Bolesť po čapíku
Ahojte, dcérke 4r som v noci davala čipok lebo mala vysoku teplotu a ani nijak za boha ho nechcela si dať tak som jej to tam horko tazko dala, od rána sa sťažuje asi kazdych 10min ze ju ritka velmi boli, boji sa prdnut kakat. Stale place, kupila som jej mastičku na konecnik fektu ale neviem ci to pomaha, aj nurofen jej davam aj na teploty. Ja uz neviem 😩
A preco nekupis sirup, ked vies, ze cipok nechce?
@luliu lebo sirup nam za kazdym vyvracala
@evcagabi sirup nam vyvracala
Tak dám lieky, moji jedia tabletky od 2r lebo tiež neznášali sirupy
No ano, poranila su. Zajtra bude ok, ale uz si sa hadam poucila, ze tabletky su lepsia cesta.
Odporúčam tieto tabletky Nurofen 😊 rozpustia sa v ústach za pár sekúnd. Syn neznáša sirupy a čipky sú tiež nasilu. Naposledy keď bol chorý, už som bola zúfalá a vyskúšala som toto. Tiež má 4 roky, ale v lekárni mi povedali, nech dám polovicu tabletky. Ono je to v podstate skôr podľa váhy, nie veku 😊 odvtedy syn pravidelne pýta tabletku nurofen, aj keď raz kychne 🤣 takze asi bola dobrá🙈
Čípok sa zavádza jednoducho, len treba správnu techniku . Dieťa má ležať na boku ,kolená skrčené,zadoček "vystrčený" a zavedieš ho.Ešte prstom dotlačiš, aby pekne vošiel.
Pred zavedením dáš čípok na chvíľku pod teplejšiu vodu, aby nebol taký tvrdý.
@luliu Autorka píše, že čipok dávala horko-ťažko .
Píšem, že sa ma dávať jemne ,a veľmi rýchlo. Treba vystihnúť tie dve sekundy, kedyv sa dieťa práve nenapĺňa.
Keď možno dávala v nesprávnej polohe /naor na chrbte/,tvrdý bez predchádzajúceho oteplenia,tak mohla spôsobiť poranenie konečnika.

Keď to nechce, prečo jej nedáš sirup? Mohla si ju poraniť