Bolavé kútiky úst dvojročného dieťaťa. Poradíte?

zuzzzik81
13. sep 2015

...chcem poprosiť o radu ako a čim ste ošetrovali bolave akoby prasknute ustne kutiky.....dnes som to objavila u dcerky...ďakujem za každu radu

katrin21
13. sep 2015

chyba vitamin, teraz neviem ci Riboflavin, alebo Pyridoxin... vypytaj si v lekarni, zarucene pomoze....

jumama
13. sep 2015

Babska rada: maz z ucha. Naozaj na to niektori prisahaju 🙂 Alebo toto som teraz davala nasej, poradili nam v lekarni: https://www.magister.sk/produkt/detail/produkty... A mozem odporucit, zabralo to tak za dva dni, potrela som rano a vecer. A cez den si natierala usta jelenim lojom, lebo mala velmi vysusene.

bosoriak
13. sep 2015

Prasknute kutiky byvaju pri nedostatku vitaminu B alebo pri nedostatku zeleza.

sissy27
13. sep 2015

b-komplex v tabletkách ... prípadne calciová masť ako doplnok...

zuz02
13. sep 2015

U mna kutiky byvaju sposobene kvasinkami, preto si na ne davam mast Candibene. Objavuju sa u mna najma vtedy, ak mam stravu prepchatu cukrom (v akejkolvej podobe) a bielou mukou. Takze ja si pri kutikoch upravujem aj stravu a to tak, ze sa snazim zminimalizovat mnozstvo prijatych cukrov a bielej muky. No a suhlasim s nazormi vyssie, doplnit treba aj vit. B.

l_e_n_o_c_k_a
13. sep 2015

nám pomohol framikoin

curovakatarina
22. sep 2015

Môjmu synovi sa tiež robia často kútiky. Vyskúšali sme už rôzne mastičky, ale jednoznačne najviac pomáha maz z ucha. Teraz už používam len to a je vidieť hneď výsledok.

8291
13. okt 2015

Kútik môže mať z nedostatku vitamínu,ale môžu byt aj plesnoveho pôvodu,pokiaľ sa na kútiku robí aj biely povlak a je to najviac viditelne ráno,tak candibenne sprey nastriekat na štetôčku a potierať a ešte premastit ak sú suché d tyčinkou na pery obsahujucu aloe vera a jojobu.2-3 dni a je po kutikoch.