icon

Bábätku je zle z mlieka

27. nov 2022

Ahojte, bábätku je zle z mlieka.Boli ho bruško,zjavne ma krce...ako mu môžem pomôcť?

autor
27. nov 2022

Vie mi niekto poradiť prosím?😞

zapalkazapalkova
27. nov 2022

Z tvojho mlieka alebo UM?

mogaa
27. nov 2022

kojíš? alebo dávaš UM? vieš dať probiotiká alebo espumisan - poraď sa zajtra s pediatrom....

jaskolka
27. nov 2022

Je to UM? Ak áno, tak iný druh potom dat. Aj je dojčene, tak možno nejaká diétna chybička, čo si jedla ty?
Ako pomoc masírovať bruško, rektalna rúrka, aby sa uvoľnili vetry, dat Espumisan prípadne probiotika

nikol789
27. nov 2022

Nám pomohlo zmeniť mlieko ak ne na um... keďže nám nesadlo
Potom kvapky babycalm, sabsimplex ,coliprev, espumisan ..každému zaberie niečo iné

nikol789
27. nov 2022

A probiotiká mame biogaia

katkine_terapie
27. nov 2022

Ak davas UM, skus zmenit za bezlaktozove ev. ak nezaberie tak tak riesiť ABKM s dr. (su speci mliečka ja pre taketo deti). Ak davas materske mliecko a je to jednorazova zalezitost, mohlo mu uskodit nieco co si zjedla. Ak je to dlhodobejsie, moze ist o intoleranciu laktozy. A k tomu pridat probiotika Probiofix Inum kvapky.

autor
27. nov 2022

Ja som v Tom šoku zabudla napísať,ze je na umelom mlieku Nutrilon Nenatal..nekojim bohužiaľ.Teraz spi,natrela som mu brusko pupikom,skusila teplomerik do riťky a nic.... Stále mrnci,zvija sa..... Spí,ale velmi nepokojne...😞Co nam robiť?Prejde to? Zajtra idem k dojtorke.no čo Teraz?ako mu pomôcť?

katkine_terapie
27. nov 2022

Autorka: Ak mas tiez porobiotika probiofix inum, tie su fajn a mozu ich aj deticky s alergiami/intoleranciami. Mozes uvarit rascovy cajik. Ako dlho ste na Nutrilone? Tie problemy ma iba dnes? Ako velke babatko?

autor
27. nov 2022

@katkine_terapie mam probiofix,to jej davam 6 kvapiek do mluecka podľa návodu.Od narodenia dostavalo v nemocnici.

lalala94
27. nov 2022

Harmančekový čaj je tiež fajn na bruško/ trávenie (aspoň u dcéry to funguje). Prejde to, neboj sa. Skús masáž bruška tým Pupíkom a pridaj cvičenie s nohami (bicyklovanie). Ako dlho pije toto UM? Ak ho pije dlhšie a doteraz bolo všetko OK, nemenila by som ho len tak, skôr by som skúsila probiotiká BioGaia, Espumisan. Ak je to dlhodobý problém, zmeň UM.

tiika
27. nov 2022

Nám pomohlo aj dávať dieťatko na polohu tigríka, to je na predlaktí, s hlavičkou pri tvojom lakti. Bude mat napäté nožičky, trochu plakať, čreva sa mu takto uvoľňujú, ale treba počkať až kým sa tie nožičky uvoľnia.. alebo opakovať častejšie. Uvidis podľa svojho pocitu. A potom masáž môže tiež pomôcť uľaviť brušku.

katkine_terapie
27. nov 2022

Autorka: tak to bude skor jednorazova zalezitost (ak davas toto mliecko od narodenia a az teraz je problem, mlieckom by to nemalo byt, ak ste nemali nejaku crevnu virozu, po ktorej by jej mohlo docasne prestat travit napriklad laktozu). Takze daj rascovy/fenyklovy cajik (harmancekovemu by som sa vyhla, je to silny alergen), masaz bruska (moze byt aj Pupikom), Probiofix Inum, cvicenie nozickami (pokrcis nozky k brusku niekolkokrat), mozes dat dietatko aj na brusko, masiruju sa tym traviace organy. Ak nepomoze a bude mat dietatko krce, treba zajtra ist pediatrovi, ale malo by sa to upravit.

autor
27. nov 2022

Ďakujem vam všetkým za rady ❤️❤️❤️

bbarboraap
27. nov 2022

Nám výborne pomáhal Espumisan pre bábätká a tiež rektalnu rúrku strčiť do zadočku. Prdíky krásne vysyčali a bol kľud.

danielahamar
27. nov 2022

Zmenit mlieko, najprv na bezlaktózove a ak nepomôže, tak na abkm

autor
27. nov 2022

@bbarboraap ako sa presne používa ta rektalna rurka?a kvapiek kolko do mliecka?moze sa espumisan dávať aj pred spaním?

bbarboraap
27. nov 2022

Áno, Espumisan by mal "rozbiť" vzduchové bubliny v črievku, aby ich bábätko ľahšie vypuklo. Rektalnu rúrku kúpiš v lekárni, krátka gumená(plastová?) rurka. Bábätku nadvihnes a pokrcis nožičky, ako keď merias teplotu alebo zavádzaš čipok. Potom pomaly vsunies rúrku správnym koncom, treba trošku vazeliny na to dať. Cca 1-2cm, sama uvidíš, to sa rýchlo naučíš. A cez tú rúrku ti vysyčia prdky, prip. sa bábätko aj pokakalo keď sa uvoľnil ten vzduch. Majú všelijaké, nám sa osvedčila úplne obyčajná oranžová.

bbarboraap
27. nov 2022

Počet kvapiek je napísaný v pribalovom letáku, tuším od hmotnosti to záviselo, presne si to nepamätám.

bbarboraap
27. nov 2022

Takáto

autor
28. nov 2022

@bbarboraap Veľmi krásne ti ďakujem za vysvetlenie.Velmi si mi pomohla.❤️😍

bbarboraap
28. nov 2022

Teším sa❤️dobre sa pamätám na tie horory s prvým bábätkom 🤗to sa všetko zlepší. Držte sa