Berú tínedžeri lieky sami pravidelne alebo zabúdajú?
Ako to mate vy? Ak maju brat denne lieky napr na akergiu, beru ich napr ak maju 17 rokov sami alebo zabudaju neberu ?
@simona825 Mám 11ročnú (onedlho 12), berie antiepileptiká, cez týždeň jej ich ráno nechám pri mojom odchode vedľa šálky s čajom, cez víkend a večer (berie 2x denne) sa jej len spýtam, či si vzala a väčšinou áno (ak zabudla, vezme si po mojej otázke).
Mojej roztrzitej 15 r dcére som kupila liekovku, nadávkujem na týždeň a má to na stole, berie s raňajkami. Že zabúda je jedna vec, berie na alergiu a vitamín D, ale raz mi vzala dvojitú dávku a až keď to zapila, tak si to uvedomila. Odvtedy liekovka.
Je sportovec , berie lieky na alergiu tri keat denne, je chlapec, ma nadavkovane ale idu na vikend na zapasy a nevezme, nie som tam s nim , kontrolujem to a pridem asi o nervy toto dookola plus to berie na lahku vahu ze o nic nejde
Je sportovec , berie lieky na alergiu tri keat denne, je chlapec, ma nadavkovane ale idu na vikend na zapasy a nevezme, nie som tam s nim , kontrolujem to a pridem asi o nervy toto dookola plus to berie na lahku vahu ze o nic nejde
@simona825 treba poprosit trenera o pomoc. A urcite nech si da tu pripomienku. Len nech si ju da tak, aby nebol v zapase v danom case. Kazdopadne, ked nevezme, bude mu zle - sam pride na to, ze je lepsie to brat.
@simona825 čo by sa stalo keby nezobral? Pokiaľ ide len o nejaký diskomfort tak by som to nechala na neho, je dosť starý aby zvážil či si dá pripomienku alebo sa bude trápiť.
No berie liek pod jazyk Ragwizax co je vlastne alergen ktory ma kazdy den , aby si jeho telo na to zvyklo, liecba je tri roky a viem ze plno rodicov toto nevydrzi a prestane po case, nas cakaju este dva roky a je to o drzku uz teraz, ako ked zabudne nic sa nedeje ale musi brat pravidelne tri roky, ako ste to mali vy vydrzali ste?
Su to lieky len na alergiu. Netreba zas z toho robiť veľkú vedu. Dať pripomienku do mobilu a hotovo
No berie liek pod jazyk Ragwizax co je vlastne alergen ktory ma kazdy den , aby si jeho telo na to zvyklo, liecba je tri roky a viem ze plno rodicov toto nevydrzi a prestane po case, nas cakaju este dva roky a je to o drzku uz teraz, ako ked zabudne nic sa nedeje ale musi brat pravidelne tri roky, ako ste to mali vy vydrzali ste?
@simona825 moj 11 rocny berie lieky od cca 4 rokov a este asi dlho brat bude, jeden liek mu planuje doktorka v kratkom case vysadit na skusku. Zvykol si, ja tiez a uz to berieme ako sucast zivota, ako sportovcovi to prinieslo obrovske benefity. 17 rocny - on nema na vyber, stitna zlaza nie je sranda a bez liekov to s nim pojde dolu kopcom. Tiez je sportovec a vie, ze vykon pojde prudko dole, ak vysledky budu na .... Takze kazdy den rano, po zobudeni berie a este aj musi dodrzat cast bez jedla. No a este sa pridam ja - dala som sa na jedovu imunoterapiu - mam to na 5 rokov. Zo zaciatku som chodila na injekcie raz tyzdenne, teraz 4,5 roka budem chodit raz za miesiac - nie je to kazdy den, ale je to liecba. Ak raz chcem byt bez rizika, ze ma osa zabije, tak nemam moc na vyber. Mala by si mu to tak vysvetlit. Nedodrzana liecba nema vyznam, neliecena alergia moze mat naozaj dosledky na zdravie, vykon a podobne. Ma 17, mal by to uz chapat. Aj to, ze raz bude bez liekov je motivacia.
Su to lieky len na alergiu. Netreba zas z toho robiť veľkú vedu. Dať pripomienku do mobilu a hotovo
@anonym_0fde94 len lieky na alergiu? liecba alergie je LEN? jedna vec je zodpovednost 17 rocneho a druha vec je liecba samotna. Nie je spravne to bagatelizovat.
No ved to, ze je to liecba alergie, ktora ak sa za esba bude mat dosledky a syn si to neuvedomuje teraz mu nic neni cize to tak aj berie, ja tlacim, kontrolujem a caka ma to este dva roky nervov s nim ale viem ake to je dolezite a tie nervy mi stoja preto za to ale viem ze vela rodicov to po roku vzdalo
Nie nezabúda, berie si lieky samo aj v mladšom veku, uvedomuje si svoju diagnózu aj to že tie lieky brať musí. Včas povie keď sa už míňajú

mam 17 rocneho s liekmi na stitnu zlazu - uziva sam, nezabuda, nepripominam
mam 11 rocneho s liekmi na alergiu - pripominam mu, ze si ma dat, ale sam si odmeria, sam si vezme tabletku, umyje odmerku