icon

Bábätko trpí bolesťou pri prehĺtaní mlieka

martina1985ba
4. apr 2025

3mes chlapcek, pije UM...prve tyzdne boli klasicke problemy s kakanim, bolestami bruška. Zmenili sme Bebu zo SupremePro na Comfort a pomohlo to. Okrem toho davame stale Espumisan a probiotiká...cvicenie, nosenie, atd atd

Lenze posledne tyzdne mame problemy, ze ma velke bolesti pocas jedenia. Vyslovene iba pocas. Kruti sa, otaca hlavu, vystiera stale dozadu do luku, place, jeduje sa, tazky pohlad je na to. Jest by jedol ale co hlt to bolest. Ked cuca flasku na prazdno, ze mu mlieko necham na dne a nie v sosaku tak okamzite je vsetko ok, akonahle naklonim mlieko a pride k jeho preglgnutiu tak je zle. Uz skusame vsetky mozne polohy, aj na rovine, dokonca jedol s hlavou uplne dozadu ☹️☹️☹️ prekvapive je tiez to, ze su kŕmenia pocas dna kedy nie je ziadny problém a zlupne vsetko za par min uplne v klude. Vyskusali sme uz vsetko, kratsie rozostupy, dlhsie, pred spanim, po spani, uprostred spania, pri hrani, pri zaspavani, menej a castejsie, viac a castejsie, proste uz pomaly postavenie planet studujeme aby sme prisli na to preco je to niekedy ok a niekedy nie. Desim sa uz kazdeho dalsieho krmenia.

Doktor zakaždým povie ,,bezne detske problemy s bruškom,,. Ale toto sa mi nezda. Akoby ho kyselina palila alebo co ale vraj palenie zahy take male babo nemoze citit lebo nema este na to vyvinutý zaludok. Možno niečo s hrdlom? Nemate napady?

Strana
z2
jaro123321
Odpoveď bola odstránená
janai1
4. apr 2025

@jaro123321 niekedy je mlčať zlato 😉

taktotedanie
4. apr 2025

@janai1 nejaky troll co sa nudi v piatok, uz ma aj zruseny ucet
Co komentar to perla

taktotedanie
4. apr 2025

@martina1985ba nemam napady ja som dodnes neprisla na to co to bolo
Ale uprimne s tebou sucitim, viem co prezivas, ja som to prezivala par mesiacov a uz v zivote toto nechcem zazit

martina1985ba
autor
4. apr 2025

@taktotedanie a potom to samovolne preslo? Tiez bolesti pocas jedenia?

maryetta
4. apr 2025

Nevyznam sa ale... moze mu byt mozno moc teple? Alebo zas chladnejsie? Alebo ma stale rovnaku teplotu?
Davas aj cajij alebo vodu? To vypije v pohode?

martina1985ba
autor
4. apr 2025

@maryetta nemyslim, ze mu je teplo alebo zima. Hm. Pred pitím aj po piti je uplne v pohode, to by bol nervny aj vtedy ak by mu nevyhovovali teplotne podmienky...vodu ani caj sme nedavali este, chut do pitia mlieka mal tak sme nejak nevideli dôvod. Najviac ma mätie to, ze proste niekedy pije uplne bez problemu a za tri hodiny bach a totalne bolesti. Potom dalsie pitie znova s bolestami no a nasledujuce zase uplne v pohode. Ziadny suvis s nicim nevidím.

maryetta
4. apr 2025

@martina1985ba myslim teple mlieko. Nie ze jemu je teplo. Asi som to blbo napisala 😂 alebo potom reflux.

michaela329
4. apr 2025

@martina1985ba a netreba mu grgnut? Môj sa tak šponuje a vypluva, dám grgnut a je dobre..Voda sa dáva až po pol roku, toto mi pediatricka velmi kladla na srdce, nech nedávam vodu a čaje (že babky nepocuvat 😏). A kyselinu môže mať - tichý reflux sa to vola.

martina1985ba
autor
4. apr 2025

@maryetta jaj, mohlo ma napadnut 😅 ale nie je to ani o teplote mlieka zial. Aj to som sledovala ci mu nevadi

martina1985ba
autor
4. apr 2025

@michaela329 zial neni to o odgrgnuti...aj ked ho dam odgrgnut a pokračujem v krmeni tak sa mrvi...niekedy je to od prvych hltov s bolestami a tam si este ani vlastne nema z coho odgrgnut

michaela329
4. apr 2025

@martina1985ba a je to rovnaká fľaša? Ešte mi napadlo, že môj odmietal pomalú fľašu - hrozné jedy mal z nej.

nika23t
4. apr 2025

@martina1985ba moja malá, keď som nevystihla presný čas jedenia a prešlo to už do väčšieho hladu, tak bola nervna a nespokojná počas celého jedenia. Keď som dala včas, pekne vypila. Niekedy som mala pocit,.že už tri sekundy čakania bol problém...

