Bakerova cysta
ahoj moj syn ma pod kolienkom bakerovu cystu,stretli ste sa s tym niekto ...
@defulik ahoj, ano vyzera to tak.
@sofinka238 ahoj a co na to prosim?
My sme boli na ortopedii a vytiahli mu to ihlou, ale vraj sa to môže vratit
Dobrý deň, syn (5r.) má asi pol roka v zakolennej jamke pravdepodobne Bakerovu cystu (resp.dve). Kvôli dlhej čakacej dobe u detského ortopéda ho manžel zobral ku svojmu, neviem či sme urobili dobre, rieši sa tento problém u detí inak ako u dospelých? Ortopéd odporučil natierať Fastum gelom a dal žiadanku na sono a MR. Na sono ideme zajtra, dá sa podľa neho určiť či sa jedná naozaj o cysty? Je potom nutná aj MR? Neviem ako by ju syn zvládol. Inak natierame každý večer aj ľubovníkovým olejom, ale zatiaľ bezo zmeny. Ďakujem.
@defulik ahoj. Presne takéto to ma aj naša 8 ročná dcera
Boli sme s tým keď mala 6 rokov na ortopédii. Už s tým nechodíme, niekedy si to všimnem inokedy nie ako keby to raz mala väčšie a raz mensie. No dnes som si to vsimla a ostala som v panike. Vám to ako riešia? Boli ste na operácii s tým? Ja nechcem ale nechcem ani nič podcenit
@mircova ahoj. Presne takéto to ma aj naša 8 ročná dcera
Boli sme s tým keď mala 6 rokov na ortopédii. Už s tým nechodíme, niekedy si to všimnem inokedy nie ako keby to raz mala väčšie a raz mensie. No dnes som si to vsimla a ostala som v panike. Vám to ako riešia? Boli ste na operácii s tým? Ja nechcem ale nechcem ani nič podcenit
@len_leninek ahoj. Presne takéto to ma aj naša 8 ročná dcera
@defulik toto keď som uvidela u mojej dcérke tak mi až zle prišlo. Ze co ak je to niečo vážne? Tumor, rakovina hneď ma takéto veci napadli
No ja som velmi uzskostliva, moja diagnóza.sli sme s tým k Dr, vraj to je neškodné ganglion. Ale prešli 3 roky a stále ju tam ma. Raz menšiu raz väčšiu a tvrdú. Na bolest sa nesťažuje. Cvičí, predtým robila gymnastiku
@len_leninek ako ste dopadli, čo to bolo? A už s tým máte pokoj?
@katarina.banska ahoj, náš to mal 10 mesiacov, ako 5 ročný. Sono potvrdilo, že je to Bakerova cysta. MR sme potom už nedali robiť. Natierala som mu to každý večer tým ľubovníkovým olejom asi po dobu 4 mesiacov a potom to zmizlo.
@len_leninek tak to je super a už sa vám to nevratilo vôbec?? U nás ako keby sa to posunulo vyššie. A nebolelo ho to vôbec ani keď si natierala?
@katarina.banska nie, nevrátilo sa to. A nebolelo to. Ale už ste asi poriešili sj vy, keďže je to skoro 2 roky stará otázka 😁

@mircova makemu som vcera toto nasla, myslite si prosim, ze je to ta cysta dievcata?