Bolesť v podbrušku a chrbte u 16-ročného. Je to slepé črevo?
16 ročný má bolesť v podbrušku a bolí ho chrbáť, nevracal, nemal ani hnačku. Dosť ho to bolí pri chôdzi.
Vpravo
Čupnúť si a snažiť sa vyskočiť ... ak to nepôjde, je to slepák.
nech si ľahne, namoč vreckovku do studenej vody, vyžmýkaj, nech si priloží obklad. aspoň na tých 20-30 minút, meniť, aby bol studený. plus nech dnes neje, len piť čistú vodu. ak sa stav zhorší, choďte na pohotovosť. teoreticky to môžu byť aj seknuté prdy, tie vedia teda šialene imitovať aj slepák...
ba dokonca aj od chrbtice, nerobil nejaký pohyb po dlhodobej pauze?
👍Ďakujem
nech si ľahne, namoč vreckovku do studenej vody, vyžmýkaj, nech si priloží obklad. aspoň na tých 20-30 minút, meniť, aby bol studený. plus nech dnes neje, len piť čistú vodu. ak sa stav zhorší, choďte na pohotovosť. teoreticky to môžu byť aj seknuté prdy, tie vedia teda šialene imitovať aj slepák...
ba dokonca aj od chrbtice, nerobil nejaký pohyb po dlhodobej pauze?
@amdornik včera mal zápas
@amdornik včera mal zápas
@anonym_autor dobre. teoreticky si mohol niečo natiahnuť. ešte by som to nevidela vôbec čierno. takto, keď si ľahne do nejakej polohy, prestane ho to bolieť? ak áno, tak to slepák nebude... na 99%. skôr chrbtica, natiahnutie... ale ten obklad si môže dať pre istotu, ak by šlo predsa o podráždenie, studený obklad mu to pomôže upokojiť.
Vezmi ho na pohotovosť, hlavne nech sa nesnaží skákať ani iné podobné debilné rady. Môže to byt kľudne zápal obličiek alebo slepák.
Vezmi ho na pohotovosť, hlavne nech sa nesnaží skákať ani iné podobné debilné rady. Môže to byt kľudne zápal obličiek alebo slepák.
@a0 rozmýšlam nad pohotovostou len má teplotu 36,8 ani hnačku ani nevracal
@anonym_autor určite by som nerobila žiadne hókusy pokusy doma, pokiaľ človek nevie, čo to môže byť. Ani lieky od bolesti nepodávať. Vyčkala by som do zajtra, ak to neprejde, išla by som k pediatričke. Ak dnes nastúpi teplota, nevoľnosť, okamžite pohotovosť.
Môže to byť slepák, obličky, ale aj obyčajné natiahnutie svalu na zápase.
@anonym_autor ja som tak nemala nič, len bolesť brucha a nechutenstvo. Žiadna teplota, žiadna hnačka ani zvracanie a skončila som na operácii. Netreba sa spoliehať na všetky príznaky.
Určite radšej teraz ísť ako čakať do večera, to budú už hrozne zazerať, ak to náhodou nebude niečo až tak závažné 🙂
@a0 To nie je debilná rada, Dr. na pohotovosti nám tak povedal, keď sme boli s dcérou s bolesťou brucha ... aj ona tam toto musela urobiť ... keby to bol slepák, ani sa z toho čupnutia nepohne.
Nevie si ani čupnúť
V tom prípade smer pohotovosť.
@anonym_autor smer pohotovosť. Pre svoj vnútorný pokoj.
Ideme na urgent. Ma napadlo či aj nejaké urologické nemóže mať?
Ideme na urgent. Ma napadlo či aj nejaké urologické nemóže mať?
@anonym_autor však potom daj vedieť, ako ste dopadli...
@miskakyska nestraš
@anonym_autor prepáč... nešli ste na ten urgent nakoniec?
@miskakyska no hej, môže to byť čokoľvek. ja píšem napríklad z vlastnej skúsenosti. mňa bolieva v podbrušku alebo pod rebrami aj od chrbtice niekedy. rozoznám to tak, že keď si nájdem polohu, tak odrazu žiadna bolesť.
@anonym_autor prepáč... nešli ste na ten urgent nakoniec?
@miskakyska veď idú, písala
Čakáme brali mu len krv a moč ešte sme neboli v ambulancii na triaži sa pýtali čo mu je to je všetoo
Úrazove poranenie brušnej steny, bedrových a krížových svalov.
@miskakyska neviem, ale výsledky kontroloval
@miskakyska asi zapalove markre, nie? slepak, infekcia mocovych ciest, obliciek
@anonym_autor drzim palce
@miskakyska asi zapalove markre, nie? slepak, infekcia mocovych ciest, obliciek
@anonym_autor drzim palce
@zuzana76 Ďakujem má mať klud analgetika a sledovať máme moč brucho v prípade že by sa niečo objavilo na pohotovosť

@anonym_autor vpravo ci vlavo ?