simona92101
4. apr 2025

@martina1985ba tichy reflux-kyselina vystreluje do hrdla-sposobuje palenie bolest

berenika39
4. apr 2025

@martina1985ba poslední týdny má problémy, co na to říkal lékař? Přeci u tak malého miminka nemůžeš čekat týdny, když mu něco je....

martina1985ba
autor
4. apr 2025

@michaela329 ano rovnaká. Dokonca taka ta specialna antikolikova, odgrgavacia...resp co minimalizuje vzduch.

beata_k
4. apr 2025

@martina1985ba Ved praveze nema vyvinuty zaludok, tak ho pali zaha. Ten zvierac na zaludku sa nezatvara uplne. Preco si myslis, ze nema reflux?

martina1985ba
autor
4. apr 2025

@nika23t aj to sme skusali, to bola jedna z prvých veci co nas napadla - ze sme presvihli tu spravnu sekundu 😅 ale nemalo to vplyv zial

martina1985ba
autor
4. apr 2025

@simona92101 len na toto nam doktor tvrdi, ze nie...

michaela329
4. apr 2025

@martina1985ba to som mala aj ja...Avent a čosi hrozné, môjmu sadla až tretia značka - ale ak to nie je vždy, potom to fľaša asi nebude. Ten reflux môže vylúčiť až gastroenterológ - sonom.

martina1985ba
autor
4. apr 2025

@berenika39 stále to iste - bezne detske problemy s bruškom lebo sa vyvija traviaci trakt. Ze to prejde atd atd.

angeli121212
4. apr 2025

@martina1985ba naša sa takto vrtí keď jej treba buď kakať alebo má vetry a zväčša sa vykaká až po xtom kojení

martina1985ba
autor
4. apr 2025

@beata_k ja si praveze myslim, ze ma ten tichy reflux, resp palenie zahy ale doktor to zamietol, ze to neni kyselina, ze male deti nemaju tie receptory co by to umoznili citit. Na druhej strane niekedy tie bolesti zacnu uz pri prvom hlte, ze ani nebol cas aby sa mlieko dostalo kdesi dole a potom naspat hore...

martina1985ba
autor
4. apr 2025

@angeli121212 vrti sa pocas krmenia?

beata_k
4. apr 2025

@martina1985ba Asi by som zmenila lekara. Polovica deti jeho veku ma reflux. Tu som k tomu nieco nasla:

Pálenie záhy (reflux) u 3-mesačného dieťaťa je pomerne častý jav a vo väčšine prípadov ide o tzv. fyziologický gastroezofageálny reflux (GER), ktorý sa vyskytuje u dojčiat kvôli nezrelosti tráviaceho systému. Tu sú hlavné príčiny:

1. Nezrelosť dolného pažerákového zvierača – tento sval ešte nie je úplne vyvinutý, takže potrava a kyselina sa môžu vracať späť do pažeráka.

2. Časté kŕmenie a tekutá strava – materské mlieko alebo umelá výživa je tekutá, čo zvyšuje pravdepodobnosť návratu obsahu žalúdka.

3. Ležiaca poloha väčšinu dňa – gravitácia nepomáha pri udržiavaní potravy v žalúdku.

4. Prejedanie sa – ak dieťa vypije viac, než jeho žalúdok zvládne, ľahko dôjde k regurgitácii.

Príznaky môžu zahŕňať:

časté grckanie alebo zvracanie,

podráždenosť po kŕmení,

oblúkovité prehýbanie chrbta,

plač pri ležaní na chrbte,

prípadne slabšie priberanie (v ťažších prípadoch).

Vo väčšine prípadov ide o prechodný stav, ktorý sa zlepší do 6–12 mesiacov. Ak sú však príznaky výrazné alebo dieťa nepriberá, je dobré poradiť sa s pediatrom – môže ísť o gastroezofageálnu refluxnú chorobu (GERD), ktorá si vyžaduje sledovanie alebo liečbu.

anavixy
4. apr 2025

Neboli ho prehltanie, ale brusko, alebo reflux - ale nie pri kazdom papani? 🤔
Teraz citam posledne vety. Ze dieta neciti palenie zahy?? 😳 to je mi zas doktor ty kks

martina1985ba
autor
4. apr 2025

@beata_k sedeli by niektore body. Ale prečo to neboli pri kazdom kŕmení?

beata_k
4. apr 2025

@martina1985ba Nie je podmienka, ze kyselina vzdy vyjde. Niekedy to ten zvierac jednoducho ustoji.

michaela329
4. apr 2025

@martina1985ba to je ako pri klasickom refluxe - nie vždy bábo grcká, sú kŕmenia, kedy to pekne ľahne a nevystreli vonku.

michaela329
4. apr 2025

Skús rezimove veci - zdvihnite mu ležanie (my máme joga bloky pod postieľkou), noste ho po papani, davajte pauzy pri papani, plienky moc neutahovat, nosit dupaky a nie legíny - a manipulácia ako s vajcom (jemne).

Strana
z2