Bacile v nošteku 19 mesačného syna

marusia9
20. apr 2017

Ahojte potrebovala by som poradiť so synom teraz 19 mesačným sa od novembra trápime neustále má v nose streptokoka a hemofila, stále ma sopliky v zime každý mesiac laryngitida, teploty a brali sme už 7 atb a neustále sa mu to vracia.Mali ste niekto podobný problém a čo by nám pomohlo lebo tých atb je už strašne veľa.Dakujem

dada07
20. apr 2017

Ahoj, nie som lekarka, ale tolko ATB sa mi zda vela. Nasi boli soplavi stale, ale dcerka brala ATB az v 4.5r, maly mal opakovane zapaly ucha, tam tie ATB boli asi opodstatnene. Nasa dr hovori, ze keby robili vytery normalnej populacii, v polovici by sa nasli bacily tohto typu. Ja by som raz skusila ATB nedat a vytrvat na lokalnych ATB (Pamycon a spol) spolu s nosovymi kvapkami, aby mal priechodne dutiny.

marusia9
autor
20. apr 2017

No len malý má stále aj vysoké crp naposledy sme mali 41 teploty a skončili sme v nemocnici a ako 8 mesačný sme tiež boli v nemocnici tyzden vtedy mal dáku infekciu a bral svoje silné atb.potom sa leto držal a na jeseň sme začali . Vždy sa snažíme čakať keď sú teploty len jemu vždy ide hore crp.

ewelyn3
20. apr 2017

Skus s nim ist na ORL, nech mu stria sondu do nosa a pozru nosnu mandlu. My sme mali taky podobny problem, chyba bola nakoniec v tej nosnej mandle, bola z tych castych soplov a zapalov neprimerane zvacsena a museli ju dcerke vybrat. Mala vtedy 2 roky a 4 mesiace. Doktor mi vysvetlil ze zvacsena mandla sa potom akoby zvrhne a sama je zdrojom soplov a problemov...plus ak ma v dutinach usidlene tie bacile ako pises, ziadne ATB ich nevyliecia, ked na dutiny tlaci ta velka mandla a drzi ich tam pekne v teple, ze nemozu von. Ked dcerke mandlu vybrali (v celkovej anesteze, nebolo to nic hrozne), chytili ju par dni na to take sople jak svina...cistili sa jej konecne uvolnene dutiny, ale tie zople hrali vsetkymi farbami. Doktorka jej dala ATB, vyliecila sa a odvtedy je pokoj. Dovtedy sme sa trapili ako ty. Drzim palce!

marusia9
autor
20. apr 2017

@ewelyn3 boli sme aj na orl ale že ťa mandla nie je až taká zväčšená poslali nás ešte na alergologiu a že ŠK sa tam nič neukáže tak že ju môžeme vybrať zle až keď bude mať 2 roky.Teraz čakáme na výsledky .A ďakujem za odpoveď