Bol niekto s dieťaťom v nemocnici kvôli Covidu-19?
Ahojte maminy, keďže mojej dcére sa už 10 dní stále vracia teplota každých 12 hodín pri covide už viac ako týždeň, premýšľam, že sa asi dostaneme do nemocnice, lebo už neviem, čo robiť. Robili sme domáci CRP test, bol negatívny, takže antibiotiká jej asi netreba. Bol tu niekto v nemocnici s dieťaťom kvôli covidu?
@scorpionflower1 nemerali mi CRP, dali mi ich kvôli tak dlhej teplote a áno, pomohli mi. Konečne som bola bez teploty
@luliu ja si tiež myslím, že za pokus by stálo dať jej ATB, ale naša pediatrička si to nemyslí. No, ak sa zajtra pani doktorka nerozhýbe, tak idem na infekčné.
A skúsila si neznášate pri 38.5 ale ešte počkať chvíľu?
Napr. do 38.8. Či nezrázaš príliš skoro a preto sa točíte.
@janage Skúšala, ide jej to stále hore, zastaví sa to na cca 38,7 - 38,8 a to už ju nenechám bez lieku.
@scorpionflower1 skus davat imunoglukan acute plus C, D a zinok. A popros pediatricku aspon o ten Isoprinosine. Ak sa stav nepolepsi, o par dni ju kontaktuj opät, prípadne konzultuj s inym dr.
@katkine_terapie Teraz som jej začala dávať Imunoglukan (pred tým ho brala tiež, ale mala som pocit, že je to nanič) D aj C jej dávam. Zajtra pediatričke budem volať už 4x, mám pocit, že to nemá zmysel. Ešte jej zajtra dám šancu, ak to bude zas to isté, tak si budeme musieť poradiť sami a pojdeme na infekčné. Isoprinosine som čítala, že nepomáha, ja neviem, každý doktor iné tvrdí. Jeden to predpíše a druhý povie, že sa to má dávať len deťom s nedostatočnou imunitou a nie zdravým.
@scorpionflower1 moj ho dostal ked mal covid v dvoch fazach.
@katkine_terapie a to bol ten sirup? Alebo ešte nejaký iný Imunoglukan? Lebo to tuším nie je Acute, čo mám ja.
Ak sa zastavi na 38.8 chvíľu by som nechala 2, 3 hod. Ja napr ak dcéra nemá 39 a viac a spi, nebudím a nezrazam. Ale sledujem. A v prípade, že ide je 39 a viac už podám liek.
@janage Neviem, ja keď ju vidím, že je už malátna, tak jej dám sirup. Doktorka vraví, že od 38,5 sa má zrážať, lebo to už začína byť pre dieťa škodlivé. Toto je taká vec, na ktorú má každý pediater iný názor.
@scorpionflower1 tento: https://www.benulekaren.sk/imunoglukan-p4h-acut... Ale teda my sme mali tabletky, moj je uz väcsi. Aj Isoprinosine sme mali tablety, ale urcite je aj sirup pre mensie deticky.
@katkine_terapie A pomohlo vám to? Dcéra ešte tabletku neprehltne.
@scorpionflower1 a nemôže jej byť niečo iné?
@scorpionflower1 ano, potom sa to zlepsilo. Ale presne co zabralo neviem.
Imunoglukan P4H® ACUTE! 100 ml
Imunita1 • Dýchacie cesty2
100 mg IMG® + 26,4 mg vitamín C +5 mg zinok + 5 rastlinných extraktov (pelargónia + baza + ríbezľa + rosička + huľavník) / 10 ml
Tekutý výživový doplnok určený na krátkodobé použitie.
Účinky
synergický účinok 8 aktívnych látok
1vitamín C, zinok, baza a rosička prispievajú k správnemu fungovaniu imunitného systému
vitamín C prispieva k zníženiu vyčerpania a únavy
vitamín C a zinok prispievajú k ochrane buniek pred oxidačným stresom
2pelargónia, rosička a huľavník prispievajú k normálnej funkcii dýchacích ciest
Použitie
určený na krátkodobú podporu imunitného systému a dýchacích ciest
vhodný pri prvých príznakoch vyčerpania a únavy
dávkovanie podľa telesnej hmotnosti
pre deti od 3 rokov a dospelých
@scorpionflower1 hej pravda. Ale asi by som skúsila. Keby teplota stúpla hneď po vyprchaní liekov, ale keď až po 12h. Aký má dcéra ten kľúdový režim? Je v posteli? Leží, sedí? Lebo v nemecke bude musieť na tej posteli dáko vydržať. Max. sa prejde po izbe ak bude kde. Ja keď som bola ako dospelá na infekčnom nesmeli sme ani na chodbu.
Tam sú prísnejšie režimy. Skúsila by som to ešte doma ak nemá iné zhorsijuce sa príznaky.
Keď som bola s dcérou na neuro nebolo sa v tej izbe kde hnúť.
@scorpionflower1 inak naša dr. že najlepšie začať pri 39. Tam za riadim aj tým, či dieťa má bolesti.
A ja by som odporučila pripadne colostrum. To máš určite aj v tekutej forme.
