Bolesť pri cikaní u 2,5 ročného dievčatka

amia3
12. feb 2021

Dnes vecer sa mala rozplakala pri cikani. Po chvili zase hovorila ze ide cikat a ked docikala, spustila plac ze ju to boli. Potom sa to este raz zopakovalo. Cely den cikala normalne a bez bolesti a teraz toto. Bojim sa, co ma caka v noci. Rano samozrejme zbehnem na pohotovost. Co vam pomohlo pri prechladnuti? Ako jej zatial pomoct? Dakujem

ivka_vasso
12. feb 2021

@amia3 mali sme te isty problem u 2 rocnej dcerky asi pred mesiacom. Utekala som do lekarne kupit URINAL sirup a repikovy sypany caj, z toho som jej robila kupel. Nastastie to rychlo pomohlo a po 2 dnoch bolo po probleme 🙂 samozrejme, keby sa to stupnovalo, alebo by sa stazovala na bolesti bruska, tiez by som to riesila s lekarkou

saxana000
12. feb 2021

Nema susku zaparenu?cervenu?vtedy to lubi stipat pri cikani ak to prislo ale takto rychlo budu to mocove cesty.mali sme pred 2 mesiacmi presne takto istocely den v pohode a vecer rez moc kalny po utreti az ruzovy.Nurofen jej daj okamzite od bolesti lebo sa nebude chciet vycikat vobec.kontroluj teplotu ale ak das nurofen prqvdepodobne jej nevyleti.a pit vela vela vela zriedit moc co najviac inac to boli neskutocne hlavne ten posledny cvrk. mohla si zobrat to convycikala a ist s na rozbor na pohotovost s papierikom zistia bielkovinu aj krv do par minut.uz mohla mat do rana jednu davku atb.inak do rana vydrzat idealne len urologicky caj ak nechce tak vodicku cajik bude ju to nutit cikat stale ale s tym nurofenom by to mohlo ist lahsie.rano s.mocom k doktorovi na rozbor idealne jeden do normalnej a jeden o sterilnejj skumavky nezlievat zo serblika skus to chytit ked ta aj trochu ocika na ruky.nasadit brusnice urinal ma sirup pre.deti od 1.roka je velmi chutny urcite ho vypije nasa este pytala..poriadne obliekat stale v ponozkach a tielku.a pri tychto.mrazoch na prechadzku 2 ponozky ako prevencia.kontrolovat vodu ked sa vecer kupe nech nesedi vo vlaznej vode baby su na to nachylne raz dva ich to chytinasu brusko nebolelo vobec a vysluzili sme si zapal s krvou na dva krize..antibiotika dostala dve davky po 8 dni kym to preslo.

nikpa
12. feb 2021

@amia3 ked ju nemá zaparenu tak hned ráno s mocom Dr. nech pošle na vysetrenie ci nema zápal.

andreatytler
13. feb 2021

@amia3 Mne pomaha teply zabal na brusko hned ked sa objavi prva bolest a velakrat sa to neprehupne do zapalu.

amia3
autor
13. feb 2021

Dakujem vam za rady. Rano bol odniest muz moc tak jej tam zistili zapal. Dali jej antibiotika cefzil a urinal sirup. Dufam uz bude lepsie. Teploty nema a dnes uz raz cikala aj bez bolesti tak hadam co rychlo prejde.

3petka
13. feb 2021

@amia3 ja som to mala u syna vždy večer a ráno časté cikanie ale našťastie ho zo ešte nestipalo. Pomohol urinal sirup a držala som ho veru noc viac v teple. Nechala som mu spodky a ponozky

saxana000
13. feb 2021

Antibiotika zaberu urcite rychlo aj ten urinal je super ale stale vela tekutin musi pit a aby ju to nebolelo kludne ten nurofen aj den dva nechat.

amia3
autor
13. feb 2021

@saxana000 ďakujem vám za odpovede. 😊 a viete mi este poradit, co môže pit? Urologicky caj sme nezohnali, mame len pre dospelých, ale ten vraj nemoze. A vodu cistu tazsie do nej dostanem. Su nejake nápoje, ktore vyslovene nemôže? A rakytnikovy osladeny caj jej mozem dat? Este som sa s takymto zapalom nestretla, tak netuším co jej mozem dat a co nie,aby som jej neuškodila. A na noc nosi este plienku. Treba aj tu menit teraz častejšie?

saxana000
13. feb 2021

Nasa pije najviac vodu cajik hocijaky myslim detsky neni problem malinovky a dzusy by sa tusim moc nemali ale my sme jej to šmekli s vodou aby jej uz caj cez usi netiekol hlavne aby vela pila polievky tiez sa rataju za tekutiny..urcite nezaskodi ked ju viackrat prebalite v noci.ale uz bude urcite len lepsie..