Bolesť a plač pri cikaní
Ahojte, mam prvý krát takýto problém, 2 ročná dcérka mi dnes ráno začala plačkať na záchode že ju bolí pri cikaní, nevycikala sa resp. iba tak cvrkla, je pol tretej a stále nič, pritom pokusy boli asi 4 všetky skončili veľkým plačom, bola som už aj u lekárky, skontrolovala jej vagínku a zistila že je začervenaná, čo som ja samozrejme vedela hneď preto som šla za ňou nech mi poradí čo s tým, dala mi Bactroban že jej to mám natierať, kúpila som aj brusnicový sirup, a ráno mám vraj priniesť moč. Lenže čo keď sa mi vôbec nebude chcieť vycikať, nevyciká sa mi na povel a už vôbec nie v tejto situácii, je vôbec možné aby tak dlho zadržiavala moč 😢 som z toho na nervy a neviem čo robiť, neviete mi poradiť čo s tým, ako jej uľaviť alebo dokedy čakať či sa vyciká alebo nie ☹ ďakujem za rady a odporúčania
@mavisim my sme mali takyto problem s cikanim teraz v lete, moj 6 rocny syn si nestastne udrel bimbisa, a nemohli sme sa cely den vycikat, straaasne, plakal az rucal od bolesti, baby mi tu na mk poradili dat ho vycikat do teplej vody do vane a zabralo to, vyskusaj, drzim palcoky 🙂
@mavisim nevycika sa ani pocas sprchovania? skuste, mohlo by to zabrat, pripadne rychly kupel a v nom sa vycikat a rychlo vypustit vodu, osprchovat
skúste ju dať vycikať do letnej vody. neviem či zaberie, ale za pokus to stojí. tiež si myslím, že tam bude zapal moč. trubice alebo mechúra. držím palce.
ahoj, skus uvarit harmancek taky silnejsi dat do kupela a mala by sa vycikat, ja mam chlapcov ale pomohlo nam to drzim palceky a skore uzdravenie
@stanislavao
@charllotte
@hradnapani
@palculienka123
kočky sprchovala som ju už s teplou vodičkou ale nešlo, ten kúpeľ ešte vyskúšam, len mi teraz spinká, ale sa bojím keď sa nevyciká ani potom, zrejme budem musieť ísť na pohotovosť alebo? keď už bude večer, či čakať až do rána??? ☹
@mavisim no mala by sa vycikat. mozno sa vam teraz pocika, ked spinka. skuste repikovy kupel.
@mavisim skus potom ten teply kupel, myslim, ze urcite zaberie. Keby nie, tak urcite volaj na pohotovost a asi vam aj tak povedia, aby ste prisli. Nemoze necikat cely den, noc ☹
@mavisim ozaj a prijima dost tekutin? ked bude sediet v tej vani, daj jej poriadne napit 😉
@hradnapani no ved to 😒 ked sa zobudi, skusim ten kupel, len dufam ze zistim ci tam cikala ci nie, predsa len, v tolkej vode...
@hradnapani no prave ani velmi nie, nieco vypila doobeda ale je pravda ze nie vela, zjedla potom cele jablcko a teraz na obed aj polievku, zvykne pit aj viac
brusnicovy caj. My sme s malou plakali na zachode obe :( sucitila som s nou, pomalicky pustala moc, ked zdrziavala, bolelo ju brusko. Pomohol aj kupel, ten harmancek ako ti pisu je fajn, a mazali sme ako ked bola mala Sudocremom. Kupila som probiotika a max.tam bolo 3x denne (taky prasok), davala som jej a teplo obliect. Ak by dlho nepisala a pije, moze ist o problem a to by som urcite riesila u doktorky... Moja nepiskala asi pol dna a davala som jej brusnicovy caj s harmancekom. Potom trosku piskala, tak zase do vecera nie, ale uz zabrali probiotika aj caj. Dokonca som urobila aj klasicky slabsi urologicky a pridala trosku do harmancekoveho caju. Inak tam pisu ze do 12 rokov nemoze, ale co si ja pamatam, vzdy bolo do 3 rokov.
