Boľavé bruško 10 dňovej dcérky
Prosím poraďte mi , kojim, dcerka má 10 dní čo jej môžem dať keď sa nevie vykakat. ....? Môžem jej dať feniklovy čajík? Ďakujem
Kákala rano ale snaží sa tlačiť aj teraz a nic .....a má tvrdé bruško 😕
@henika06 na radu pediatricky sme kúpili rektalnu rúrku a trocha ňou posparat na začiatku zadku.Skusila by som masírovať dávať na bruško z čaju sa max vyprdi.Uvidis čo bude zajtra ...tá rurka sa nám zišla potom aj pri kolikach, keď bol zaplyneny je to záležitosť pár eur a je po ruke, keby niečo....
Možno by pomohlo trošku pocvičiť nožičkami. Tak, že ich pokrčíš v kolienkach a jemne pritláčaš k brušku, aby sa rozhýbali črievka.
Dobre je masírovať okolo pupika. A v lekárni predávajú aj kremík PUPIK. Je fajn. A cvičiť . Dávať na bruško aj tak si poprdka🙂.
Skús aj teplý kúpeľ alebo teplý obklad na bruško.
@spuntikmathiasko Dojcila som obe deti a mali aj čaj ci vodu cca od tyzdna. Dieta moze byt aj len smadne a netreba hned "hasit" smad s MM.
@henika06 Ak dávaš Vigantol skus vysadiť.
Mozno sa len potrebuje vypukat, my sme pouzivali espumisan L a pouzivame do teraz, mala ma tri mesiace a uplne super a tiez potom na koliku Biogaia kvapky TOP ani rektalnu rurku nam netrebalo..taktiez vela cvicit s nozickami a masírovať bruško, ulava zarucena ✊👍
Presne ako radia baby 🙂 pocvicit nozickami a ked tak pomasirovat brusko mastou PUPIK 🙂 kruzivym pohybom. nasmu prvemu to vzdy pomohlo ;) cakam druhe a tu mast uz mam kupenu v zasobe ;)
Vy si uvarte harmancekovy caj a vypijte ho. S dcerkou pocvicte s nozkami a polohujte na brusko.
Harmancek je na zriedenie stolice, uvidite pomoze. Fenyklovy ju bude len nafukovat. Rurku az v krajnom pripade. Drzim prsty ;)
Pupik je tiez napomocny.
Všetkým vám ďakujem za rady ....cvičili sme večer včera s nozkami a masirovali sme bruško podarilo sa vykakat ☺☺☺☺ bola som tak šťastna ako by som vyhrala v lotérii milión 😊😊😊 Ďakujem vam
Pozor, rurka je navykova.Len obcas pouzit.Masirovat brusko a nozickami zacvicit.
@evittam Tak neviem ja kojim 3 - prve 2roky, druhe 2,5 a 3 zatial 5 mesiac a ani jedno nemalo pred 6 mesiacom nic ine v puse okrem MM a to 3 sa narodilo v auguste a bolo teplo. Kazdeho vec a kazdeho nazor ja som sa drzala doktorky a mamili.
@meandbaby Ja som rurku pouzivala pri prvom ked sme zacali s prikrmami a mal problem s kakanim a som sa bala, lebo mi tiez tvrdili, ze je to navykove a vtedy mi kamoska povedala, ze ked sa ona o tom radila s mudr., ze sa jej opytala, ci videla niekedy 3 rocne dieta kakat za pomoci rurky? Ale jasne, ze sme pouzivali len ked bolo zle a nie kazdy den. Cca mesiac trvalo to obdobie.
@henika06 Hej a mne mala ked nekakala 14 dni ako kojena a uz aj mudr., povedala, ze je to dost vela tak som ja zjedla dve slivkove presnidavky a mala hned vecer kakala🙂
@spuntikmathiasko Ved v poriadku ja som sa drzala hlavne potrieb dieťaťa a odporúčani pediatra. A mamila?! Cisty vysmech-cest výnimkam. Bohuzial. To už možme byt "odbornickami" na dojčenie kazda-s víkendovým kurzom v Tatrách.😉
@evittam jasne ved kazda si robime ako najlepsie vieme.

@henika06 nie, kojenemu babatku netreba nic okrem mliecka. Cisto kojene babatko nemysi kakat aj 14 dni a vsetko je ok. Ako dlho ti nekaka?