Je bezpečné kombinovať sirup a čapíky na teplotu?
Ahojte, dcérka je teraz dosť chorá. Má horúčky. Prv sme užili Paralen sirup, ale ten jej nevydržal a tak sme dali Nurofen sirup po 4hod. Ale potom začala pogrckávať a teda som musela prejsť na čapíky. Nurofen jej podrží pekne 8 hodin. Teda sme ostali pri Nurofene. Ale neviem koľko čapíkov, teda tu celkovú dávku jej môžem teraz dať. Keď mala ráno sirup a teraz už po tom grcaní dávam len čapíky tej istej látky…
Poraďte prosím a ukľudnite ma, lebo sa tu bojím, že robím blbosti.
Ďakujem
V rychlosti mi to vypadlo, ma 9 kg, 15 mesiacov. Ma horucky, takze je to potrebne znizit, nadranom mala sirup Nurofen 20mg/ml.. teraz uz davam len capiky Nurofen 60mg. Chcem len si byt ista ze jej toho nedam moc pocas 24 hod.
Ano, nad 38,5…aj s tym ze rano mala ten sirup? Ak som dobre pocitala tak jednu davku sirupu co dostala je SKORO ako 1 capik
Este dopisem ze celkovo som s podavanim liekov(lebo ako pisem som zacala s paralenom) pred 16tou vcera… potom nasledoval ten nurofen sirup o osmej a dalej uz ideme teda cipky, ci capiky
Ved to je to iste, je jedno ci davas sirup alebo capiky, vzdy plati, ze mozes dat paracetamol 4 x denne v jednotlivej davke 15mg/kg a Nurofen 3x denne v jednotlivej davke 10mg/kg.
Aj capiky treba davkovat podla vahy.

Nepíšeš jej hmotnosť, koľko mg máš čapíky - akú má teplotu, treba ju znižovať?
Dávkovanie nájdeš aj na nete
Dobre, že dávaš čapíky a nie sirup