@janage Ona lezi alebo sedi, bid si kresli, sklada lego alebo pozera rozpravky. Obcas ju musime krotit, aby nebehala. Ja ani nechcem do tej nemocky s nou, lebo nemam pocit, ze ma nejake strasne priznaky. Je, pije, cika, nehnackuje, nic ju neboli, mierne kasle a ma sople, len ta teplota jej vyjde vzdy. Zacne to po 11-12 hodinach od podania Nurofenu na 37.1 a za 2 - 2,5 hod je to na 38.5 - 38.7. Ja by som len chcela, aby ju videl nejaky doktor.
@gertrudaosem To je otazka za milion. Na to potrebujem, aby ju pozrel nejaky lekar, ci nema nieco ine este okrem covidu.
@scorpionflower1 nápodobne
@scorpionflower1 a ešte jedna vec pokiaľ si nemala covid s ňou a dajú vás nacovidové. V izbe ste viacerí, rátaš s možnosťou, že sa nakaziš tam?
Pokiaľ dieťa nemá iné zhoršené príznaky, celkový stav sa nezhoršuje počkala by som ešte pár dní, to už zrejme bude negativna a išla na normálne k lekárke na komplexné vyšetrenie. CRP zopakuj každé 3 dní. Či sa nepohlo.
@janage Ja aj muz sme tiez pozitivni, muz bol bezpriznakovy a ja som bola chora tak 3 dni. Ale podla mna uz v najblizsich dnoch budem negativna. Ona ma tu ciarku na teste uz taku slabsiu, takze asi sa jej telo toho zbavuje postupne. Ale bojim sa, aby jej nebolo cosi horsie a ja to nezbadam. Zajtra volam tej doktorke, uvidim, co mi povie. Nezhorsuje sa jej nic, ona to ma 10 dni prakticky stale rovnake, minuly tyzden mala aj taky den, kedy bola 22 hodin bez teploty a potom zas to islo kazdych 10-12 hod teplota. Najprv jej tiekla len voda z nosa a mala cervene hrdlo, potom sa jej zhorsili sople, ale stale ich ma bezfarebne a trochu zacala kaslat a poti sa, ked zaspi.
@scorpionflower1 jasné chápem. Skus aste to CRP zopakovať moja dcéra mala zápal pľúc, ale tam sa sledovalo CRP a stúplo postupne na 55 potom kleslo na 22 ale rtg už potvrdilo zápal. Len jej sa kašeľ pridal neskôr a zhoršoval sa.
@janage Zajtra jej spravim este CRP, a chcem, aby ju dr. popocuvala. Ona o cosi viac kasle ako vcera a predvcerom, ale nie je to nic strasne, v noci sa na to nebudi a cez den zakasle tak 7-8-krat, ja som na zaciatku covidu mala strasny dusivy kasel, ale za dva dni bolo po nom.
Dcera ma hlavne zapchaty nos, stale jej to musim prepchavat a davat sprej do nosa, sople jej az tak netecu, ale upchaty nos ma riadne. Ja mam pocit, ze ten kasel ma skor zo zatecenych hlienov z nosa., lebo ten nie je taky prieduskovy.
Keby sa tie reploty aspo.n nejak znizovali, ale stale ich ma take vysoke. Teraz je to 7 hod odkedy som jej dala Nurofen, bola som jej odmerat teplotu a ma 36.0, ale presne viem, ze tak ta 2 hod jej to zacne stupat a sme tam, kde sme boli.
@scorpionflower1 ak má dutiny upchate dlhšie ako týždeň plus tie teploty ešte by som pre istotu poprosila o vylúčenie zápalu dutín takého silnejšieho. Má bolesti pri predklone hlavy? Ak teplota vystúpi v noci merias teplotu ako? Budíš ju? Alebo bezdotykový teplomer? Lebo tie bývajú nie až také presné.
No samozrejme ty sa musíš rozhodnúť ja by som naozaj do tých 39 nechala spinkať. Tým spotenim v noci by teplota mala klesnúť sama. Anasa pediatrická sa práve prikláňa skôr k teóriei, že teplota nad 38.5 najúčinnejšie zabija "bacily" Na ušká, hlavu hlavne celovu časť, zuby sa nesťažuje?
@janage Ahoj, no nechcem to zakriknut, ale dcera uz od vcera 13.00 nemala vobec teplotu. V noci jej srupla na chvilu na 37.1, ale sama jej klesla. Inak sa zasa strasne v noci spotila. Meriam bezdotykovym, ale ked mam pochybnost, tak meriam aj tym obycajnym. Neboli ju nic, nestazuje sa, tvrdi, ze ju nic neboli. To by som si aj vsimla, ze sa chyta alebo ju nieco otravuje. Prvu polovicu noci dychala pekne, potom sa jej zas zapchal nos. Zacala mat vlhky kasel. Chcem sa opytat, co davas detom na vykasliavanie? Nieco co ma aspon trochu prijemnu chut.
@scorpionflower1 ja cibuľová sirup. Chuť nič moc ale pomáha😉

@luliu Ešte otázka, tie ATB ti potom pomohli? Mala si vysoké CRP?