Bolesť bruška a stolica raz za týždeň. Čo to môže byť?

jarushka_12
17. sep 2015

ahojte maminky , mam dcerku v oktobri bude mat 3 rocky vyse pol roka sa stazuje na blest bruska , stolicu ma 1 za tyzden . Objednali se sa gastro co to moze byt ?? 😒

revolutions
17. sep 2015

Ja som celiaticka, problemy s travenim som mala od malicka. Ale hlavny symptom bola u mna unava. Nemusi to byt len celiakia, moze to byt aj alergia na laktozu/ mlieko celkovo. Vsetko dobre zelam ;).

bibistec
18. sep 2015

no este ti poviem ze aj ked by nebola celiaticka moze jej toto sposobovat lepok, u nas je tot totiz tak dcerka presne toto. Inac dobre pomohlo psyllium stacilo 1/4 kavovej lyz. denne mozes pripadne zvysit davku , je to neskodne kupis v lekarni tam ti aj poradia ohladom toho , kup obycajne nie take speci a pre deti lebo tam je kadeco pridane a nevies na co dieta zareaguje. Ale mozes si aj otestovat vyluc lepok, mleiko ale aj stopove mnozstva na par dni a uvidis ci bude zmena. drzim palce lebo gastro je na mesiace tahanie...a zistovanie a pod...a hlavne neberu do uvahy tvoje zostenia a tak , joj ked si spomeniem co sme preskakali..

damadama
22. sep 2015

moja kamarátka má syna, ktorý sa už narodil s veľkými črevami, takže ako malý mal veľkosť čriev dospelého človeka a stolicu 1x do týždňa s veľkými problémami, čo sa potom roky ťahalo, lebo kakanie bolelo, tak si vytvoril v hlave blok, že to bolí a držal, aj keď mohol ísť v pohode na záchod. Nesmel sladkosti a nič, čo zapeká. Papal veľa ovocia a treba veľa pohybu. a dostatok tekutín, aby stolica nebola hustá a tvrdá.
Jasné, že to nemusí byť váš prípad.
Išla by som do probiotík (Linex kapsle, tie rozoberieš a obsah vsypeš do čajíku/džúsu/do vody).
Ďalšia vec je, či nechodí do škôlky a neprežíva stres, čo sa prejavuje psychosomaticky a to bolesťou bruška, nechutenstvo, nepravidelná stolica.

kocurica1
24. sep 2015

Skúste vylúčiť zo stravy lepok, laktózu aj sladké a dajte viac vlákniny - slivky, marhule, vločky, zeleninu, figy. Moja malá mala tiež problémy s chodením na toaletu. Upravili sme jedálniček a v lekárni nám odporučili aj prírodný produkt, sirup SymbioLac proti zápche. Malá ho brala každý deň - jednu polievkovú lyžicu na večer a ráno sme mali návštevu WC istú.