Biela vyrážka pri konečníku. Čo to môže byť?

silvikaa
19. dec 2008

ahojte, mam s malym tento problem - asi pred 8 dnami sa mu pri konecniku vyhodila vyrazka. vyzera ako klasicka biela nahnisana vyrazka, ktora praskne, zahoji sa a je po nej. aj som si to najprv myslela. ale nie je to tak. aj ked to puklo, hnis z toho nejde, ani nic ine, ale spravi sa to opat, je to akoby tvrda biela gulicka. nemizne, nemeni sa. neviete co je to a co s tym mam robit?

riskokatka1
19. dec 2008

silvi,a nebolí to?

silvikaa
autor
19. dec 2008

myslim, ze nie. aj kd s istotou to povedat neviem, ale ked ho mam rozbaleneho, nechyta si to, nai nic a cez den je uplne vysmiaty.

riskokatka1
19. dec 2008

nemôže to byť podkožný tuk?..teda,neviem,pri takom malom dieťatku.Ja by som asi behla doktorke.Inak,trošku otočím,ja som mala tiež také guličky v okolí pyskov a doktor mi povedal,že sú to upchaté žliazky a časom to zmizne.Mal pravdu.No občas sa mi to ešte spraví a zmizne tak do 2 týždňov.

silvikaa
autor
19. dec 2008

hm, mozno by to aj mohol byt ten tuk, ja fakt neviem. ak to do par dni nezmizne, urcite behnem k doktorke, lebo fakt neviem, co na to mam dat.

riskokatka1
19. dec 2008

tak daj potom vedieť

silvikaa
autor
19. dec 2008

dakujem 🙂

nicolas08
19. dec 2008

Silvi aj môj malý to má , včera som si to všimla, myslela som že to má z plienok, alebo že sa mu prerezávajú zúbky,manžel mu šiel na to kupit mastičku tak uvidím pa 😉

silvikaa
autor
19. dec 2008

nicolas08 - a aka masticka to je?

nicolas08
19. dec 2008

v lekárni bola zarábaná, nátov nemala, manžel len pýtal na zaparenie masť 🙂

silvikaa
autor
19. dec 2008

len ja som skusala masticky na zapareniny a nepomohli - tie co dostat klasicky kupit? myslis, ze ta z lekarni je specialnejsia? a uz si ju dala? zabrala?

veronika81
21. feb 2010

Ahojte,
potrebujem poradiť, malému sa včera urobili také biele vyrážky na ritke, ale iba tesne pri vchode, tam kde sa mu zadoček spája. Sú to také maličké biele ako keby vredy a celkovo je tam koža červená. Natrela som na noc poriadne sudokrémom, ale nepomohlo, ono to asi nie je klasická zaparenina. A myslím, že ho ti aj bolí, lebo mrnčí keď mu utieram zadoček.
Ešte dodám, že som asi pred týždňom začala používať nové vlhčené utierky, Pampers, doteraz sme ich nemali. Môže byť aj to príčina?
Čo by som mu mala na to dať?

Inak, máme práve problémy aj s pipíkom, má ho zapálený, mal pod kožtičkou hnis, ale už sa to lepší, máme lokálne antibiotikum (boli sme včera na pohotovosti, tam nám predpísali) a robíme repíkový kúpeľ. Neviem, či to môže aj s tým súvisieť.

Ďakujem za každú radu

florule
21. feb 2010

Ahoj, tak malý má taky tu bílou vyrážkuna zadečku a taky se to udělalo, když jsem začala používat vlhčené ubrousky Pampers. Koupila jsem osvědčené bílé ubrousky z DM, mažu rybilkou a podstatně se to zlepšilo.