@mavisim cikat do vody, nie sprchovat, my sme to mali hrozne, hrozila nam nemocnica, cievka, mali sme opuchnuteho bimbasa, plno liekov a masticiek vyfasovanych od dokiny a nic nezabralo, ani mesocain na umrtvenie, pomohol nam teply kupel, skuste, potom daj vediet ako ste dopadli, dufam, ze vam to pomoze
@mavisim tak este je tu moznost, nechat ju stat po clenky vo vode a nechat pustenu vodu, tiez to spusta reflex cikania a ked ju to zacne boliet, tak nech si sadne vo vody a to uz asi aj sama bude hlasit, ze cikala... ak nepusti po stojacky... a hlavne potrebuje to pitie, pomalicky ale dostatok. Ach jaj, chuda male, nech sa vam to rychlo zlepsi!
@matozazzo tiež som s ňou plakala, nedokážem sa na to pozerať ako trpí ☹ skúsim ešte čajík a dám aj ten kúpeľ
@charllotte určite dám vedieť
@hradnapani ďakujem áno je mi ľúto že taký malý človiečik a neviem jej pomôcť poskúšam všetko ďakujem za rady
Nam sa to stalo predvcerom,kupila som v lekarni Uroval-brusnicovy sirup ma priaznive ucinky na moc.mechur a moc.cesty.Mala plakala pri cikani resp.ucvrkavani.ked isla spat uzila sirup a po zobudeni nacurala plny nocnik sice este trosku mrncala ale vycikala sa.Dnes je uz ok,ale sirup uzivame dalej.
@charllotte
@hradnapani
@palculienka123
@danielita111
@matozazzo
@stanislavao
kocky no prave sa mi vycikala do vane, konecneeee 😒 teraz sedka v teplom repikovom kupeli, akurat som napustala vodu a zrazu to z nej islo ako z vodotrysku chuda moje ani nestihla zareagovat, vsetko co od rana zadrziavala, uvidime ako to pojde dalej, ale som o nieco spokojnejsia, velmi dakujem za vase rady a pomoc 😉 co sa tyka toho sirupu kupila som jej Urinal je to pre deti od 1 roka, tak snad aj to pomoze, budem ju natierat a ak sa nam podari odobrat rano moc, comu moc neverim tak uvidime ci je to aj nieco vaznejsie, dufam ze nie
@mavisim jeaj, tak to je super, ze nemusite na pohotovost ist. no skuste aj rano tak, ze jej pustite vodu. ono to pomaha, ked pocuje tiect vodu. prajem skore uzdravenie a nech sa vam dari a dietatko je spokojne a stastne a nema ziadne potiaze.
Ten brusnicový sirup je super,nič nepokazíš ani slabým urologickým čajom, ale keby mala v moči krv utekajte na pohotovosť. Dávaj jej veľa piť, aj v noci. Držte sa.
@mavisim moja dcéra tiež mala takéto bloky, necikala celý deň, bola som zúfalá, manžel vymyslel to, že ked tvrdo zaspala tak ju položil na nočník takú rozospatú a ona sa hned vycikala samozrejme plný nočník🙂
@mavisim pozor na teplé kúpele ak má náhodou zápal moč. ciest, v teple sa rýchlejšie šíria baktérie
@maruska123 aha, tak to som nevedela, vdaka za radu, inak dnes sa opat vycikala sice az po funuse, do 8mej sme to nestihli, takze odber mocu sa nevydaril ale vycikala sa teraz a zasa do vane, ale uz potom povedala ze neboli, takze dufam ze to bude uz len lepsie 🙂
@svano krv v moci nastastie nebola, to by som hned utekala k lekarovi, dakujem 😉

@mavisim urcite chodte hned k obvodnej pediatricke a pytajte sa na nefrologiu. to moze mat zapal mocovej trubice, alebo mechura. je to velmi bolestive a treba to poriadne preliecit. a davat pozor, aby bola iba 100% bavlna spodna bielizen, po kazdom vycikani ju umyte a nakremujte a nech neprechladne, nesedi vonku na studenej zemi a pod.