Baktérie v hrdle u 2-ročného dieťaťa
Ahojte. Potrebujem radu.
Dnes mala 2.r dcéra výsledky zo steru hrdla. Prakticky jej odber spravila lekárka kvôli staršej dcére ktorá veľmi kašlala a mala problém 3 mesiace s nádchou, preventívne či nieje nosičom. Vyšlo viď foto. S touto baktériou som sa nestretla ani citlivosť na ATB z laborky neposlali a ORL lekárka uzavrela že je to bežné netreba riešiť. Ale teda sila internetu a poznámka masívne ma vystrašila. Prakticky to čo nášli stašej dcére nemala mladšia a naopak. Budem rada za Vaše skúsenosti. Ďakujem.
@anonym_autor ja nechapem naco teda chodite k ORL lekarke ked jej neverite.. ved je studovana presne kvoli tomuto a ked povie ze je to bezne tak je to asi bezne. Ci si myslite ze na modrom koniku su mamicky viac studovane? Ja nechcem byt blba len nechapem fakt
Pokiaľ tvoja dcéra nie je imunokompromitovaná, novorodenec alebo pacient na jednotke intenzívnej starostlivosti (čo predpokladám, nie je) tak nie je dôvod to riešiť. Proste sa dotkla niečoho čo nebolo úplne čisté (napr. kachlička v kúpelni) čo malo tú baktériu, dostalo sa jej to do úst a odtiaľ do hrdla. A tam si to žije.
@anonym_autor ja nechapem naco teda chodite k ORL lekarke ked jej neverite.. ved je studovana presne kvoli tomuto a ked povie ze je to bezne tak je to asi bezne. Ci si myslite ze na modrom koniku su mamicky viac studovane? Ja nechcem byt blba len nechapem fakt
@annnna18 niekedy skúsenosť reálna je viac. Napíšem príklad . Dcéra keď mala rok stratila hlas zachripla po mesiaci urobili stery vysiel zlaty stafylokok podla lekara takisto bežne sa vyskytujúca baktéria, neriešiť isto nespôsobuje stratu hlasu. Po ďalšom mesiaci som vyžiadala ATB podľa citlivosti nasadil po 3 dňoch bola úplne OK. A jeho záver? Ešte som sa stým nestretol ale každé telo je iné. Čiže preto sa pýta pre lepší rozhľad.
@annnna18 niekedy skúsenosť reálna je viac. Napíšem príklad . Dcéra keď mala rok stratila hlas zachripla po mesiaci urobili stery vysiel zlaty stafylokok podla lekara takisto bežne sa vyskytujúca baktéria, neriešiť isto nespôsobuje stratu hlasu. Po ďalšom mesiaci som vyžiadala ATB podľa citlivosti nasadil po 3 dňoch bola úplne OK. A jeho záver? Ešte som sa stým nestretol ale každé telo je iné. Čiže preto sa pýta pre lepší rozhľad.
@anonym_autor ako kazdy reaguje inak ako bezna flora by to bolo ojedinele ale masivny nalez je ine podla mna a hlavne je to zo skupiny Yersinia. Beru sa do uvahy aj priznaky. Asi by som ziadala druhu konzultaciu.
@anonym_autor atb sa podávajú v ohrození života a nie na zachrípnuté hrdlo, telo s baktériou bojuje, tak sa posilňuje imunita. Podaním atb sa imunita oslabuje tým, že narúša zdravú mikroflóru, ak bude dieťa v škôlke každé 2 týždne choré, budeš vedieť prečo, vtedy nenadávaj na lekárov, ale na seba, pani doktorka.

Prikladám foto.