema len by som sa rada opytala ako ste postupili. Mam doma ten isty pripad 🤷‍♀️ Idem sa zblaznit z toho pozorovania a hodnoteni ci je vsetko vporiadku. Doktorka toez len ze je to povaha 😑

anefi
25. nov 2019

@galib Ahoj, potesim Ta. Kristinka je uplne normalne zdrave dievcatko. Co sa tyka ocneho kontaktu, aj teraz sa stava, ze obcas ocny kontakt je slabsi, zaujimaju ju ineveci, ale ked jej poviem aby sa na mna pri rozhovore pozerala, tak to urobi. Pohybovo je velmi sikovna, trosku zaostava v slovnej zasobe, ale to snad dozenieme. Zacali sme chodit s nou na logopediu. Drzim palce, nech tie pochybnosti rychlo odozneju a mohli ste si naplno uzit jeden druheho.

galib
25. nov 2019

@anefi to je super ze z toho takto vysla ❤️ Verim ze aj u nas je to len obdobie 🙏 mam velky strach a respekt pred tym 😑

Strana
z2