Bezpečné lieky pre dvojmesačné bábätko po očkovaní
Ahojte mamičky, chcela by som poprosiť o radu. Máme dvojmesačnú dcérku a čaká nás očkovanie proti rotavírusom. V prípade vedľajších účinkov, verím, že žiadne nebudú🙏🏻, mi poradila pediatrička Paralen čípky alebo sirup Nurofen a proti hnačke Espumisan. Ak by som ale chcela použiť ten Nurofen, tak on sa má používať od 3 mesiacov veku dieťaťa a neodporúča sa bábätkám do 5 kg. Malá v čase očkovania ešte nebude mať ani 5 kg ani 3 mesiace. Vedeli by ste poradiť zo skúseností niečo iné?
Čapik môžeš prerezat na polovicu ale pozdĺžne....u nas v pohode toto ockovanie bez vedľajších príznakov 🙂 držím palce
Proti rotavirusom sa dava vypit,neockuje sa
@evcagabi a co sa robí prosím ta? Je to ockavanie, su len rôzne formy...
Nic ine nie je, budes davat paracetamol - paralen alebo panadol podla vahy. Na Rotarix reakcia v podobe horucky nebyva, ale zvycajne sa ockuje spolu s hexavakcinou, vy idete zvlast?
Na odporucanie lekara mozes podat aj Nurofen, ale neodporuca sa to kvoli oblickam. Verim, ze to ani nebude potrebne.
Nam stacil viburcol, doporucila doktorka sj thuyu ale nebolo treba. Po prvom ockovani vacsine deti nic nie je. Skor po druhom.
Inak na zaludocne problemy nesmies davat ibuprofen ( co je nurofen, nureflex), cize bud ten paracetamol, alebo potom radsej espumisan, ci nejake setrne probiotikum. My sme z toho ockovania nemali nic, iba mal trosku bolave brusko podvecer. Ale inak uplne oki. Nam dala lekarka vtedy ten beneuron a potom mama aua bauch odporucila kupit.
Neviem, ale z Rotarixu zvycajne nebyva teplota, skor traviace problemy.
@anomylka omg ty si odkiaľ spadla
Dúfam ze si troll
Vraj vypýtaj si zloženie, to je návod. Každý súdny človek si to zloženie vie najst aj precita pribalovy leták samozrejme a potom dieta aj tak zaockuje keďže žijeme v 21.storoci a mame tieto vymoženosti vedy a pokroku
@anomylka omg ty si odkiaľ spadla
Dúfam ze si troll
Vraj vypýtaj si zloženie, to je návod. Každý súdny človek si to zloženie vie najst aj precita pribalovy leták samozrejme a potom dieta aj tak zaockuje keďže žijeme v 21.storoci a mame tieto vymoženosti vedy a pokroku
@kikusenka1 No, my ideme v prvej polke júna na Rotavírusy a deň pred 4tým mesiacom na Hexavakcínu. Nechcem dávať druhú várku Rotarixu spolu s Hexavakcínou. Ty myslíš zrejme povinné očkovanie, nie? A ďakujem za info☺️
@kikusenka1 No, my ideme v prvej polke júna na Rotavírusy a deň pred 4tým mesiacom na Hexavakcínu. Nechcem dávať druhú várku Rotarixu spolu s Hexavakcínou. Ty myslíš zrejme povinné očkovanie, nie? A ďakujem za info☺️
@janie7 naša doktorka dáva naraz ockovanie aj s rotavirusom. Ale našťastie to bolo u nás bez teploty akurát bol par dni uplakany
@janie7 naša doktorka dáva naraz ockovanie aj s rotavirusom. Ale našťastie to bolo u nás bez teploty akurát bol par dni uplakany
@kikusenka1 vacsina doktorov to tak robi, je to bezny a bezpecny postup. Ale da sa aj zvlast, ako to robi autorka. Akurat teda prva davka rotarixu by mala byt podana do 12 tyzdnov veku.
@kikusenka1 vacsina doktorov to tak robi, je to bezny a bezpecny postup. Ale da sa aj zvlast, ako to robi autorka. Akurat teda prva davka rotarixu by mala byt podana do 12 tyzdnov veku.
@anavixy ano viem ze sa to da aj oddelene. Autorke som písala našu skusenost. Myslela som som ze keď sa podáva proti rotavirusom vodička tak je to len par dňový rozdiel
Pokiaľ viem, kym dieťa nemá 5kg, nezaockuju ho
Ďakujem krásne za informácie.

Proti rotavirusom sa dava vypit,neockuje sa