Biele škvrny v hrdle 14 mesačnej dcérky
Včera malá ochorela (14 mesačná).Začalo jej tiecť z nosa ako z vodovodu,celý deň mala 38st teplotu a zachrípla.Večer ako plakala,som si všimla,že má biele fľaky v hrdle,tak sme hneď ráno bežali k dr,v domnení,že má angínu.Tá jej nazrela do hrdla a vraj ,to má od mlieka?,(malú dojčím).Sama nevedela čo to je,vraj či to nie je žaba,ibaže malá má pusinku čistú,až na to hrdlo.Poslala nás na crp -to vraj bolo vyše 30 a keďže vo vnútri mala nejakú ženskú(evidentne dáka z dákej firmy,lebo predtým obchádzala s kabelou všetky ambulancie)tak nám len vo dverách predala recept na Unasyn a čípky,ak by sa to zachrýpnutie v noci zhoršilo a malá nemohla dýchať.Teraz som jej doma zas pozrela hrdielko a veru od mlieka to nemá,lebo sú to doslova biele bodky.Môže byť soor len v hrdle,bez toho aby napadol zvyšok úst?Som z toho jeleň,evidentne ako naša pediatrička 😠
@kaara1980 nie je to herpangina? Moj syn to mal 2x a takto sa to nejako prejavovalo.
@kaara1980 my sme mali herpanginu ale zacalo to teplotami cez 39 az skoro 40..najprv len cervene hrdlo, potom aj povlak ale ten sa uz pooludni zmenil na bodky....prebehlo to velmi rychlo do 3 dni pokles teploty 4 den bez teploty. a bez problemov. ale CRP sme mali do 8.
Hranica CRP 20-40 sa povazuje uz za moznu uvahu o bakterialnej infekcii. Do 20 je virusova. Aj tak nerozumiem, ved Unasyn je antibiotikum. Takze aj doktorka napokon asi usudila, ze to nie je z mlieka ale je to bacil a dala Vam antb.
Okrem toho to moze byt aj mononukleoza...aspon u nas pri tych teplotach bolo podozrenie....ale vzhladom k CRP pod 8 sa to vylucilo....U vas kedze mate dost vysoke CRP to nie je az take jednoznačne....
Ja by som určite trvala na vytere z krku. DO 24 hodin uz bude predbezny vysledok, doktorka sa moze informovat telefonicky v HPL. DO 48 hodin ak prebezne zachytia patogen, spravia citlivost na antb. Doktorka urcite sa bude vyhovarat ze tie vysledky dojdu o tyzden, ako fyzicky mozu, ale ona moze zavolat hoc kedy do laboratoria (HPL) . Nedaj sa odbyt. Ja neznasam doktorky ktore neurobia ani vyter a uz davaju antb. hoci ani nevedia ci je citlivost spravna..aj ked myslim ze Unasyn je zo skupiny Penicilinov a teda je to prva volba pri streptokokovej angine....ak ju mate tak to nepodcenuj...a antb. treba....pri mononukleoze a herpangine...nedavaj nic.....
Ani nejake Chloratum....homeopatika nie su bylinky, a nemaju sa davat mirnix dirnix....aj ked ja som skor uplne proti nim....tot ale uz ina tema....
Dufam ze nemas Macuchovu doktorku, to mi ju strasne pripomenulo...ta na vsetko co mala moja v ustach povedala, ze je to od mliecka....odisli sme od nej....

Vyskúšaj dať malej Natrium Chloratum, ja to dávam malému vždy keď má niečo v puse, buď afty, alebo nejakú ranku.