Bolesť bruška zo sirupu Ambrosan
Žienky malo vaše dieťatko bolesť bruška z tohto sirupu? Lebo náš takú neskutočnú, že mu ho už nechcem viac dať. Len neviem čím ho nahradiť 😒
ja s ním tiež mám takúto skúsenosť, mladšia dcéra ho mala keď mala okolo pol roka. bolelo ju bruško a mala hnačku. nie je pravda že je na predpis. ide o sirup, ktorý patrí do skupiny mukolytiká. teda na vykašliavanie, rozpúšťanie hlienu. stačí ak sa spýtaš v lekárni nech ti poradia niečo iné z tejto skupiny @julka82
Ahoj existuje Ambrobene sirup inhalacny, nemusi ho papat ale vdychovat cez inhalator. Nam ho davali v nemocnici ked mal maly zapal priedusiek, tak aj ucinnejsie posobi ako ked ide cez zaludok. Je vsak na predpis a museli by ste si kupit inhalator. Ten sa inak hodi, moze inhalovat Vincentku + v lekarnach maju jeden taky inhalacny olejcek (zabudla som nazov, ale je to pre babetka).
@julka82 ako povedala agnes28 je to mukolitykum - cize na vykašliavanie, podobný sirup na takýto účel je Mucosolvan Junior. tiež je bez receptu. len treba povedať vek, koľko má dieťa lebo je aj obyčajný Mucosolvan, a ten je pre väčšie deti a dospelých. Ešte podobný sirup je Solmucol.

@julka82 keď ho bolí bruško tak jedine lekárka ti môže vymeniť sirup, lebo ide o liek na predpis a len ona vie z akého dôvodu predpísala práve Ambrosan 😉 Takže určite choď k lekárke a požiadaj ju o nový liek, alebo jej aspoň zavolaj a nech ti odporučí prípadne niečo bez predpisu z lekárne 🙂