Bolesť chrbtice a brucha 15 ročnej

kristina3791
24. jan 2021

Ahojte mam 15 a v poslednek dobe ma zacala bolievat chrbtica ako keby tam mam kamene taka zvlastna bolest a obcas aj nad bruchom ale tam to väcsinou boli menej ale tiez taka tupa bolest. Neviete co to moze byt? A ako to mam riesit?

evora
24. jan 2021

Zacni cvičiť kazdy deň. A nehrb sa za mobilom a PC. Pripadne chod k obvodnej a posle ta na rehabilitáciu, kde ta naučia správne cvičiť aj správne držanie tela.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kristina3791
autor
24. jan 2021

@viestta neviem mozno to je aj tym ale bojim sa ze mam to co moja sestra tiez ju vraj zacala boliet chrbitca a nad bruchom a bol to vraj zlcnikovy zachvat

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kristina3791
autor
24. jan 2021

@viestta jasne je pravda ze v poslednej dobe mam toho pochybu menej ale ono sa mi to stavalo aj predtym len nie tak casto teraz to mam uz asi2. Krat za mesiac a napriklad tsraz ma to chytilo a nejedla som podla mna nic mastne na veceru rozok so sunkou a paprikou a na obed spanielske vtaciky s ryzov a rezancovu polievku. A pomilila som sa myslela som ze sestra ma zlcnikove kamene a koliku mava obcas.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kristina3791
autor
24. jan 2021

@viestta no ona bola az v nemocnici kvoli zomu ked dostala tu koliku a ma teda zlcnikovu dietu ale tu aj tak nedodrziava ale od vtedy co bola v nemocnici mala ten kolikovy zachvat mozno tak 3 krat a potom to prestalo a uz to nemala dost dlho mozno aj rok. Ale doktorka jej vravela ze ked bude starsia pojde pravdepodobne na operaciu tak dufam ze mne to nehrozí. (ospravedlnujem sa za gramatiku)

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dilino
24. jan 2021

daj si vyšetriť pankreas ľava noha ťa neboli.

kristina3791
autor
25. jan 2021

@dilino nie nohy su uplne vporiadku

dilino
25. jan 2021

@kristina3791 môjmu bratovi tak začali priznaky na pankreas preto ak by si zistila že ťa bolia nohy tak chod na vyšetrenie.Ja by som zašla aj tak pre kľud a tvoj pokoj.Môjmu bratovi presne začali priznaky ako popisuješ ty najprv chrbtica z ničoho nič potom ta tupa bolesť nad bruchom taka ťažoba a potom asi za 2 mesiace ľava noha mu začalo ťahať trpnuť a zistili mu ťažku pankreatitidu.

kristina3791
autor
25. jan 2021

@dilino
@dilino dufam ze to to nebude

dilino
25. jan 2021

@kristina3791 za to že pôjdeš na vyšetrenie nič nedaš je to ťažšie teraz pre tu pliagu ale radšej preventivne skôr ako by už nedajbože mohlo byť zlé.Držim ti veľmi palce.

kristina3791
autor
28. jan 2021

@dilino ono teraz momentalne ma zase boli chrbtica ale brucho nie a vzdy ma viac bolela chrbtica a brucho ibs troska. Tak neviem cim to je nemam pocit ze by som sa moc hrbila apebo ze by som sa hrbila visc ako predtym

rebeca2
31. mar 2021

@dilino ako mu zistili pankreatitidu, sono, odbery? Lebo mna asi tri mesiace bolela lava noha, potom zacali nevolnosti, bolest chrbta a bolest v lavom boku a doteraz mi nic nezistili, sono dvakrat robene v poriadku, zakladny krvny obraz ok, dakujem

dilino
1. apr 2021

No najprv nevedeli zistiť Asi tak 3 mesiace chodil od dveri k dveram a nič vám nieje ako vždy .Ani na sone mu nič neukazovalo len priznaky mal take ako som pisala bolesti ľavej nohy v boku bolesti. Potom zvracanie až take žlte nafukovanie no strach berie lieky tak teraz sa to o niečo zlepšilo ale ukazalo mu až CT. A potom išiel na CT tam mu do žily pichli kontrastnu látku zamerali sa na pankreas a tam mu to ukazalo.

rebeca2
1. apr 2021

@dilino a ake lieky berie? Pangrol, ci kreon?

dilino
1. apr 2021

@rebeca2 ja neviem lebo už doma nebývam ale to mu vždy menia nakoľko má aj ťažku cukrovku.Povedal mu lekár že pankreas je v tom zradny že už sa ukaže až ked je veľmi neskoro a to nielen pri rakovine ale aj celkovo ked je chorý ten pankreas napriklad ako u pankreatitidy.